Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vážka a motýl

24. 06. 2008
2
5
1426
Autor
Matttyna

Taková pohádka :-D

Ti dva se potkali uprostřed polí,nad malinkou kaluží.Bylo žhavé poledne a jediný stín padal od trav a červeňoučkých máků.Vítr pouze jemně hladil stébla obilí a v tomto vánku se pohupovaly dva páry křídel. Jedny barevné a nepřehlédnutélné – motýlí a druhé neviditelné,rychle kmitající – vážky.

Nesmělý motýl seděl mlčky na usychající zemi a sosal poslední kapičky vody. Vážka poletovala kolem a mohutnými výpady čeřila hladinu kaluže. Každý z nich byl jiný,avšak měli něco společného. Čas,místo a touhu. Proto oba pokukovali po svém protějšku. Zatímco ona vířila kolem jeho hlavy, on odvětil ustrašeným pohledem.

Takto se to odehrávalo den po dni až do závěru léta. Byl zrovna večer a probíhalo jejich každodenní setkání.Avšak jinak než by si dokázali představit. V záři zapadajícího slunce vážka zavadila o pavučinu, už už ji téměř proletěla, ale bílá nitka se jí zapletla mezi mihotající křídla . Padala volně k zemi,přímo do nehlubšího místa kaluže.Držela se na hladině a bojácně bzučela. Motýl,zabraný do své činnosti si konečně všiml co se stalo. Proto se rozletěl vší silou nad vodu a nebohou slečnu vylovil slabými nožkami. Poodletěl s ní do okvětních lístků máku. Jelikož byla vážka v šoku a vystrašená,snažil se jí utěšit.Zpíval jí písničku o žhavém sluníčku, o tajemství dalekých cest a slávě padajících hvězd. Až jí oschla křídla, rozvlnily vzduch společným letem. Od té chvíle létali vždy spolu a nezpívají-li v máku létají dodnes.


5 názorů

Matttyna
28. 11. 2008
Dát tip
Aha,děkuju :-)...toto bylo psané narychlo,pro kamaráda jako odveta za jeho příběh,jinak próza mi říká míň než básně...takže asi tak :-D

Lakrov
28. 11. 2008
Dát tip
Ten text by snesl trochu víc péče (např. mezery za interpunkčními znaménky) a vůbec by nevadilo, že by se tím třeba i o pár řádků prodloužil (některé fromulace se mi zdají příliš obecně popisné -- '...Jelikož byla vážka v šoku a vystrašená...') Co však hodnotím kladně je myšlenka, a to pokus o vytvoření něžného příběhu ve kterém nechybí přátelství.

Jan Josary
15. 08. 2008
Dát tip
Píšeš pěkně.

Matttyna
18. 07. 2008
Dát tip
děkuji moc ;-)

baronka
18. 07. 2008
Dát tip
Je velmi pěkná také píši pohádky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru