Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lak na vlasy

02. 01. 2009
3
9
223
Autor
salomesr

9 názorů

Winter
06. 01. 2009
Dát tip
Tak hodně štěstí. Abych totiž byl upřímný, tenhle text se mi z těch tří, které jsem četl, líbí nejvíc .)

salomesr
05. 01. 2009
Dát tip
Nemáš sa za čo ospravedlňovať. Ďakujem za odpoveď. Je to zvláštne, ale na tomto texte mi záleží najviac z tých mojich posledných, ešte na ňom popracujem, len to nechám uležať a vyzrieť. Pekný večer :)

Winter
05. 01. 2009
Dát tip
Sorry, nějak jsem prospal svůj čas na odpověď .) Jde o to, že obrazy jsou skutečně docela silné a pokud by se některé rozebraly na úkor jiných, text by dostal úplně jinou dynamiku. Anebo by prostě šlo napsat i jiné "malé" obrazy na uvolnění. Něco jako: "Díval se z okna. Nic se nedělo" .) Za současného stavu se to snažíš kompenzovat svými poznámkami o příběhu. Soboně si myslím, že takové závěry je lepší nechat na čtenáři. Ještě jednou se omlouvám za zpožděnou odpověď.

salomesr
03. 01. 2009
Dát tip
Guľomet v diaľke, to je veľmi pekné prirovnanie. Súhlasím s halcon aj s tebou, Winter. Poviedky sa len pokúšam písať a veľmi mi to nejde, lebo stále píšem poéziu. Ocením akúkoľvek konštruktívnu kritiku. Čo si myslel tým, ze text neoprávnene pôsobí monotónne? Prečo neoprávnene?

Winter
03. 01. 2009
Dát tip
Je to jak kulomet v dálce - určitou chvíli si za tím zvukem můžeme představovat utrpení, život, dějiny, ale pak si na něj stejně zvykeneme. Totiž přesný opak výstřelu z lásky, nenávisti, šílenství apod. Jednotlivé obrazy jsou tedy fajn, jenže jaký mají smysl, když pospolu drží tak slabě? Pálíš je po nás, aniž by jim byl dán rostor pro rezonanci. Ve výsledku text - a nutno říci, že neoprávněně -působí monotónně, v závěru až nudně.

Marys
03. 01. 2009
Dát tip
ale ved... ja som nic nepovedal dokopy... ci?

salomesr
03. 01. 2009
Dát tip
strasne nemam rada, ked sa neoddeluje text od reality - pri basnach drzim hubu, ale pri poviedkach ma ide slak trafit nabuduce napisem o pareni kapibar mociarnych, ja budem ten samcek

Marys
02. 01. 2009
Dát tip
take rozfrckane, mozno sem-tam autobiograficke (to si len domyslam), hm, donutilo ma zamysliet sa, a to uz je co povedat... tak hlavne za to, a za odsek o pribehoch... aano

halcon.
02. 01. 2009
Dát tip
uf .. oslovovanie citatela v texte je tazky prvok - v tazkej proze (hovorme o casovej kontinuite hl) to moze posobit az krkolomne. mozno to chcelo viac rozvinut a zapracovat na splyvani prechodov. posobi to ako krc. aj ja mam problem s tym, ze nenechavam citatela nadychnut. proza potrebuje "vatu" . to je najvacsi rozdiel oproti poezii. je to tazka vec na internet, ale rozhodne nie zla. je to lepsie ako priemer.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru