Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ohlédnutí za povídkami

06. 10. 2008
4
104
5100
Autor
Lakrov



104 názorů

Lakrov
22. 10. 2008
Dát tip
Tak ještě ta avíza

Lakrov
22. 10. 2008
Dát tip
Spolu s aktualizací posílám avíza nově navrženým a navrhujícím Johana Baesil,Edmund Elat,Winter,DaNdÝ,danka.,jolbah

LaMouette
13. 10. 2008
Dát tip
pravda pravda.. us ste si u me cpali pupiki ledascim.. le jitrnice.. hm hm.. a jelitka.. mno dobra.. popremyslim wo tom..:-)

Výborně. To nás určitě pozve.

katugiro
13. 10. 2008
Dát tip
Pišta je jitrnice a jelita bude mít LaMouette.

To je blábol. Jelito je katugiro. Já byl odjakživa jitrnice.

LaMouette
13. 10. 2008
Dát tip
crayfish.. mno.. muzu zotpovjedne rict.. ze katurgyjo i Pista sou woba libovy jelita..:-) anzto me nemaj vubets radi..:-)


Tragicus
09. 10. 2008
Dát tip
StvN: Hm, to zni docela blbe, ze? :] Dobre, tak pak dej kdyz tak vedet.

StvN
09. 10. 2008
Dát tip
Tragicus, já nemám doma internet, takže na to teď nemám čas, ale později iniciativu začnu:)

Tragicus
08. 10. 2008
Dát tip
StvN: Posledni dobou moc nectu, ale kdybys zacal nejakou iniciativou, rad bych pomohl.

Já si myslím, že tohle diskuze je a patří to sem. Navíc diskuze nutně nemusí být jako v první třídě kašičce vyvolána polopatickou otázkou, že... A přijdou mi směšní všichni ti věční puchejřové co tu všechno porád potíraj a natíraj...

StvN
08. 10. 2008
Dát tip
Jestli tě to zajímá, prostuduj si tohle.

Marcela.K.
08. 10. 2008
Dát tip
:-) třeba se mýlíš, jak to víš? :-)) Když ty seš někdy dost rejpavej...ale to asi víš, že :-)

StvN
08. 10. 2008
Dát tip
Lakrov se mnou nechce spolupracovat a neptej se mě, jak to vím.

Marcela.K.
08. 10. 2008
Dát tip
StvN... když víš, které povídky jsou kvalitní, proč z nich neuděláš "nezapomenutelné" tím, že bys přidal návrh Lakrov k jejímu Ohlédnutí? Nebylo by to korektnější, než ji tu takto napadat?

Petrusha
08. 10. 2008
Dát tip
jo takleee )))))

Petrusha
08. 10. 2008
Dát tip
po tě co? :)))

jee, dekuji! :-)

a pro cnikdo neposia avi me? citim se tak... odstrcene :-)

opatrne s tim potiranim, potira se i pecene pred pecenim :-)

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
"Než se dostaví efekt, plynoucí z avizovaných aktivit, ponechám seznam" to je výrok hodný génia nebo blbce, nějak se nemůžu rozhodnout radši se jdu vtírat

papouch
07. 10. 2008
Dát tip
já taky ftíry ftíry, ale oni nás do té hospody nevezmou... evidentně se chtějí potřít pouze navzájem .-)

Lakrov
07. 10. 2008
Dát tip
Děkuji za úvahy na téma zvýšení čtenosti prózy i za případné aktivity, směřující k témuž cíli. Než se dostaví efekt, plynoucí z avizovaných aktivit, ponechám seznam nezapomenutelných povídek v původním podobě nebo jej budu pravidelně aktualizovat. Děkuji za podporu nebo za návrhy na zařazení povídek, které mi v době svého zveřejnění unikly.

Petrusha
07. 10. 2008
Dát tip
Ale nech si kludne upozorňuje :))) veď tu neni debata o jej slobodnej vôli na niečo upozorniť :) aspoň za seba len musím povedať, že debata tu o tom bola a toto proste neni diskusia, teda už je, i keď len o nesmrteľnosti chrústa ... :)

katugiro
07. 10. 2008
Dát tip
To bylo pro pištu. Připínáček: Přeneseně byl a záleží na zpracování.

katugiro
07. 10. 2008
Dát tip
Vidíš, tuhle jsem na to myslel! Ale sem jsi to neměl psát, crayfish si bude chtít taky zašmrdlikat... a navíc znehodnocuješ tu diskusi o... ooo.... ooohlížíš se rád? Mně to připomíná třicetivteřinové televizní diskuse typu "Udělali jste dnes něco pro své zdraví? Namažte si chleba Florou!".

archie
07. 10. 2008
Dát tip
mylenko: třeba proto, že, jak zmínili ostatní přede mnou, od toho jsou zde kluby?? apropó katugiro, když mi přišlo to avízko: byl jsi někdy zamilovaný do některého spisovatele?? a čteš rád o lásce?? :)

StvN
07. 10. 2008
Dát tip
mylenka, jsem jen korektní. Osobně jsem tu "dělal" povídku měsíce a mám za to, i přes tehdejší veliké námitky Lakrov a a2a2a, že ta akce měla nesrovnatelně vyšší úroveň než tahle "upoutávka". Nejen v prezentaci, ale i ve výběru textů a vůbec ve všem.

Zapomenul jsi mi kousavě připomenout, že jsem dosud neabsolvoval to šmrdlikání na kole, který nejezdí.

katugiro
07. 10. 2008
Dát tip
Svého času tu byl takový otravný recesista, který by v tuhle chvíli publikoval dvě až tři "literární diskuse" s obsahem přibližně jako: Byli jste někdy zamilovaní do některého spisovatele? Čtete rádi o lásce? Seznam děl pro vás je k dispozici v Klubu zjizvených srdcí a nešťastně zamilovaných Co si myslíte o Stephenu Kingovi? Jsou jeho knihy uměním? Seznam nějakých děl která můžete číst když nemáte co dělat je zde: ..klub Stephena Kinga! Ohlížíte se rádi, a to nejen za designově zdařilými vzorky populace vám přitažlivého pohlaví? Baví vás číst i delší spisy? Jsou zde pro vás nezapomenutelné seznamy spolupracovníků StB! Budiž mu země lehká, myslím, že to byla elegantní cesta, jak chytrému napovědět. Jinak Johano, ty sis to u mě pěkně rozházela a nedám ti teď líbí tip, žvejkačku jsem už dneska měl a do hospody nejdu, neb se se sebrankou písmáckou nedružím. Snad jsem na nic nezapomněl.

Marcela.K.
07. 10. 2008
Dát tip
Mám Lakrov ráda, takže to raději hned otevřeně přiznám. Nechápu, proč vám vadí, pokud tu upozorní na povídky, které se ji nesmazatelně vryly do paměti a chce o nich diskutovat. Docela by mě zajímalo, kdo z diskutujících je četl a pamatuje si je taky :-) Navíc se mi líbí její snaha, upozornit na to, co ji zaujalo. Není fér napsat třeba ono..,,když se záměrně vyhýbá opravdu kvalitním povídkám" A vůbec, nelíbí se mi, že se tu hádáte, když vám opravdu nevadí, že vám na hlavní straně visí rulička od toaletního papíru... Lakrov, klidně to strč do recenzí ;-) byla bych docela, ráda, kdybych už s ruprechtem zmizla :-))

StvN
07. 10. 2008
Dát tip
Horavine, kolik z těch povídek jsi četl? Připadá ti, že Lakrov odvádí dobrou práci, když se záměrně vyhýbá opravdu kvalitním povídkám?

StvN
07. 10. 2008
Dát tip
Ahoj Nicollette.

papouch
07. 10. 2008
Dát tip
já ci taky do hospy..

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
tou zapáleností máš asi na mysli onu snahu o vysvětlení ono umět diskutovat neni jen tak a s blcem to jde jen u toho piva a někdy ani to ne a musí se přibrat rum

crayfish
07. 10. 2008
Dát tip
Mýlíte se, pánové. Chci se vetřít do vaší společnosti literárních kritiků. :-) A v hospodě o tomtéž všichni mluví nakonec, jak jsi pišto správně řekl. Do té doby se toho dá spoustu probrat. Takže? Jen na okraj: podtrhl bych stěžejní větu v příspěvku Sovinského. "Ovšem nechápu zapálenost, kterou toto hlásá."

archie
07. 10. 2008
Dát tip
ano, ohlížím se rád. číst díla delší než několiřádková mě baví, pokud za to čtení opravdu stojí. seznam je mi šumák. (nutno dodat, že crayfish je krajně podezřelý a nikterak se mi nelíbí, jak se nás tu snaží opít rohlíkem)

Pozo: Samozřejmě mu nevěříme. Ovšem jsme kujóni - přesvědčíme ho, že se mu vetření se podařilo, a pak ho necháme zaplatit útratu. A jinak teda bych se raděj přesunul do kategorie Události. P.S. V hospodě nakonec všichni mluví o tomtéž. To je taková zvláštnost piva. :)

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
já bych mu nevěřil celou dobu měl za cíl jediné - větřít se do naší společnosti literárních umělců! toho času v hospodě

crayfish
07. 10. 2008
Dát tip
Pánové Katugiro a Pišto, mám pro vás návrh: Nechtěli byste se se mnou někde sejít a probrat to naživo? Nechce se mi věřit, že byste byli takový libový jelita, myslím, že to všechno vzniká písemnou argumentací, každý se v ní chytá něčeho, co pisatel považoval za okrajové nebo se ne úplně přesně a striktně vyjádřil. V hospodě pak zjistíme, že vlastně mluvíme o tomtéž, jen jinými slovy. Co vy na to?

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
jsem pro přesunutí pišty do kategorie ostatní

Já vím. Proto jsem neprozradil, že to bude žvejkačka.

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
to mělo být překvapení

Kdo přečte povídku, dostane od pozorovatele cukrátko.

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
jsem rád, že všichni sdílíme stejný názor, že pro povídky se musí udělat víc víc než seznam nabízím spolupráci a doufám, že společně vymyslíme něco, co zvýší čtenost prózy na písmáku jsem přesvědčen, že do toho půjdete.. už kvůli vašem odezvám jistě se ke mně připojí dost kritiků a lakrov samozřejmě

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
ale tak já lakrov teda věřim nikdo tu povídkám nedá víc než ona, kde bysme bez ní byli.. dá hodně práce napsat název a jméno autora a udělat z toho seznam.. nechápu, že nejste vděčni sice moc nechápu, proč to dělá, ale je to dozajista nanejvýš přínosné a diskusevyvolávající (akorát je mi divný, že tu nikdo, ale opravdu nikdo nediskutuje k dílům a to ani my, velcí zastánci aktivity lakrov) doufám, že lakrov bude dál pokračovat v této nanejvýš přínosné archivaci seznamů a bude mi neustále překládat ty samá díla s novými přírůstky katugiro mě taky štve, jak musí mít pořád pravdu

Někdo tu už správně zmínil, že jde v podstatě o klubovou aktivitu, leč s poměrně brutální formou propagace (trošku to připomíná mlžné postavičky vnucující lidem na každém rohu Strážnou věž). Ale nešť, v obyčejných diskusích je stejně zamřelo, tam to neuškodí. Resp. neuškodí to čtenářům - aktivitám klubu jako takového by to neustálé vnucování uškodit mohlo, lidé mívají tendenci se příliš horlivě propagovanému vzpírat... P.S. Za Horavina děkuji, ale milovaného Francucha mi nenahradí, ani kdyby se vzali s Norskem a chroustem za ruce. Jdu truchlit.

Lakrov
07. 10. 2008
Dát tip


Děkuji za upozornění. V porovnání s ostatními diskusemi se tato týká literatury skutečně jen okrajově. Přesouvám ji tedy z kategorie 'Literární diskuse' do kategorie 'Diskuse' (na jakékoli téma). Ve společnosti toaletního papíru a nostalgického volání po zaniklých vřavách let minulých se bude hezky vyjímat.

Pro hledače jistoty, zda jde skutečně o diskusi, si dovolím uvést tvrzení, že jde. Pro ty méně vnímavé ještě zdůrazním, že první dvě věty textu, navádějícího k diskusi, jsou na konci opatřeny otazníkem, což v českém jazyce znamená, že se jedná o otázky. Na každou z nich lze odpovědět jedním slovem.

Zahájit čtení třetí, oznamovací věty má smysl pouze v případě, že vaše odpovědi na obě předešlé otázky zněly 'Ano'. V jakémkoli jiném případě je zřejmé, že máte zájem o jiný typ literatury, případně o jiný druh zábavy. Pro čtenáře žádostivé jasných povelů opět upřesním, že třetí, oznamovací větu, lze chápat jako výzvu se smyslem: "Pojďme diskutovat nad výběrem povídek, uvedných v seznamu, nebo nad doplněním seznamu o další tituly." Takto specifikovaná diskuse může za určitých okolnotí nabývat i literárního charakteru.


Děkuji všem za komentáře a přeji hezký den.


papouch
07. 10. 2008
Dát tip
Vážení.. upoutávka NENÍ literární diskuse. Bodka. To, co tu vzniklo, sice už diskuse je, ale naprosto nesouvisí s tématem původního článku, to poněkud při své argumentaci přehlížíš, Horavine. Jo - a Lakrov je ženská, esisisifšim.. ;-)) Už je to rozpatlané... Mám takový smutný pocit, že se na Písmáku stalo módou nadávat adminům. Za cokoliv, co udělají. (A když nedělají nic, tak dostanou dvojnásob :-) avi nikomu, stejně to nikdo nečte.. :-p

Petrusha
07. 10. 2008
Dát tip
Horavin, co furt? Podla mna je to niečo ako kategoria MIMO proste len upozorňuje na niečo, čo už tu bolo. Bodka. Nebolo to prediskutované už skôr? Načo okolo toho 10x kecať stále dokola?

Horavin
07. 10. 2008
Dát tip
Pardón, ach ty avíza... aby někdo nevyčítal, tedy všem :o)

katugiro
07. 10. 2008
Dát tip
Myslím, že pošlu avízo Pištovi. Jeden osobní Horavin by se mu mohl hodit, teď když Francuchovi došel dech...

Horavin
07. 10. 2008
Dát tip
Teď už to začíná být regulérní literární diskuse na titulní straně v háji. Tedy díky - JiKo - za příkladně vtipnej příspěvek, spadl sem jako déšť na vyprahlou půdu. Jenom by se slušelo připomenout o co jde: tedy ne o soutěž, ne o královnu krásy, pouze o OHLÉDNUTÍ ZA POVÍDKAMA (tentokrát ne jenom za holkama :-) starších pěti měsíců, které Ti utkvěly v paměti. Tady si dobře všimněme: povídka, která výrazně utkvěla v paměti, vůbec nemusí bejt krásná a vůbec se nám nemusí líbit - může na nás působit odpudivě, provokovat, ba pobuřovat, může nás zasahovat ambivalentně, zneklidňovat, nepříjemně dráždit, děsit, vytrhávat z potřebného klidu na práci. Stejně tak výrazně utkvěje v paměti jiná povídka, která působí naopak laskavě vlídným, hojivým kouzlem. Znamená to snad, že se tyto dvě povídky navzájem liší literární kvalitou? Řekl bych, že obě jsou mimořádně cenné právě tím, že utkvěly v paměti, ne tím, zda se právě zrovna mně, porotě kritiků či komukoli líbí nebo ne, zda se některá z nich ocitla ve výběru nebo ne. Myslím, že Lakrov zde chce upozornit na aspekt hodný literární diskuse, říká to srozumitelným způsobem, dost vlídně, vtipně a jasně, ale někteří nechtějí mít žádný problémy (mají zjevně svejch vlastních problémů dost) a protože je neradi vidí a neradi o nich slyší (eště aby jim snad káplo na karbid) a proto raději o nich "ROZHODUJÍ," a to pokud možno BEZ DISKUZE.

crayfish
07. 10. 2008
Dát tip
Už nic. :-) To mi bohatě stačí.

katugiro
07. 10. 2008
Dát tip
1) Kdo? Tak pořváváme. Nic to nemění na faktu, že Úklid hlavní strany není nic tak hrozného, ani to nikdo netvrdil. 2) Pokud tě ten rozdíl nezajímá, pak je zbytečné ti cokoliv vysvětlovat. Každý argument se dá odbýt slovy "to mě nezajímá", ale s takovou se s tebou nebudu bavit. Přínosné akce jsou na hlavní straně vítány. 3) Nesouvisí. Uvědomuju. Ještě něco?

crayfish
07. 10. 2008
Dát tip
1. To teda tvrdí. Pořváváte tady na každýho, kdo si dovolí odchýlit se jen o kousek ze zavedených pravidel. 2. Rozdíl je mi jasnej, ale nezajímá mě. To si vyřešte vy. Je to hlavní strana. Na kterou nemá přístup Lakrov s přínosnou akcí. 3. Neopakuj pořád stejně přiblblý argumenty, souvisí to s tím. Protože když Lakrov něco dělá pro povídky, které nikdo na Písmáku nečte, je to důležitý. Chtělo by se mi říct, že důležitější, než nefunkční čtyřměsíční odkaz, ale na Písmáku začíná být více diskutérů a přemýšlivců než umělců. Takže bys mě lacině sejmul. Uvědomuješ si, jak to tvý "ještě něco" zní nabubřele a povýšeně?

katugiro
07. 10. 2008
Dát tip
1) Úklid hlavní strany není nic tak hrozného, ani to nikdo netvrdil. 2) Všimni si rozdílu mezi oběma upoutávkami, k některým máme přístup, k některým ne. 3) To, že Lakrov čte a kritizuje povídky s touhle tzv. diskusí nesouvisí. Ještě něco?

crayfish
07. 10. 2008
Dát tip
To je legrační. Poslouchám, jak se furt něco mele kolem hlavní strany a důležitosti úklidu na ní, argument stíhá argument, admini z toho nespí, jak ji musí hlídat a spravovat, ale nikomu nevadí, že tam od 19.06.2008 visí odkaz Chroustova soutěž - staňte se velikým textařem! A úplně nejvíc mě pobaví, když na tuhle sakradůležitou upoutávku kliknu a objeví se: dílo nenalezeno. Tak kdo si tady uprd??? Navíc Lakrov na Písmáku dělá opravdu hodně pro povídky. Ne pro ty na efekt, na půl strany, aby se dobře četly a tipy utěšeně naskakovaly. Tak to běžte i s titulní stranou do háje!

JiKo
07. 10. 2008
Dát tip
A/ Já se za holkama neohlížím, ale když jsou v mém zorném poli tak si je prohlížím. Někdy jim koukám do výstřihů a hodně mě baví číst prsa. B/ moc ne, pokud mě hned nevtáhne do děje Avízo všem, jestli nechcete, máte si je vypnout :-)

katugiro
07. 10. 2008
Dát tip
Ano, Horavine, tu roli zvládnu a za zmíněné rozhodování přijímám zodpovědnost. Že jsou věci, které lze nechat na úvaze každého, zatímco jiné ne, je očividně nad Tvé chápání. Jelikož jsi diskusi pro sebe uzavřel a avíza beztak neposíláš, nebudu Tě obtěžovat ani svým.

pozorovatel
07. 10. 2008
Dát tip
já tuhle "osvětu" nechápu to bych spíš dokázal pochopit kdybys z toho udělala soutěž - např. Povídka roku 2005, ale tohle?

Horavin
06. 10. 2008
Dát tip
No ovšem, Katugiro kritik admin zvládne i úlohu hlavního jazykového hygienika, usměrňujícího zdravé literární diskuze, když rozhoduje o tom, co si kdo smí dovolit a co ne, co ponecháME stranou a co ne. Jenom nevím, jak chce něco "nechávat na úvaze každého," když jedním dechem ultimativně avizuje odstranění příspěvku. Poněkud cenzorská latina. Tak to opravdu nemusím, se stádem lhostejných ignorantů se totiž svobodně diskutovat nedá.

katugiro
06. 10. 2008
Dát tip
Horavin: už reagovali ostatní, ale protože mi přijde, že jsi jejich slova příliš nevzal na vědomí, vezmu to od začátku. A já myslel, že kategorii neurčuje autorovi kritik, ale je zcela na autorovi, jakou si vybere. - Píšeš, jako by tomu snad bylo jinak a ty sis to už nemyslel. Nějaký kritik tady určuje kategorie? Je ovšem namístě upozornit, když někdo publikuje prózu v kategorii Vázané verše. Stejně tak je namístě upozornit, když někdo publikuje v kategorii Literární diskuse něco, co diskusí není. Tím spíš, že se tato kategorie zobrazuje na exponovaném místě. Lakrov má své povídky na tak mimořádně dobré úrovni, že vůbec nemá zapotřebí se prosazovat jiným způsobem. Úroveň Lakroviných povídek nijak nesouvisí s tím, jestli si může dovolit používat hlavní stránku jak se jí zlíbí. A jestli se má potřebu prosazovat bych nechal na úvaze každého. Co Ti připomínám a co ne už vypovídá jen o Tobě, tedy děkujeme za upřímnost. Další Tvou kritiku nechám bez komentáře, protože je irelevantní. No a co - přes pět set klubů - co má jako bejt? Má jako bejt to, že na sebe žádný z těchto klubů neupozorňuje na úkor upoutávek. Pokud někdo má náměty pro dobrý diskuze - a to Lakrov evidentně prokazuje diskuzemi již proběhlými... Evidentně? Prokazuje? Ale to nechme stranou a zůstaňme u tématu. Tohle dílo dle mého názoru do "literárních diskusí" nepatří. To, že se pod ním diskutuje, na věci vůbec nic nemění. A teď už mě to nebaví, budu pokračovat kdyžtak zítra, přičemž ale doufám, že stejně jako dosavadní rozumné argumenty budeš ignorovat i ty moje a já tak nebudu muset psát nic :) Nicollette: vychylovat znamená prosím pěkně co? Přídomek admin ze mě do jisté míry soudce dělá, ano. Nezřídka se na hlavní stranu dostávají nejrůznější díla, která na ni nepatří, a na mně pak je, abych je přesunul. Je škoda, že Tvoje potřeba častovat mě vulgárními komentáři tradičně převyšuje potřebu porozumět smyslu mých vět. A vůbec, jak jsem říkal, už mě to nebaví, zase zítra. Do zítřka dám taky čas Lakrov na to, aby se nějak smysluplně vyjádřila (do této chvíle, jak má ostatně ve zvyku, diskutující raději ignoruje) nebo si kategorii zařídila sama, jinak bude přesunuto do Ostatních.

Překlep objevíš, bod pro tebe. Ale že je slušnost posílat aíza, když někomu odpovídáš, to jste ve škole ještě nebrali, že?

Horavin
06. 10. 2008
Dát tip
Umím přiznat, že bych třeba mohl střelit vedle. PLKAT "SE" TADY nesmysly a vymlouvat se jako malej kluk nebudu (když nechceš) :o) brou noc :D)))

Horavine, nezlob se, umíš přiznat, že bys třeba mohl střelit vedle, nebo se tady budeš plkat nesmysly a vymlouvat se jako malej kluk?

Horavin
06. 10. 2008
Dát tip
Winter: Myslíš? Na diskusi chtě nechtě došlo, autor nemínil recenzi ale téma k diskusi a ta sedne jak Maríne čižmy. Autor vůbec nemusí diskutovat, dokonce nejlepší diskuse je taková, ke které dá autor pouhý podnět, třeba nepatrným (aťsi druhým, ledabyle následným) "ohlédnutím." Pomerančová: Najednou nechme být? Předkládáte definice pojmu diskuse, ale sami do ní nevstupujete jenom proto, abyste zpochybnili záměr autora. O čem tu Lakrov diskutuje? Ale on přece dal znamenitý podnět k diskusi, diskutovat by mohl, ale činí mnohem lépe, pokud nechá impulz zapůsobit. Jde přece o to, aby se vedla diskuse kolem jeho podnětu a ta už není na něm. Autorovi zde patrně nejde tolik o to, aby kladl diskutujícím otázky, jako o to, aby si diskutující kladli otázky sami. A kdepak se v tobě bere ta rozhodnost odpírající nazvat autorův příspěvek diskusí? Já třeba diskutuji. Ty ne? Když jsi napsala už před tím, že nejde o diskusi a já ti to nevyvrátil, ještě nic neznamená. Teď ne, možná někdy avízo pošlu, možná vůbec, nemluvím jenom na tebe, ale k věci. Pouhá změna kategorie mi nepřipadá tak dramatická. Nic o tom nevím, drama se zřejmě odehrává někde za scénou kam nevidím, ale rád se podívám :o)

Horavin: Prosím, vysvětli mi tento svůj výrok: Autor zvolil kategorii a kritik ji spíše nezdvořile než zdvořile zpochybnil. Prosím ukaž mi jakokoliv nezdvořilost? Příjde mi velmi nespravedlivé a zaslepené svatým rozhořčením, že to vyčítáš zrovna katugirovi, který patří k jedněm z nejkultivovanějších uživatelů tohohle serveru. Diskuzi z toho neuděláš, i kdyby to autor stokrát tvrdil.

Horavin: Prosím, vysvětli mi tento svůj výrok: Autor zvolil kategorii a kritik ji spíše nezdvořile než zdvořile zpochybnil. Prosím ukaž mi jakokoliv nezdvořilost? Příjde mi velmi nespravedlivé a zaslepené svatým rozhořčením, že to vyčítáš zrovna katugirovi, který patří k jedněm z nejkultivovanějších uživatelů tohohle serveru. Diskuzi z toho neuděláš, i kdyby to autor stokrát tvrdil.

Horavín, k tomu co je a není diskuse (ostatní zatím nechme být) definice slova diskuse: ( z http://www.pismak.cz/index.php?data=user&id=32429): rozprava, výměna a obhajoba názorů O čem zde Lakrov diskutuje? Nediskutuje, upozorňuje na činnost klubu. Oznamuje, že: přidali jsem ty a ty odkazy do klubu. Neklade otázky, neptá se na názory druhých. Její příspěvek se rozhodně nedá nazvat diskusí. Možná by se dal s tolerancí zařadit mezi recenze. Ale že to není diskuse jsem psala už před tím - nevyvrátils mi to, jen píšeš cosi neurčitého o pochybnostech. Možná teď? A možná mi pro změnu pošleš avízo, pokud budeš na mě mluvit? A možná se i dozvíme proč tipouhá změna kategorie přijde tak dramatická?

Winter
06. 10. 2008
Dát tip
Tak napříkal tím, že diskuze je proces střídavého předkládání argumentů. Tohle může být imho maximálně tak anotace, která tu navíc byla již třikrát - pokaždé stejná - a oprtavdu odsouvá jiná, podstatnější oznámení. Přesně za tímto účelem tu jsou kluby. Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly, není-liž pravda.

Horavin
06. 10. 2008
Dát tip
Katugiro, Petrusha, Pomerančová, Papouch: Proč takové pochybnosti? Autor zvolil kategorii a kritik ji spíše nezdvořile než zdvořile zpochybnil. To se v literárních diskusích už někdy stává. Lakrov svojí připomínku s odkazem na Ohlédnutí za povídkami činí decentní a slušnou výzvou. Nespecifikovali jste, v čem se podle Vašich představ odchyluje od požadavků kategorie literární diskuse. Shledáváte-li nějaký hlubší problám, navrhuji vedle kritiků adminů pověřit ještě jazykové hygieniky pro zdravé usměrňování literárních diskusí. Snaživců se najde vždycky dost a kdo neudělal reparát z historie, může si ji klidně zopakovat.

papouch
06. 10. 2008
Dát tip
Horavin - co to meleš proboha? :) Jaká ohleduplnost? Čí obyčejní spáči? ... Mám pocit, že řveš jen proto, abys řval.. přitom plácáš páté přes deváté :-))

dadik
06. 10. 2008
Dát tip
dvakrát? jednou nestačilo...? :)

achjo. nicolette, katugiro byl alespon narozdil od tebe zdvorily. co mu vadi, vyjadril, mylsim, dost jasne. horavin: je tohle diskuse? o cem se tu diskutuje? literarne? moderovat hlavni stranku je na pismaku velmi nevdecna funkce - kdekdo si mysli, ze by to delal lip a krici na adminy, ze to delaji uplne spatne. nicmene, bez udrzovani jisteho porakdu jemozne, ze na hlavni strance za chvili najdeme fotky ze krtu neci lodi, diskusi jejimz obsahem bude reklama na aspirin a sdeleni, jestli nam taky prijde tak desne divne ze je bidlo i bydlo... ale upoutavku na cteni ve vezi nebo cafe fra, pripadne informace o literarnich soutezich nenajdeme, protoze zmizi z halvni stranky rychlosti blesku. ano, prehanim. jsem nastvana. klidne se do me pusste, byla jsem dvakrat vdana, vydrzim hodne. houk :-)

Horavin
06. 10. 2008
Dát tip
No a co - přes pět set klubů - co má jako bejt? A co má znamenat ten pitomej reglement "kdyby se každej...?" Pokud někdo má náměty pro dobrý diskuze - a to Lakrov evidentně prokazuje diskuzemi již proběhlými - jsou Ti všichni Tvoji Ostatní docela vobyčejní pasivní spáči a níkdo je k ničemu nenutí. Nevím o jakou "ohleduplnost" Ti vlastně jde?

papouch
06. 10. 2008
Dát tip
lidilidi.. vy nečtete asi pořádně.. ..tu existuje přes pět set klubů a kdyby se každý z nich snažil prosazovat na hlavní stránce podobným způsobem, byl by tu pěkný bordel.. a to je sakra pravda Na straně druhé - je fakt, že Lakrov (narozdíl od jiných, co jen žvaní)(třeba já .-) odvádí jistou záslužnou práci... Tak nevím. Asi si pudu nafackovat :-) Vono dělat někde policajta aby se to nezvrhlo ve smetiště je velice velice nevděčná činnost... a avi všem.. kdo ho nechtěl, tak mi může dát ťafku přes zobák :>

Petrusha
06. 10. 2008
Dát tip
tak ale toto predsa nie je diskusia ...

Nicollette
06. 10. 2008
Dát tip
katugiro, proč vychyluješ?? Máš snad pocit, že přídomek admin z Tebe dělá soudce nad tim, co tady může a nemůže být? Málokdo z tvého velmi ohleduplného příspěvku pozná, co Ti vlastně vadí... o Tobě pořád platí stejná věc - že si vždycky nasereš do vlastního hnízda.. nechápu...

Horavin
06. 10. 2008
Dát tip
Lakrov odvádí velice dobrou práci, když se pozastavuje nad určitými trendy doby v přístupu k literatuře. Líbí se mi, že nerezignuje a klade provokativní otázky. Má pravdu v tom, že je dost škoda, pokud se lidi nechali zotročiít natolik, že už nemaj na to, aby si dopřávali hlubší zážitek z rozsáhlejší četby, než na jednu stránku. Samotného mě překvapilo, že se vůbec ještě našel někdo, kdo se nad žalostným úkazem pozastavuje. Umístí-li zde kupříkladu někdo cokoli delšího, povídku, divadelné scénář, nebo román, byť sebelepší má mizerné vyhlídky na nějakou odpovíající pozornost.

Horavin
06. 10. 2008
Dát tip
A já myslel, že kategorii neurčuje autorovi kritik, ale je zcela na autorovi, jakou si vybere. Lakrov má své povídky na tak mimořádně dobré úrovni, že vůbec nemá zapotřebí se prosazovat jiným způsobem. Katugiro mi připomíná spíše přihlouplý sekýrování sklerotický bordelmamá ve Švejkovi, než kritiku.

neroušek
06. 10. 2008
Dát tip
Dobrá práce,Lakrove.* Neroušek děkuje.

papouch
06. 10. 2008
Dát tip
..viz katugiro.

katugiro
06. 10. 2008
Dát tip
Mně to nepřijde jako 'literární diskuse'. Tobě ano? A mohla by sis též uvědomit, že tu existuje přes pět set klubů a kdyby se každý z nich snažil prosazovat na hlavní stránce podobným způsobem, byl by tu pěkný bordel. Z ohleduplnosti k ostatním bys mohla dobrovolně změnit kategorii třeba na Ostatní.

Lakrov
06. 10. 2008
Dát tip
Spolu s aktualizací posílám avíza nově navrženým a navrhujícím

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru