Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moje láska

30. 09. 2006
11
3
3550
Autor
sapfoo
Domů dlouhá cesta.
Po tvém boku,
beze slov
to vyjádřím.
Však ty víš.
 
Zahřívám ti místo
na okraji srázu.
Sedneš si
a potichu
můžeš přemýšlet
nad smyslem života.
 
Ponořím tě do teplé vody
a smyju tvoje nepokoje.
Uložím tě do peřin,
a fouknu ti pod víčka
bezstarostnou noc.

3 názory

A ještě dovětek: nedej na škarohlídy, máš neobyčejný a přirozený (to předpokládám, neb jsi asi žádnou literární školu nestudovala) literární talent. Nejsem samozřejmě odborník, avšak něco už jsem přečetl a mám pocit, že takhle (v takové intenzitě, s takovou lehkostí a obrazností), tvoříval svého času Nezval...

Mně se líbí, co konkrétně oceňuju na Tvých básnických schopnostech jsem Ti už nejednou popsal, takže teď se zaměřím čistě na dojem (pocit), jaký to ve mně zanechává: jsi žena ochránkyně, žena pečovatelka, rozdala by ses, pokud máš pro koho. Žádná lest a vypočítavost, jsi bezprostřední a upřímná a v tom vidím já Tvou sílu. (Ale pozor, svět umí být krutý a cynický a lidé jako Ty jsou velmi zranitelní. Jej, promiň nechci poučovat, to Ty jistě víš). Nádherná báseň, ten pro koho je má velké štěstí.

Totenherz
31. 03. 2007
Dát tip
Plně souhlasím s Tvým názorem na kritiku ( 30.9.2006 21:42:55 )

sapfoo
10. 10. 2006
Dát tip
Když tak koukám na tvoje dílo, tak chápu proč se ti tohle zdá ploché .-) Ale vážně nevím, co je na tom tvém tak hrbolatého. To si zas tak moc nefandi drandidlo milé:-)

Drandidlo
09. 10. 2006
Dát tip
Moc,moc,moc ploché!

sapfoo
06. 10. 2006
Dát tip
děkuju:-)

sapfoo
04. 10. 2006
Dát tip
to:den*v*NOCI: která to je?

vlastovka.
04. 10. 2006
Dát tip
Moc moc moc... moc. *

sapfoo
01. 10. 2006
Dát tip
Zuzulinko pokusím se. :-)

Zuzulinka
01. 10. 2006
Dát tip
poezie je o snech...v nich še zdá i realita bytí snová..pokud píšeš o sobě. zkus pozvat dál víc lidí..trochu jinak...aby toužili jít i tam, kde sama nemáš odvahu

sapfoo
01. 10. 2006
Dát tip
Zly a na co teda poezie je? Mám pocit, že básničky jsou něco tak subjektivního, pro každého přece znamenají něco jiného. Pro mě za mě, nahlížej si na tu realitu jako dospělý a světem zkoušený člověk. Já si nechám svůj naivní pohled 18lété holky.

Zly
30. 09. 2006
Dát tip
od toho je poezie, aby zmírňovala realitu.. Od toho poezie není, opravdu ne. To je strašný omyl.

sapfoo
30. 09. 2006
Dát tip
Ale vždyť ta báseň přece nemá být o mně...je sice psaná o mé roli, ale je o tom, jak jsem ochotná obětovat pro někoho jiného "něco" A to něco se snažím zachytit. A pokud jde o postradatelnost jakékoliv bytosti, tak nikdo není postradatelný. Taky říkáš, že nikoho nezajímám. Zajímám sama sebe. Píšu prostě o svých pocitech. O tom, co mě trápí. A doufám, že pár lidí se v tom najde. Možná by ses divil, jak dokážu být realistická. Ale od toho je poezie, aby zmírňovala realitu. (pokud se ji naopak nesnaží krutě podtrhnout) Já se kloním k prvnímu. Mrzí mě, že jsi asi přesně nepochopil, co se snažím básničkou říct. Je to moje chyba, že je nesrozumitelná.

Zly
30. 09. 2006
Dát tip
Dobře: Vidím v té básni holku, která pozoruje svět očima, které nejsou schopny rozeznat, že na světě jsou důležitější věci, než její vcelku postradatelná bytost. Na druhou stranu existují stejně staré bytosti, které tento smysl pro realitu mají, a sám vždy hledím, jak k němu přišly. Prostě JSOU takové. První věc, tedy. Říkej něco, co zajímá jiné. Nejen tebe. TY nezajímáš nikoho. V textech se přenáší poselství a humor a naděje, ne tvůj lehce pokřivený obraz sebe samé. OK?

Deni
30. 09. 2006
Dát tip
líbí, potěšila ... hlavně ta poslední sloka, ď.

sapfoo
30. 09. 2006
Dát tip
toZly: Nj, už začínám přicházet na to, že u básní, co pro autora něco důležitého a intimního znamenají (některé třeba víc než jiné) se to dělat nemá. Lidi ty kritiky totiž berou šíleně vážně. :-) (a mnozí neumí zrovna kritiku podat tak aby autora neshazovali a neuráželi). Ale co, už je to tak, tak se do mě všichni pusťte :-))) Už jsem velká holka tak to přežiju :-) A stojím o hlubší kritiku proto, protože nikdy nebudu tak dobrá, abych se nemohla zlepšit (víše asi názorná ukázka)A hlubší kritika pro mě neznamená, že někdo řekne nelíbí se mi, ale že řekne proč se mu nelíbí. Nejsem 30 letá protřelá básnířka, pořád se učím (a nejenom já přece)

Zly
30. 09. 2006
Dát tip
Autor stojí o hlubší kritiku. Proč?

Kaos
30. 09. 2006
Dát tip
proč ne?:).. *t*

sapfoo
30. 09. 2006
Dát tip
2Greenbag: och, děkuju. Neboj se nedám se! :-)

Greenbag
30. 09. 2006
Dát tip
Nenech se ..... Bojuj je to dobrý a romantický.. a zmatený jako láska :)

sapfoo
30. 09. 2006
Dát tip
2zorka: děkuju moc :-)

sapfoo
30. 09. 2006
Dát tip
Hold nezralá děvčata přemýšlí jinak než přezrálí Senioři.:-)) Chtít víc? Už nic víc nechci, řekla jsem co jsem potřebovala a duši se ulevilo. A proto všichni píšeme ne? Možná nejsem geniální básník, ale tohle je amatérský web a já neprahnu po Nobelově ceně. Zkus si přečíst víc mých básniček a uvidíš, že minimálně pár lidí jsem oslovila. Jsou pro to horší než ty? A těm dvěma "negramotňým" děkuju za tip.

zorka
30. 09. 2006
Dát tip
jedním dechem...*

SENIOR
30. 09. 2006
Dát tip
Zádná kritika a dva tipy? No dobrá. Asi jsou tu negramotňí. Báseň ovšem dá-li se to tak nazvat, nestojí ani za tip bez kritiky. Ikdyž se asi líbila tomu nezralému děvceti. No dobrá. Trochu atmosféra rádoby jo. Ale chtej víc autore nebo nic. 4

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru