Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písmácký sen

16. 03. 2006
2
0
1519
Autor
Laura_L

Je to podle pravdy.

Dnes se mi, milí kolegové písmáčtí, o vás zdál sen. Mám dojem, že to pochází z přílišného čtení Vašich děl předchozího večera.

Vystoupila jsem na obvyklé zastávce u mého domu. Byl večer a já pospíchala. Zastavily mě dvě dívky. Vypadaly jako ta mírně nebezpečná pouliční mládež a tak jsem se s nimi  nechtěla příliš vybavovat. Jedna byla vysoká, starší a měla černé vlasy. Druhá ji ve všem přizvukovala, byla přibližně v mém věku, nevypadala příliš inteligentní, byla blonďatá a zdála se celkem neškodná. Ta starší mě zastavila a mírně neurvale se mě zeptala, jestli nemám pěnu na holení. Vysvětlila jsem jí, že nic takového s sebou nenosím, ale nabídla jsem jí žiletky a mýdlo. nic takového nechtěla a záhy k mé úlevě odešla. Ta mladší mě pozvala do blízké čajovny. Byla celkem milá, ale typický teenager a moc jsem si s ní neměla co říct. Každopádně mě pozvala na příští den nejspíš na oslavu s jejími přáteli. Neměla jsem proč odmítnout a dalšího dne jsem šla. Ve dvě měl přijít ke mě domů přítel a oslava byla v jedenáct, věděla jsem tedy, že to stihnu. Celá akce se konala kdesi na baru, bylo tam světlo a dívčiny přátelé byli milí, spíše ještě děti. Povídali si se mnou a pak z nějakého mě nepochopitelného důvodu obědnali obrovitánskou sklenici tuňákového salátu. Vypadalo to jako sklenice od přesnídávky, ale mělo to asi metr. Mám tuňákový salát ráda, tak jsem ho s nimi jedla, ale důrazně jsem jim sdělila, že celou sklenici sníst nezvládnu a že pospíchám domů. Moje nová známá se tedy nabídla, že mi pomůže. A pak najednou kouknu na hodinky a ono je čtyři odpoledne! Vyděsila jsem se a sdělila jim, že rychle musím domů. Jenže jsem netrefila a na tramvaj a tak se jeden nový kamarád, takový mladý chlapec, který po mě pokukoval, nabídl, že půjde se mnou. Byla jsem mu velmi vděčná, rozloučila se všemi a vystresovaná běžela domů. Jenže vážně nerozumím tomu, proč jsem zrovna v té chvíli musela potkat kolegy z Písmáka, začít s nimi rozprávět o jejich dílech a nechat se zatáhnout do hospody, kde jsem zůstala až do třičtvrtě na sedm, kdy jsem usoudila, že už asi nemá cenu domů pospíchat!

Pointu to nemá, protože mě v té chvíli zazvonil budík.


Laura_L
01. 04. 2006
Dát tip
Earl_Grey-tak jo,zajdem:))

Earl_Grey
26. 03. 2006
Dát tip
Má to pointu tu, že není třeba spěchat domů a lepší je zajít s klegama z písmáka do hospody. :-)

Laura_L
22. 03. 2006
Dát tip
já poslední dobou neumi česky, nevim, co se to se mnou děje, mámě jsem dnes chtěla napsat místo viděli vyděli...stydím se

'obědnali'? hrůza :) ale jinak je to velmi zajímavý, t

Laura_L
17. 03. 2006
Dát tip
tady se rozvinula teda zajímavá debata! kdo teda byly ty holky? dost by mě to zajímalo a vy to víte a já ne a přitom je to v mým mozku, hm...

pozorovatel
16. 03. 2006
Dát tip
...a to si říkáš admin! zatímco já tu píšu dvojně

Nekecej. Tak ses bál, že budeš sám, že ses vyňadřil dvakrát:)

pozorovatel
16. 03. 2006
Dát tip
já věděl, že nebudu jediný, komu to došlo...:))

Pupitel, že ona potkala Swan se Skejt? :)))

pozorovatel
16. 03. 2006
Dát tip
a já vím, kdo byly ty holky

Tramtarka
16. 03. 2006
Dát tip
podle freuda je každej sen splněním přání.....zajímalo by mě co by na tohle řek:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru