Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proradným milenkám

11. 01. 2009
6
12
1091

Věnováno Karin

Znám vás!

Vaše lásky se podobají výbuchu bomby. Zahoří divokým horoucím žárem, zaplanou oslnivým jasem a vyhasnou během pár minut.

Vaše "navždy", kterému věříte s neochvějnou pevností žuly a oceli a které dovedete vyslovit ak hebce a přesvědčivě zároveň, nikdy netrvá déle, než měsíc.

Ve vašich polibcích, tak něžných, až z nich jímá závrať a tak opojných, až chvění prostupuje do všech částí těla i do té nejnepatrnější buňky, se vždy skrývá pár kapek jedu.

A ten váš jed je o to nebezpečnější, že tak sladce chutná a působí tak pomalu.

Vám, vy studny nevinnosti, vy andělské upírky, vám posílám tuhle báseň.

 


12 názorů

Působivé

Kamil.Kubik
24. 01. 2009
Dát tip
zaujimave...

Mimochodem, co přesně jsi myslel tím "forma kolhá za obsahem"?

Lag-n.lol: Děkuji za typ, určitě si to někde seženu.

jH
15. 01. 2009
Dát tip
Sapfó, bytem v Česku 21. století! zdá se mi to velmi líbivé a zvukomalebné, těch pár bytostně zrazených a naštvaných řádků, leč forma tu kulhá za obsahem, jako příklad dobré formy třeba - http://www.totem.cz/enda1.php?a=229920; možná to je jen můj problém s druhem písma, kdo ví k obsahu - opravdu rytmycky to teče, obrazy na sebe navazují. Líbí se mi i silná myšlenka narážející na naší tupou sexualitu. Je radost tu oběvovat nadaný lidi, četla si Vergilia? Doporučuju, dost na něm člověk pochopí, jak high může bejt tolik snižovanej žánr milostný lyriky.

pété
12. 01. 2009
Dát tip
milenky...težke tema...ano

Puzzle
12. 01. 2009
Dát tip
Anebo lesbička...

Puzzle
12. 01. 2009
Dát tip
No jasně...myslela jsem, že tohle dokáže napsat jenom chlap...ale pak jsem se dívala, že jsi žena...a velmi vnímavá, jak koukám...:-)

Kooba: Ale tebe ty mrchy taky musely pěkně dožrat, když jsi mi dal typ ;-) Mistress Madeleine: Milenci, ať už zženštilí, nebo mužní, na tom nejsou líp. Jsou na tom... jinak. Možná o tom někdy napíšu fejeton. Puzzle: To bylo na mě?

Puzzle
12. 01. 2009
Dát tip
Ty jsi žena?!

Museli tě ty mrchy pěkně dožrat. Takový taky znám. Zajímavé je, že to vidíš stejně z toho ženského hlediska jako já z toho mužského. Dávám tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru