Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dva milenci v cizím bytě

16. 05. 2006
4
1
1825
Autor
goethe jr.

neptejte se me jak me to napadlo....proste sem popadl tuzku na lavicce v parku vedle parecku milencu.....nevim proc....

Dva milenci v cizím bytě


Dva milenci v cizím bytě.
Zas ticho jak v kostele.

Jen tupě sedím
na kraji postele.

Prázdno jak předtím,
jen tupé pohledy
a výraz beznaděje.

Samy, jen já a ty.

Netuší co se děje,
co se stalo,
kam odešla ta správná chvíle.

Oba je to vzalo.

To teplo lásky vábivé,
vyprchalo jak ranní rosa,
zmizelo v nekonečnu.

Jen tiše šoupe noha bosá,
nesměle a v poetičnu.

Slovo láska už se stalo frází,
jen nutnost vede jejich cit,
nikoho už to však nerozhází.

Snad už neumíme žít?

1 názor

martinez
16. 03. 2007
Dát tip
já mám zas S cizí ženou v cizím pokoji... na to téma snad narazí někdy každej... nemůže být originální... máloco je na světe originální už teď... a tohle dílko není ani skvělý ani hrozný... vylepšit by se určitě dalo... (a hlavně opravit to "samY"!) :o)

Čumák
02. 06. 2006
Dát tip
vlastne ano * ma to dost

Čumák
17. 05. 2006
Dát tip
bohove, nechapu jak se nekdo muze tak arogantne naparovat. promin, goethe jr., vim, ze to nepatri do kritiky. ale tak me to zarazilo, ze vubec nevim. jeste se vratim a prectu si to klidnejsi.

šeptala
16. 05. 2006
Dát tip
:o) no vidíš, a stejně mi už část těch nerýmovaných sraček vydali - kdo by to řek´? :o) Věř mi, že v současnosti je nerýmovaná poezie výrazně progresivnější než rýmovaná. Tedy - pokud jsi o verších bez rýmů někdy slyšel. A používat rýmy by měl jen ten, co to umí. Ty to zřejmě neumíš (doporučuji: si najít třeba heslo "gramatický rým" ve slovníku). Mrzí mě, že jsem tu ztrácela čas. Zkoušej to, časem to třeba bude ke čtení. A také bych prosila pro příště - nechtěj kritiku, když ji nesneseš. Hodně štěstí.

samantarosi
16. 05. 2006
Dát tip
líbí se mi,taky že vznikla z náhlého impulsu..takové jsou pro mě nejopravdovější

Qweros
16. 05. 2006
Dát tip
no...takove vzajemne osocovani...jak psal borovsky? Kritik nemusi umet dilo lepe napsat... nebo tak nejak. Ale abyhyc se taky zapojil... originalita neni vse...ono prijit na neco aspon malicko originalniho neni jednoduche...a tohle tema je uz stray...sakra dlouho, takze hrat si na nejakou originalitu za kazdou cenu asi neni moc na miste. Ale provedeni je podle me dobry...sice se mi nelibi to nesmele a v poeticnu...ale i tak *

goethe jr.
16. 05. 2006
Dát tip
šeptala: heh diky docela podrobna kritika ale podivej se na svoje miriam není už třetí týden ve škole a rekni mi jak ty dodrzujes rym... opakujes dvere.... asi dvakrat... a k druhymu bodu tvy kritiky...hrubky se proste delaj...omlouvam se..... klise? ty rikas klise tomu co clovek sam uvnitr citi? TO SNAD NE? omlete tema?--- to neni moje chyba.....to uz je skoro kazde... krome bottle of milk to je opravdu originalni plytvani slov? kazdy ma svuj styl psani a kazdemu se libi neco jineho... holt sem ti nepadl do oka najdi mi rytmus u tvych basni hloupe rymy? mozna...ale ty nemas zadne...

šeptala
16. 05. 2006
Dát tip
1) tisíckrát omletá tématika (několikrát i v naší pop-music :o)) 2) čeština - kupříkladu příšerná hrubka v 8. verši 3) hloupé rýmy (kostele / postele, stalo / vzalo, ...) 4) naprosto rozházený rytmus (8, 7, 5, 6, 5, 6, 7, 6, 7, 4, 9, ...) 5) zbytečné inverze slov (kupříkladu přívlastek shodný až za slovem - snaha o archaično?) 6) hromada klišé (láska jako fráze, "ta správná chvíle", ...) 7) megaplýtvání slovy. Zkus jich pár vyškrtnout - nic se nestane... Mohla bych pokračovat. Je to hodně nepovedený kousek.

goethe jr.
16. 05. 2006
Dát tip
šeptala: beru to, ale jen me mrzi ze nedokazes nebo spis nechces rict proc Dreamerman: diky moc za tip....

šeptala
16. 05. 2006
Dát tip
myslím, že je to špatná báseň

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru