Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sweet Paradise

14. 05. 2007
2
3
1801
Autor
racek

Minutová groteska

 

Sweet Paradise     

/minutová groteska/                               

 

I.

 

- Tady Danča. Už dorazila ta holka ode mě? Tak asi někde bloudí. Zavolám jí. Já vím, že Rudy jí chtěl přesně na hodinu, ale je z venkova a ještě se nevyzná.

 

II.

 - To je slečna Kristýna? Tady Danča, jak jsme spolu mluvily. Vy asi bloudíte, že jo? Kde přesně jste? Výborně. Vidíte tu pekárnu? Tak hned za rohem to je. Visí tam cedule jako kráva,  Sweet Paradise,  a takový jako zlatý dveře tam jsou. Máte zpoždění jen chvíli, nebojte. On Rudy je sice rapl, ale když bude spokojenej, tak na to rychle zapomene. A nezapomeňte říct, že jste ode mě.

 

III.

- To jsem zas já. Zamotala se, ale každou chvíli bude zvonit. Řekni Rudymu, že vzkazuju, že je fakt dobrá. Sama jsem jí vyzkoušela.

 

IV.

- Taky zdravím, tak co? Vždyť jsem vám říkala, že Rudy je v podstatě zlatej! Vyzkoušel vás všude? I u těch tyčí na tancování a pod piánem? Tam se to musí opatrně, to vám asi řekl. A dobrý? Gratuluju. Tak to necháme, jak jsme se dohodly. Dáte mi půlku prvního platu a všecko bokem je vaše. To víte, dobrou uklízečku aby dneska pohledal.

 

/25.března – 14.května 2007/

 

 

 


3 názory

rudko
14. 05. 2007
Dát tip
pekne...*

avox
14. 05. 2007
Dát tip
takhle nějak funguje i ukrajinská mafie... :-))

vlastovka.
14. 05. 2007
Dát tip
:) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru