Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vrabci

17. 04. 2001
3
0
1611
Autor
Dany

Stínal bych zatoulané vrabce Když pod víky nedovřených popelnic Mlsají peříčka _ a musí chutnat sladce Zmačkaní, smutní, poplakaní celí Peruťky s odpadky rozházeli Aby nehořely víc V plamenech voskovic Které k zemi deštěm plápolají A prohoří až do klikatých komůrek Utonulých dešťovek Do žížalích mých vlasů Aby se mnou rozžehnaly spásu A daly ji jen smáčenému kraji Stínal bych zatoulané vrabce Když pod víky nedovřených popelnic Mlsají peříčka _ a musí chutnat sladce Zmačkaní, smutní, poplakaní celí Místo mi u sebe nabízeli Abych nehořel už víc V plamenech voskovic
jerryQ
16. 10. 2001
Dát tip
tip tip top

Print
20. 04. 2001
Dát tip
...........!!!!!!****!!!

"Stínal bych zatoulané vrabce" - pěkný začátek, první sloka hodně dobrá; báseň je docela zajímavá, ale rým "víc/voskovic" mi nesedí, nějak se nehodí k celé atmosféře. Zvlášť ve spojení s popelnicí, je to střet archaismu s přítomností. Za první sloku bych dala tip, na zbytku bych na místě autora ještě zapracovala.

Cavalera
17. 04. 2001
Dát tip
tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru