Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kachny

06. 03. 2007
0
9
1673
Autor
Yarrod

Kachny vymřely. Ozvalo se z rádia. Opravdu. Na světě nezbyl jediný opeřenec tohoto druhu. Co se vlastně stalo? Výstřel. Mrtvá kachna. To je málo. Výbuch jaderné elektrárny. Stále ne. Cílená sviští genocida. Proč? Nezabývejme se ale příčinami. Jak nás vůbec ovlivní smrt kachen? Nijak. Stále máme na pultech levnější kuřecí maso. Kachní peří a sádlo také nejsou nejceněnější komodity. K čemu je nám tedy ve výsledku kachna dobrá? Rovnováha druhů? Kdo se o ni dnes zajímá? Leda ochranáři přírody, kterých je dnes beztak tak málo, že jsou téměř na vyhynutí. Pak už nám zbývá jen matička země, aby si se vším poradila. Od toho tu přece rodiče jsou. K výchově svých nezbedných synků. Ano, jednoho dne nás Země vykráká pačesy.


9 názorů

Senyoryta
23. 04. 2007
Dát tip
Hmmmm...! Kachny!

Korála
18. 03. 2007
Dát tip
chudáci kachny, takle jsou nedůležitý :cP

Yarrod
15. 03. 2007
Dát tip
Vůbec. Čistě záblesk osvícení ;)...

Llimit
15. 03. 2007
Dát tip
jen by me zajmalo jestli nebyl ten vyber operece nejak cileny, vid Yarrode ;)

Že ochranárov prírody je málo? Kde sa pozriem, tam ich vidím.

CORTAK
11. 03. 2007
Dát tip
přijde mi to jako dobrej nápad, ale taky mi to přijde takové příliš jednoduché, musim souhlasit, že to zakončení je vcelku podařené.

Alojs
06. 03. 2007
Dát tip
dílko je rychlé (co se zařazeného stupně týče), avšak i vcelku dostatečné. ve výsledku nic, co by mě srazilo do kolen, přesto se mi líbí zakončení a "vytáhání za pačesy". to je "tak trochu" pravda :)

nonamebeast
06. 03. 2007
Dát tip
kachny-kachny-kachny-kachny promiňte,prosímvás,mohl byste mi říct, co je to tady všude za ptáky??? kachny---:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru