Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neslíbila nepřijít

16. 12. 2007
0
22
2547
Autor
Tanaki
Já měla sen, že straka sedí mi na polštáři
sebevědomý úsměv
a pohled co přímo do duše se tváří

Zlodějka hbitá vzala mi klid
vzala mi srdce
a co je horší, neslíbila znovu nepřijít

22 názorů

bla bla

Jezuita
17. 12. 2007
Dát tip
A teprve až přiletí papouch!

tak jsi mi nemusela davat avi:) a ja se nad tim taky nepozastavovala dokud mi od paradajky neprislo avi ze je to uplne opacne nez si myslim..ale co dyt je to fuk

šprušle
16. 12. 2007
Dát tip
no jo, to já ale nečetla... jen jsem SI to tak shrnula, protože bych se nad tím nijak nepozastavila.

my se tu prece nehadame vubec a ja uz psala vys ze to neni totez a ze to znamena ze mozna prijde coz je v podstate to same cos ted psal/a ty..

šprušle
16. 12. 2007
Dát tip
vím, proč je tam straka...došáhnu i na význam toho obrazu(protože není nijak složitý), proto mi tam přebývá zlodějka, víš;-)kdyžuž také přirovnání. a ještě se tu klidně pohádejte, ani jedna nemá pravdu. český zápor je specifický, celkový zápor, dvojitý, trojitý-nikdo nic neví...neslíbila nepřijít..neslíbila, že nepřijde... není slíbila, že přijde(ani jeho opak, jak by na to šla logika)... ale spíš neslíbila, že přijde, než slíbila, že nepřijde...zvláštní že?...když se to rozbalí...možná přijde, ale spíš se nedostaví, když si to tak vezmem paralogikou českého jazyka. neřekla ne, tím se očekává, doufá v ano. je v tom silná nejistota, spíš než hádanka... apropos, co by kradla po druhé, když už je trezor prázdný. proto mi přijde jediný název nějak nápaditý, i když mě ta dvojitá záporka nějak zvlášť nevzrušuje.

vravím tie dve sú inak zafarbené - inak jasné že každé iné tie ostatné - to bolo len pre dokreslenie problematiky ;o)

ha tak se to vyresilo:) a je to kazdy jiny mas pravdu paradajko jen to slibila prijit a neslibila neprijit je hodne podobny;)

no podľa mňa "slíbila přijít" "neslíbila přijít" slíbila nepřijít" a "neslíbila nepřijít" sú všetko iné informácie, inak zafarbené tie dve čo vravíte že sú stejné... ale my paradajky možno nevieme všetko :o)

Tanaki
16. 12. 2007
Dát tip
tak dvojity zapor je tam schvalne, Polly to pochopila jak jsem to myslela .... straky sice kradou leskle veci, jenze tady ma straka jiny vyznam, neni nutne vzdycky videt ve vsem ten vseobecne nejrozsirenejsi... vetsina veci co pisu jsou kouskem neceho co se mi prave v zivote stalo, bohuzel pak vetsina lidi co je ctou nemusi prijit na to jak to bylo mysleno, ale to je na druhou stranu zas zabava kdyz je v necem schovana i hadanka ne :-)

jsem sice jinde ale byla jsem si tim jista nez jsi me zacala plest:) treba nam to povi autorka jak to myslela..nebo nekdo by to mel rozresit jinak me to bude stvat:)

ja nie, leda by si bola u protinožcov, pak by som si nebola zcela istá - ale chcelo by to dákeho odborníka na tie negatívy - a nie priam fotografa :o)

ale vyrusi!! a prece to neni opacnej vyznam k slibila prijit..je to prave skoro ten samej vyznam jen s dvema ne- kdo z nas dvou je mimo?:)

vieš koľko roboty mi dali tie háčiky?! tak som sa snažila... ;o) a nevyruší sa nič - funguje to dobre takto, my paradajky rozumieme :o)

to neni opacnej vyznam..to je prave ze se to vyrusi takze znova prijde..pac jakoze neslibila ze se zase neobjevi..coz znamena ze mozna objevi:) dumej paradajko a nezapominej na rodny jazyk;)

neslíbila nepřijít je fajn, má to přesně ten význam opačnej k slíbila přijít, polly - podumej :o)

*kratkej:) uz neumim psat:)

na tak krazkej text je tam spousta veci co bych menila/nenapsala/nepouzila.. navic ten dvojitej zapor v poslednim radku..to byl umysl?

šprušle
16. 12. 2007
Dát tip
název zněl slibně. ale, straky kradou lesklé cetky a cinkrlata. přebývá mi tam slovo zlodějka...a možná i srdce. noční můra, ne lucidní snění.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru