Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zěmě Průchodu

21. 06. 2006
0
0
741
Autor
Ashen

Země Průchodu


Existuje spousta světů a planet. Každý má svojí kulturu, své hrdiny, své rasy a charakteristické znaky. A každá má svojí Bránu. Některé světy jich mají i více.

Všechny světy jsou navzájem propojené. Každá planeta, každý svět má svůj průchod, který vede do zvláštních míst. Míst, kde jsou Brány, míst, kam směřují všechny průchody. Míst, které se nazývají Země Průchodu.

Všude je černo. Zemi Průchodu tvoří jediná dlouhá chodba, asi dvacet metrů široká, v nicotě. V pravidelných odstupech, asi dva metry, je vždy portál. Brána. Tudy se můžete dostat do jiného světa.

Nad každým portálem je nápis. Nezáleží na tom, jakou řečí umíte, vždy víte, jak se ten svět jmenuje.

Kdybyste měli dostatek času, našli byste zde i Midkemii, Kelewan, Zeměplochu i Středozem.

Ve světě má průchod různé podoby. Může to být kamenný oblouk*, dveře, vrata, díra v zemi, jakýkoli kruh, či jen průchod ve vzduchu.

Tvorové z různých světů vždy využívali Bran. Různí humanoidé, nestvůry, zvířata apd přecházeli z planety na planetu (Je pravda, že takový Balrog nebo draci měli problém, mocné bytosti si však dokázali Bránu přizpůsobit). Lidé, elfové, trpaslíci, ale i démoni, draci, pavouci a podobné kreatury neustále objevovali nové světy. Někteří obyvatelé těchto světů je přijali, někteří začali válčit, o některé nikdo nejevil zájem.

A protože bytosti chodí ze světa na svět přes Zemi Průchodu, můžou se dát dohromady různí budoucí i slavní hrdinové. Každý může pocházet z jiného světa. Naše skupina je zrovna taková...





*Na jedné planetě zvané Země se kdysi pokoušeli napodobit Zemi Průchodu. Vytvořili kruh složený z Bran. To ale nefungovalo, a tak jej napůl zničili. Zbytky těchto Bran by jste našli v zemi zvané Anglie pod názvem Stonehange.




Blaze si orky měřil povýšeným pohledem. Pochodně mezi Branami osvětlovaly jeho zářivý kyrys a nátepníky. Dlouhé tmavé vlasy mu vlály v neexistujícím větru Země Průchodu. Tlupa orků na něj zírala jako na kořist, ale přesto bylo vidět, že už s nějakým mágem co do činění měli a byli opatrní. Blaze se nehýbal, ale uslyšel za sebou kroky.

Nepotřebuješ pomoci?“ zeptal se nově příchozí. Měl kroužkovou zbroj i s kapucí, pod ní prostý šat. V ruce svíral dlouhý meč. Krátce střižené vlasy téměř nebyly vidět pod kroužkovou kuklou. Usmíval se.

Blaze si ho chvíli měřil a pak se otočil zpět čelem k orkům. „Jak se jmenuješ?“ zeptal se, aniž by se na něj díval.

Říkají mi Raptor. Prý to bylo nějaké mocné zvíře z kdovíjakého světa. A ty?“ odpověděl válečník, jako vystřižený z knížky o Rytířích kulatého stolu.

Blaze. Jsem bojový mág. Nebo bitevní, jestli chceš. V mém světě nosí bitevní mágové zbroj. A někdy i meč, ale já mám radši útočnou magii,“

Orci se zase přiblížili.

Myslíš, že je zvládneme?“ otázal se Raptor.

Sami ne...“ odpověděl cizí hlas.

Blaze se otočil a Raptor také. Před nimi stál podivný tvor. Raptorovi připomínal něco mezi kočkou a člověkem. Stvoření stálo na dvou nohou a bylo mírně předkloněné. Blaze rozeznal koženou zbroj. Bytost měla kočičí tvář podobnou levhartovi. Zrzavé chlupy mu pokrývaly celé tělo. Když tvor vycenil zuby, Raptor spatřil velké ostré zuby patřící šelmě. Z krátkých kalhot vystupovaly silné a svalovité nohy, ze zadní části vylézal ocas, asi tři čtvrtě sáhu dlouhý a kroutil se jak červík na udici.

Samotný humanoid byl vysoký asi metr šedesát. Raptor si všiml několika dýk a krátkého meče. Ze zad mu vykukovala malá kuše.

Já tě znám... Ty jsi khajjit, že?“ zeptal se Raptor.

Ano, Lessen Tygří spár, říkají mi,“ odpověděl khajjit. Mírně protahoval slova a mluvil i trochu sykavě.

A jak nám ty pomůžeš?“ otázal se trochu pohrdavě Blaze.

Umím bojovat. Ale obávám se, že ani my je nezabijeme všechny. Vylézají z jedné Brány a je jich spoustu,“ řekl klidně Lessen.

A to víš jak?“

Mám mnohem lepší zrak než vy, Dohlédnu tam,“ informoval je khajjit.

Kolik jich je?“ chtěl vědět Raptor.

Kolem třiceti,“ odpověděl Lessen.

Nechci vás vyrušovat, ale už jsou skoro u nás,“ prohlásil Blaze.

Zvolíme nějakou taktiku. Budeme pomalu ustupovat, žádné prosekávání doprostřed, kde by nás udolali. Rozuměno? Fajn...“ nestačil dopovědět Raptor a orci už zaútočili. Lessen vykryl mečem sek na hlavu a dýku zabodl útočníkovi do břicha.

Raptor použil bleskový výpad, přičemž využíval délku svojí zbraně. Ork nestačil sklonit sekeru na obranu a byl mrtvý. V hrudníku měl otvor navíc, se kterým se nepočítalo, pokud chtěl zůstat živý.

Mezitím Blaze vyvolával kouzlo. Od dlaně mu vylétl plamen ohně. Ten však nezaútočil hned na orky, nýbrž kroužil kolem Blaze. Brzy měl podobu ohnivého hada s dračí hlavou. Z druhé ruky mu vylétl další a napodoboval svého druha.

Oba plamenní hadi stále kroužili kolem svého stvořitele. Pak ale nečekaně zaútočili na orky. Jeden z nich sekl po kouzlu, meč však pouze prolétl a rozžhavil se.

Plamen magie nelenil a zaútočil. Ork, který nevěděl, co si má počít, zoufale pozvedl štít na obranu. I to se však mihlo účinkem, proud energie narazil do štítu, propálil se skrz a pokračoval k hrudníku. Ve štítu zbyla veliká, asi dlaň široká díra. A o necelé dvě vteřiny se podobný otvor objevil i v orkově hrudi.

Plamenní hadi se však nezastavili, prostě pokračovali dál a probíjeli si cestu skrz štíty, zbraně i části tel, nic je nezastavilo.

Lessen vykryl další ránu na hlavu a opět bodl dýkou. Ork byl však asi chytřejší než jeho nyní už mrtvý druh, a uskočil doleva. Stál tam teď bokem ke khajjitovi, který se připravoval k dalšímu rozmachu dýkou. O pár sekund později už ale nebylo třeba. Orkovi mezi lopatkami a posléze i hrudí proletěl Blazeův ohnivý had a zamířil hned k dalšímu nepříteli. Ork klesl na kolena, tiše zaklel a sesunul se mrtvý k zemi.

Raptor, stejně jako Lessen, pozoroval plameny v podobě hadů. Přešel k Blazeovi a zeptal se zvýšeným hlasem: „Jak to děláš?“

Blaze se ušklíbl. „Jsem bitevní mág našeho světa, ne? Tam si potrpíme na efekty. Ale už to moc dlouho nevydržím,“ říkal namáhavě. Svaly se mu leskly potem.

Ve vašem světě se tohle učíte běžně?“ ptal se dál Raptor.

Raptore, teď není vhodná chvíle k probírání zvyků našeho světa,“ odvětil Blaze.

No jo, no, to máš asi pravdu. Jenže oni už stejně neútočí. Asi se zalekli. Můžeš to ukončit,“

Blaze ho poslechl. Sklonil ruce. Hadi sice nezmizeli, létali vzduchem mezi oběma skupinami, jak to dělali doteď. Proto orci neútočili, bylo jim jasné, že by skončili brzo mrtví.

Dobrý výkon, Blazei,“ řekl Lessen. „Neodváží se zaútočit. Ale co teď?“

Nemám už moc sil, ti orkové musejí mít nějakou odolnost proti magii, nebo co.

Mimochodem, kouzlo je teď naprosto samostatné. Nezaútočí na nás, ale pokud orky napadne poslat oběť, kouzlo je napadne a zeslábne. A to je brzy napadne, takže by jsme měli utíkat,“ říkal Blaze.

Náhle se ozval dunivý zvuk válečného rohu. Téměř okamžitě se k němu přidaly další. Zemi Průchodu naplnily zvuky rohů, bubnů i dalších zvuků. Pak se ozval výkřik. A jako ozvěna spoustu válečného křiku a povyku.

Orci se zmateně otočili. Lessen strnul. Blaze a Raptor se také nejistě dívali do tmy přes orky (ano, do tmy, pochodně v prostoru za orky, odkud se ozývaly ty zvuky, zhasly).

Náhle bylo ticho. A pak, stejně překvapivě, jako zvuky ustaly, se zase ozvaly.

Raptor slyšel bubny a válečné rohy naplno, do toho všeho ještě podivné chrčivé zvuky a klepání.

Potom něco vyskočilo ze tmy. Lessenovi se zúžili zorničky, jak rozpoznával, co to je, ale jakmile to poznal, zase se mu rozšířili. Tygří spár spatřil obrovského tvora.

Kreatura byla asi dva sáhy dlouhá a tři čtvrtě té délky široká. Hlava se tyčila dva metry nad zemí. Spodní část tvořilo především osm chlupatých černých nohou. Všechny začínaly v těle, které by se s jistou dávkou fantazie dalo přirovnávat k tělu člověka, spíše barbara. Z těla také vyrůstaly dvě ruce, které svíraly dva meče. Hlava byla téměř lidská, nebýt toho, že místo vlasů měla spousty různě velkých očí. Kůže měla tmavou, fialovou až černou barvu.

Celé tělo bylo pokryto tmavými chlupy. Stvoření mělo přes hruď dva kožené pásy, co byla jediná známka zbroje.

Tvor dopadl na orky asi z pětimetrové výšky. Všude se rozstříkla krev. Orci zařvali bolestí i hrůzou.

Napůl pavouk, napůl člověk se rozmáchl meči, které našli svůj cíl v orkské hordě. Zvedl se a stál jen na čtyřech zadních nohou. Teprve teď si Raptor všiml, nohy jsou článkovité, mají několik kloubů a jsou zakončeny ostrým bodákem, který dokázal probodnout zbroj i kůži. A právě tím teď tvor útočil.

Nohy se míhaly vzduchem a zabíjely. Orci se zoufale bránili.

Ze tmy vystupovali další tvorové s osmi nohama. Převalili se přes orky jako lavina.

Když padl poslední ork a černá krev (orci mají černou krev) se rozstříkla kolem těla, Raptor si nově příchozí pořádně prohlížel. Vypadali víceméně stejně jako ten první, jen zbraně a obličeje byli jiné.

Jeden z nich, větší než ostatní, přešel k nim.

Kdo jste?“ zeptal se chrčivě.

To říká ten pravý,“ zamumlal Blaze.

Říkají mi Raptor. Tohle je Blaze a-“ začal Raptor, ale byl přerušen.

Jmenuji se Lessen Tygří spár,“ představil se khajjit.

Jste přátelé těchto... Těhle...“ přemýšlel pavoukočlověk, jak nejlépe tvory nazvat v lidské řeči. Pak zvedl jednu ze zadních nohou, dupl na jiné místo a švihl svou končetinou. Tělo jednoho z orků se nabodlo na nohu toho stvoření a teď dopadlo před Raptora.

Těhle?“ dokončil tvor.

Nazýváme je orky. Ne, nejsme, bojovali jsme proti nim. Zde je důkaz,“ řekl Raptor a ukázal meč, který byl od černé krve. Lessen udělal totéž. Blaze, který neměl co nabídnout, se jen díval.

Tvor se trochu zklidnil.

Předpokládám, že ty stojíš za těmi záblesky, které jsme viděli,“ otočil se k Blazeovi. Bitevní mág přisvědčil.

Dobrá, pak tedy můžeme být přátelé,“ prohlásil tvor, načež Raptor ochotně kývl.

A kdo jste vy?“ chtěl vědět Blaze.

Jsem velitel těchto jednotek. Jmenuji se Rak´sha´lound. Ale pokud chcete vědět něco o nás jako obecně, to ať vám poví náš bard, Durgabal,“ prohlásil Rak´sha´lound. Ve chvilce přišel jeden jeho druh. Chvíli si trojici měřil pohledem a pak se zeptal:

Nebude vám vadit, kdyby se k nám připojili i někteří vojáci?“

Raptor trochu udiveně řekl, že ne.

Třetí legie ke mně!“ vykřikl velitel a hned k nim přišlo sedm pavouko-lidí.

Vy říkáte sedmi vojákům legie?“ ptal se překvapeně Raptor.

My to nepočítáme podle toho, kolik vojáků je v jednotce, ale podle toho, kolik jich daná jednotka dokáže zabít,“ informoval ho Durgabal.

Měřeno v zelenokožcích,“ dodal jeden z vojáků. Ti si stoupli tak, že tvořili všichni tvořili kruh.

Takže abych začal. Před dávnými časy, kdy se po zemích volně proháněli-“ začal vypravěč, byl však přerušen Rak´sha´loundem. „Stručně, prosím,“

Durgabal si vzdychl.

Tak dobrá. Jsme národ Arachnoidů, že světa Arachnotaurie. Byli jsme vytvořeni společně s ostatními taury – například kentaury, minotaury a podobně – na světě zvaném CenTauri. Jenže po nějaké době tam začalo být těsno – arachnotauři se poměrně rychle rozmnožují, když nemají nic jiného na práci – Au, za co, veliteli? No dobře, prostě jsme odešli Bránou. Našli jsme si svět, který byl až na pár orků, i když podstatně menších, než jsou tihle, neobydlený. Chtěli jsme normálně žít, ale oni na nás začali útočit. Bojovali jsme s nimi, dlouze, protože jich bylo víc, než jsme očekávali. Ale po několika generacích boje jsme zvítězili. Jenže pak i na tomhle světě začalo být těsno. Takže jsme vybrali nejlepší bojovníky a vytvořili skupinu – to jsme my – která má dva úkoly. Hledat nové světy a připomínat slávu a existenci arachnotaurů. To znamená, že když potkáme nějakou skupinu dobrodruhů či hrdinů, přidáme k nim jednoho našeho bojovníka. Ti pak budou slavní, a bude slavný i národ arachnotaurů,“ vyprávěl Durgabal s železnou logikou, která nic jiného nepřipouštěla.

Vy jste takováto skupina hrdinů?“ zeptal se Rak´sha´lound.

Raptor se na své společníky podíval s otázkou v očích.

Já jsem pro,“ řekl Lessen.

Tak jo,“ přikývl Blaze.

Ano, jsme,“ potvrdil Raptor veliteli jednotky.

Pak by mi bylo ctí přidat se k vám,“ vystoupil z řady jeden arachnotaur. Raptor ho poznal, byl to ten, který jako první skočil mezi orky.

Mně také,“ vyskočil na nohy Lessen.

Potěšilo by mně to,“ řekl Raptor.

Viděl jsem dost, takže souhlasím,“ přitakal Blaze.

Jmenuji se AgaDan,“ představil se voják. „Vaše jména znám.“

Seznámíte se na cestách,“ přerušil je Rak´sha´lound. „Doporučuji jít směrem, od kterého jsme přišli my. Je tam spousta obydlených světů, kam jsme samozřejmě nelezli, my hledáme pouze nové světy, které kolonizujeme,“

Raptor přikývl a Blaze se zvedl.

Dobrá, tak půjdeme,“ navrhl Lessen, načež velitel arachnotaurů přikývl. Když se rozloučili, vyšli směrem, na kterém se dohodli.

Kam půjdeme?“ zeptal se Blaze.

Nevím. Kolik máte kdo peněz?“ opáčil Raptor.

Žádné,“ odpověděl mu suše AgaDan.

Něco málo. Ale stejně – budou naše peníze platit v ostatních světech?“ ptal se Blaze.

To asi ne,“ připustil Raptor.

Všeobecné platidlo je vždy surové zlato a stříbro, popřípadě nějak umělecky zpracované, jako jsou poháry a podobně. Ale to asi nikdo mít nebudete, co?“ řekl AgaDan.

Nikdo neměl.

Pak musíme do centra Země Průchodu. Je to svět, který zastupuje Zemi Průchodu. Tam najdete většinu světů, kde který je a hrubé informace o něm. Je tam také Aréna, trhy a podobně. Sežene se tam spoustu úkolů. Platí se zlatými hrudkami a drahými kameny,“ informoval je AgaDan.

To zní slibně,“ pravil Lessen.

A Brána je kde?“ chtěl vědět Blaze.

Bran je hned několik, aby jste se tam snáz dostali. Když budeme chvilku hledat, určitě nějakou najdeme,“ odpověděl arachnoutaur.

Hledali, a po pár hodinách našli.

Tady je to!“ vykřikl Lessen. Všichni k němu přešli.

Brána byla asi deset metrů vysoká a nejméně šest metrů široká. Měla kamenné okraje a nadpis ´Centrála Země Průchodu´.

Proč je tak velká?“ podivil se Lessen.

Aby jí mohli všichni projít. Jdeme,“ pravil AgaDan a vkročil dovnitř.

Zbylá trojice pokrčila rameny a také vešla do Brány.

Vyšli ve velké místnosti. Měla kruhový tvar a byla obrovská. V kruhu tu stálo asi deset dalších Bran.

Raptor spatřil východ z místnosti. Hlídalo ho několik různorodých stráží. Blaze poznal obry, lidi, několik kentaurů a zpoza další místnosti spatřil velký dračí ocas.

AgaDan šel k nim. Stráže se na něj i na celou skupinku podívali a mávli na souhlas, že můžou jít dál.

Prošli vraty a stanuli v dlouhé chodbě, kde spatřili několik stolů a spoustu lidí. Jeden z nich na ně mávl a oni přišli k němu.

Prosím, sdělte mi své jméno, rasu a svět, ze kterého pocházíte,“ řekl.

Arachnotaur AgaDan, Arachnotaurie,“

Člověk Raptor, svět neznámý,“

Khajjit Lessen Tygří spár, Khajjití království,“

A člověk Blaze, Yemánie,“ dokončil bitevní mág. Úředník si to chvilku zapisoval a mávnutím ruky je propustil.

Prošli dalším východem a stanuli venku. Bylo tu hodně různých tvorů, o jejichž existenci neměli ani tušení.

Co teď?“ zeptal se Lessen.

Hej, vážení, jste bojovníci, že?“ zakřičel na skupinu nějaký malý človíček. Když Raptor přikývl, pokračoval.

Nemáte zájem jít bojovat do Arény? Můžete tam velmi lehce přijít k nějakým penězům, pokud umíte bojovat a vy na to i vypadáte! Víte, já sháním bojovníky do Arény, je to moje práce. Tady máte leták, Aréna je tamhle,“ ukázal mužík na velkou budovu, podal jim pergamen s obrázkem Arény a několika bojovníků a odešel pryč.

Raptor si prohlížel leták, ohlédl své přátele, a když nikdo neprotestoval, zamířil do Arény.

Úvodní budova nebyla velká. Cvičilo se tam několik bojovníků, stříleli do terčů a sekali do dřevěných panáků. U zdi stál válečník ve středních letech, s mečem a spoustou jizev. Přešli k němu.

Zdravím vás, bojovníci! Chcete snad bojovat v Aréně?“

Ano. Co to obnáší?“

Víceméně nic. Máte vlastní zbroj, vlastní zbraně, nic vám půjčovat nebudeme. Bojuje se na život a na smrt, nebo dokud se nepřítel nevzdá, pokud to stihne. Veškeré věci od mrtvých patří nám. Za vyhraný boj vám zaplatíme, to podle toho, jaké jsou sázky a věci padlých. Chcete bojovat jako skupina?“ ptal se hřmotným hlasem. Když Raptor přisvědčil, muž pokračoval. „Dobrá. A jméno vaší skupiny?“

Hé, o tom se ještě musíme domluvit,“ řekl Raptor a otočil se ke svým přátelům.

Napadá někoho něco?“

Ne,“ odpověděl prostě Blaze.

První Legie?“ zkusil AgaDan.

Budeš každému vysvětlovat, že se to počítá jinak?“

Tygří spáry?“ navrhl Lessen.

Vypadám snad jako tygr?“ zamračil se Blaze.

A co třeba Lovci Agrablesu?“ navrhl AgaDan.

Co to je Agrables?“

Složenina, vždy pár písmen z našich jmen, Takže souhlasíte?“

Po všeobecném přikyvování se Raptor otočil k muži, ale ten už to nechával zapisovat nějakým mladým klukem.

Jména a specializaci, prosím,“ zvedl hlavu kluk, který to zapisoval.

Bojovník Raptor, válečník AgaDan, bitevní mág Blaze a Lessen-“ začal Raptor, náhle se však zarazil a otočil se ke khajjitovi. „No jo, co ty vlastně děláš?“

Lessen si ho nevšímal a řekl: „Napište tam dobrodruh na volné noze,“ načež si Blaze odfrkl.

Dobrá. Pochopili jste, o co jde? Pak tedy sejděte po tamtěch schodech. Mnoho štěstí!“

Skupina sešla dolů a dveře nad jimi se zabouchly. Pokračovali dál do chodby. Na konci se chodba zvedala a končila mříží, která se náhle otevřela. Čtveřice vyšla ven a zjistila, že jsou v Aréně, kterou pokrýval rozpálený písek. Naštěstí se ale Raptor nepropadal, což se nedalo říct o AgaDanovi, ale vypadalo to, že i on to zvládne.

Dav na tribunách vydechl úžasem, zřejmě nikdy neviděli arachnotaura.

Z protějších dveří vyšla skupina orků. Měli lepší výzbroj, než Ti, kteří už leží mrtví v Zemi Průchodu. AgaDanovi se zablesklo v očích.

Nechte mi je,“ zavrčel.

To asi nebude tak jednoduché, nejsou tu jen orci a my,“ pravil Lessen. Zprava se pomalu blížila malá skupina lidských bojovníků. Z levé strany vyšli trpaslíci. Ozval se hlas muže, který to zjevně vše komentoval.

Přicházejí Lovci Agrablesu! Orčí skupina zvoucí se Bersekři! Trpaslíci od Hromového kladiva! A poslední, Bojovníci Meče!

Nechť boj začne!“

Všechny skupiny se přibližovaly ke středu Arény. Náhle trpaslíci přímo zaútočili na orky. Raptor se otočil k Bojovníkům Meče. Tvořili je pouze lidé, a vypadalo to, že jsou to všechno válečníci.

Blaze strnul. Jeden z mužů Bojovníků Meče také. Oba si vzájemně hleděli do očí.

Beru si toho prostředního. Je to mág z našeho světa. Nestarejte se,“ prohlásil Blaze a ostatní se na něj mírně překvapeně podívali. Orci a trpaslíci se do sebe už pustili.

Bojovníky Meče tvořilo pět válečníků a ten, kterého Blaze označil za mága.

Na AgaDanovi bylo vidět, že už se nemůže dočkat boje.

Blaze kývl hlavou na protějšího mága. Ten přikývl a oba se začali přesunovat napravo od obou skupin válečníků. Stále si hleděli do očí.

Raptor stál po AgaDanově pravém boku, Lessen šel zleva. Lovci Agrablesu se přibližovali ke svým protivníkům. Na těch bylo vidět, že největší starosti jim dělá arachnoutaur.

AgaDan zrychlil krok a Bojovníci Meče pomalu ustupovali. Byl od nepřátelské družiny asi tři sáhy a cvičně vzduchem švihal oběma meči.

Náhle Lessen vyskočil, odrazil se od AgaDana a saltem přeskočil Bojovníky Meče. Po dopadu se rychle otočil a švihl mečem.

Jeden z protivníků se svalil na zem, ne však kvůli Lessenovu meči. Snad jen AgaDan rozpoznal, že khajjit při skoku nenápadně hodil vrhací nůž, který se teď zabodl do krku jednoho z mužů.

Tak to by jsme měli o jednoho méně. Navíc jsou teď jakž takž obklíčeni, pomyslel si Raptor.

AgaDan využil chvilkového momentu překvapení a zaútočil. Bleskově se pohnul vpřed s napřaženými meči. Válečník vlevo odrazil meč stranou, ten vpravo takové štěstí neměl, čepel ho řízla do ramene. Bolestivě sykl a chytil se za ramen, to však byla chyba.

Arachnotaur se totiž nezastavil, ale stále pomalu postupoval. V okamžiku, kdy zasáhl a stáhl meče zpět, postavil se na čtyři zadní.

Byl to zvláštní manévr, ale účinný. Sice teď AgaDan postupoval pomaleji, ale zato měl o čtyři zbraně víc.

Ještě když se zvedal, natáhl jednu ze svých nohou a ta zasáhla zraněného Bojovníka Meče do brady. Ozvalo se křupnutí a muž padl mrtvý k zemi o dva sáhy dále, než před tím stál.

Raptor také zaútočil, ale naběhl si ze strany, aby arachnotaurovi nepřekážel. Jeho meč byl zastaven, ale on povolil zápěstí, zbraň sjela po soupeřově čepeli a v mžiku zaútočila z druhé strany. Ani tento útok se nepovedl, a tak Raptor trhl mečem a odskočil vzad.

Protivník máchl svou zbraní a Raptor ho zastavil. Oba si byli vědomi toho, že jsou síly vyrovnané.

V zápalu boje se mírně oddělili od ostatních. Náhle se za Raptorovým protivníkem objevil ork, který jako jediný přežil bitku s trpaslíky. Nikdo z bojujících si nevšiml, že trpaslíci jsou mrtví.

Za tebou!“ vykřikl Raptor, který měl smysl pro čest a stáhl meč za sebe. Bojovník Meče se otočil a tak tak vykryl ránu sekyrou. Ork ho však kopl a muž spadl na zem. To narušilo jeho soustředění a po pár vteřinách ho ork zabil.

Raptor využil toho, že je orkova sekera v mužově těle a bleskovým výpadem orkovi probodl hrudník. Vytáhl meč, otočil se a strnul úžasem. Mezi Blazem a mágem ze skupiny Bojovníků Meče se odehrával velkolepý souboj.

Země v dosahu deseti sáhů od obou mágů byla úplně spálená. Občas Raptor zahlédl krátery v půdě. Vzduch zapáchal ohněm, kouřem a spáleninou. Téměř nikdo se nedíval jinam než na oba mágy.

Ti bojovali ohněm proti ohni. Oba měli spáleniny a ožehnutou zbroj. Na zemi ležel něčí nátepník, rozžhavený a spálený. Nepřátelskému mágovi chyběly některé části zbroje. Oba byly zpocení, i když Blaze méně.

Vzduchem létaly ohnivé jazyky. Bojovníci a i někteří diváci si museli dávat pozor.

Blaze byl v útoku. Z rukou mu šlehaly plameny vždy. Když máchl paží či prudce trhl zápěstím.

Ohnivý jazyk ožehl vzduch, nepřátelský mág na poslední chvíli stihl uhnout a už se musel vyhýbat dalšímu proudu ohně. Třetí však už Blaze nevyvolal, místo toho mu z pravé dlaně vyletěl rudý paprsek a zasáhl druhého muže do prsou. Kouzlo s ním švihl asi deset sáhů dozadu.

Blaze máchl rukou s roztaženými prsty od hlavy dolů a zpět. Před ním se objevil velký sloup ohně. Blaze zopakoval první část pohybu a mávl paží dopředu skrz plameny. Oheň zmizel, ale v mžiku se objevil v místě, kam dopadl druhý mág. Blaze naposledy máchl rukou směrem k nebesům a ohnivý sloup se rozšířil a prodloužil. Z původního půl sáhu se zvětšil na dvousáhovou šířku. Horní konec plamenného sloupu se ztrácel kdesi v oblacích.

Poražený mág vřískal a ječel bolestí, když ho plameny sžíraly. Jakmile přestal křičet, oheň se pozvolna vytrácel, až zmizel s oslnivým zábleskem docela.

Tomu říkám reklama. Ty sis vždycky potrpěl na efekty, co?“ prohlásil s úšklebkem Raptor, nicméně musel přiznat, že je Blaze opravdu dobrý.

Blaze se k němu otočil a unaveně se usmál. Rychle oddechoval a kývl hlavou ke zbylým Bojovníkům Meče.

Mám to s nimi ukončit?“ zeptal se a vykročil k nim.

Oba zbylí válečníci urychleně odhodili zbraně, sundali si helmy a vzdali se.


Řekni mi jednu věc. Po bitvě s orky jsi říkal, že jsi vcelku unavený. Jak se ti tedy podařilo udělat tohle?“ vyptával se Raptor o něco později, když seděli v před hospodou – to kvůli AgaDanovi, který by neprošel dveřmi.

Blaze se usmál. „Když jsem procházel Bránou, všiml jsem si, že jí obepíná silná magická aura. Kolem míst a předmětů spojených s magií se hromadí energie. A já si jí jen prostě trochu vzal. Trochu víc,“ usmíval se a zavdal si z korbelu.

Další věc, kterou nejsem schopný pochopit,“ vzdychl Raptor. Lessen se na něj tázavě podíval.

No, už jsem se smířil s tím, že nikdy nepochopím orky, kuchařské umění trpaslíků, takové ty klikyháky, které mágové čmárají na každý list pergamenu, ženy a to, jak můžu v Zemi Průchodu chodit po ničem. Teď k tomu můžu přidat i systém magie,“ vzdychl Raptor znovu.

Hele, tak mně napadlo, za tu Arénu jsme dostali docela dost těch vašich peněz. Co budeme dělat teď?“ ptal se AgaDan.

No, ono to zase tolik není. Takže tu budeme muset ještě nějakou dobu zůstat a bojovat,“ odpověděl Raptor.

Agadanovi se nebezpečně zalesklo v očích.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru