Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jakub

14. 01. 2007
3
6
844
Autor
pivnik

J              Když jsi trhal nezralá jablka za vesnicí, připadal jsi mi jako blázen, jako potrhlý janek.

                Tento pocit se ve mně ještě víc prohluboval dík Tvému jednání- těžko ho nějak definovat. Ve vlaku pak ze mě Tvé pohledy a úsměvy dělaly červenou jahodu. Slušně jsi mě vykolejil. Zvlášť Tvá mluva v tak průhledných jinotajích….

 

A             Pak jsme se viděli, 2krát nebo 3krát. Setkání jsem se malinko bála. Ne snad proto, že by jsi mi ublížil, nebo já ublížila Tobě. Nechtěla jsem zranit jeho. Touha po kontaktu však byla stále silnější. V dnešní době je asi nejčastější způsob ten anonymní. Anonymní SMS, anonymní ICQ, samé zkratky.. Anonymní, ale bezpečné, řekl by utopista. Já už vím, že to tak není. Po několika propsaných nocích jsem Ti v duchu přisoudila za patrona řeckého básníka Anakreona. V mnohém se mu podobáš…..

 

K             Kamarádi. Kolik faktů se v tomto slově skrývá! Kolik různých významů má! Záleží jen na interpretaci. Dokázal jsi mě, a stále dokážeš rozesmát, zahnat chmury někam pryč… Kam?- to není důležité, hlavně, že jsou pryč. Otázku Kudy teď? a Kam jdeme? naprosto nemáš rád. A i já se ji postupně snažím vypustit. Vidíš, jaký máš na mě vliv?... J

 

U             Vidím na Tobě, a není to optický klam, jak si užíváš života. Dokáže s námi pěkně zacloumat. A to Ty moc dobře víš. Proto ve mně vzbuzuješ znovu a znovu údiv. Většinou ho (život) umíš odpálkovat, i když se to občas nepovede. V tu chvíli mám tu největší chuť Tě obejmout, aby už Ti žádní ptáci starostí nad hlavou nekroužili a zase jsi si se tak krásně usmíval.

                Sám dobře víš, že to hlavní, na čem mi mezi lidmi záleží, je upřímnost. V hloubi duše doufám, že vše, co mi povíš, je myšleno upřímně….a dá se k upřímnosti řadit i mlčení…?

 

B             Přemýšlím nad bolestí. Je to možná stále omýváno dokola, ale zjistila jsem, že čin, který by mě jindy bolel, vykonaný s upřímným srdcem a otevřeností vůbec není bolestivý. Je to asi zamotané,  však nevím, jak to jinak vyjádřit. Vnitřní boj ve mně probíhá,ale Ty jsi mi pomohl složit zbraně, a nechat život plynout…

 

Vděčím Ti za mnoho. A jsem neskutečně ráda, že jsi. V jednom „dílku“ se dle mého názory nedá vyjádřit celá lidská osobnost. Snažila jsem se tu pospat zlomek toho, jak Tě vnímám. Snad se na mě nezlobíš… J

Dík, že Tě můžu znát a o Tobě snít….!!!!!

 


6 názorů

Horavin
20. 10. 2008
Dát tip
No podívejme... ale to je mi pěkné :o) *

pivnik
01. 02. 2007
Dát tip
wow

Jakubisko
01. 02. 2007
Dát tip
To uvidíš co sem zač....:D

pivnik
01. 02. 2007
Dát tip
:) Nj, ja mam na Kubiky stesti /smulu?/.. :)

Jakubisko
01. 02. 2007
Dát tip
Na tohle jsem nemohl nezareagovat.......tomu druhému Kubíkovi závidím....:o)) ***

tohle jsou velmi nebezpečné vody *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru