Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Říkanka o promarněné šanci

12. 11. 2007
7
8
1349
Autor
chanach
 
Zhasnuto a zamčeno
je dnes ve tvém domě.
Teď už vím, že nemáš
volný pokoj pro mě.
 
Zatímco jsem spala,
láska kramle vzala.
Před dveřmi jsem stála,
než bych zaklepala.
 
Zhasnuto a zamčeno,
je dnes ve tvém domě,
avšak zákaz vstupu
platí jenom pro mě.
 

8 názorů

*

Aimee_Dee
12. 12. 2007
Dát tip
má to co říct :)

Honzyk
12. 11. 2007
Dát tip
Plath, samozrejme...a Ginsburgova: uzasna ruska basnirka...gulag apod...vono tech echtovnich bab az tak moc, myslim, neni, nebo o nich nevim..)))))))))

Honzyk
12. 11. 2007
Dát tip
p.s....ze sem jeste lezu: ono je nejtezsi, a ze s tim mam nejakou tu zkusšenost, psat o uplne obycejnych lidech, vecech, situacich...a hodne lidi ma pocit, ze musej svy radky nejak ozvlastnovat, vesej na ne rizny cumprnagle a tak, ale nejhlepsi je, aspon podle mne, jednoduse polozenej list na drevenej stul...nerikam, ze se vzdy povedlo, ale tobe ano....a snadsny to neni, jen to proste "prislo", a dobre tak....s radosti jsem si precetl, opravdu...dokonce jisty echo Sylvie Ptah nebo Ginsburgovy, takpova ta umerena "zenska" poezie, ktera te dojme, ale zenska te neutaha slzama, ale prostym tichym konstatovanim,,,,uz du:.)ú))))

chanach
12. 11. 2007
Dát tip
Teda díky, jsem zaskočena, potěšena, až dojata.

Terry
12. 11. 2007
Dát tip
Nezoufej,někdy přichází i šance druhá:) Hezká říkanka!*

Honzyk
12. 11. 2007
Dát tip
...vypada velmi, velmi jednoduse, az prostoduse, ale pripomina napr. vynikajici preklady Cvetajevovy....v zadnym pripade tuhle "zšenskou" velmi, velmi civilni pouezii nepodcenuju...je to prosty jak facka, a pritom silny, zadny fnukani, a pritom tu zenskou tam vidim a kdo jen trochu ty empatie ma, neprojde kolem jen tak...myslim ja...mne libi poro svou jednoduchost a prosotu velomi****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru