Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rány

30. 11. 2007
6
7
2638
Autor
Water Lily

Rány, které jsou rozryté pluhem bolesti, musíme otupit. V očích se často lesknou slzy, ale vždycky je zpět vezmeme do duše. Kdo zapomene vzdá se tak svého práva na očistu v utrpení. Kolem srdce bolí místa, která jsme si sami vymysleli. Tak jako zkameněliny budeme tupě hledět v té přítomné budoucnosti na zapadající hvězdy bytí. Se všudypřítomným strachem se potácíme městy s přesýpacím časem. Nohy se klátí ve větru jako větve zmrazené zimou. Hlava se kutálí podzimní stokou blátem lemovanou, jako krajkou na nevěstině spodničce. A tělo se prochází sadem, kde věčné plody k hříchu budou vybízet. Kde jsme zapomněli naše myšlenky? Snad na zastávce zabaleny ve včerejších novinách, s plátkem mastných koleček, co do sebe zapadají, když se orloj poláme. Pach rašeliny se mi stále lepí na paty. A co vás pronásleduje odvěce? Nemyslím vzpomínky, ani minulost, kterou jsme zažily, ale něco co tu je, aniž by to o sobě dávalo přímo vědět. Je to jak obláček dýmu neustále kroužící nad hlavami s vidlicí naostřenou včera brouskem.


7 názorů

Sirup
14. 03. 2010
Dát tip
* děvče, piš trochu veselej

Water Lily
27. 04. 2009
Dát tip
Odvěce/odvždy-pořád..zřejemě trochu kostrbaté jako kočičí hlavy...děkuji:-)

woman
11. 02. 2008
Dát tip
*

Není to špatné, rozhodně obraznost uchvacující, možná až trochu křečovitá, chtělo by to víc propojit, takhle je to jen shluk myšlenek.. mno a jestě technická: řekla, bych, žes myslela: ..kterou jsme zažili (s měkkým).. a ještě bacha na čárky: Kdo zapomene, vzdá se.. ..ale něco, co tu je.. Kde jsme zapomněli naše myšlenky? Snad na zastávce zabaleny ve včerejších novinách, s plátkem mastných koleček, co do sebe zapadají, když se orloj poláme. Pach rašeliny se mi stále lepí na paty. za tuhle část t* :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru