Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Otázky a odpovědi I.

13. 01. 2009
1
6
888

Vážení přátelé! Netuším, zda tím, co se právě chystám udělat, neporušuji nějaká místní pravidla, ať už psaná, či nepsaná, jsem tu jen krátce a přiznávám, nestačila jsem si ještě zjistit, jak to tu chodí. Každopádně, odevzdávám se cele do rukou administrátora, kterýžto může bez výčitek odeslat mě i můj příspěvek do horoucích pekel, nebo ještě dále, to podle svého vlastního uvážení. Takže, ačkoliv, jak už jsem řekla, nevím, zda je to zcela na místě, ráda bych tu zveřejnila část soukromé pošty. Vysvětlím, proč! Můj minulý počinek, který jsem věnovala proradným milenkám zaujal totiž uživatelku Puzzle, mou spoluautorku a inspiroval ji k sepsání jistého vzkazu plného podnětných a zajímavých otázek, na něž jsem se poctivě snažila odpovědět. A protože jsem přesvědčená, že mnohé s Puzzliných myšlenek se honí hlavou i vám (a nejenom vám), usoudila jsem, že by nebylo špatné, ba co více, že by bylo přímo žádoucí, aby tohle všechno zaznělo nahlas. S pozdravem, Yersinia P.S.:Puzzlino povolení samozřejmě mám:-)

Ahoj Morová ráno...já teda koukám...protože jsem si přečetla tvoje dílka, takže mi docvaklo, že jsi lesbička…

Zajímal by mě tvůj názor na ženy obecně...píšeš Proradným milenkám jako zhrzený muž plný zášti vůči celému ženskému pokolení a přitom ty sama jsi žena...Jak tohle vnímáš ze svého ženského pohledu?
Já chápu přitažlivost mezi ženou a ženou, jak z emocionálního, tak z duchovního i fyzického hlediska…ale chybí mi tam ten mužský prvek nebo ta mužská role, musí existovat vždy v jedné z vás…?

 

 

Ahoj Puzzle,

děkuji za vzkaz, věz, že mě tvůj zájem upřímně těší. O jedno bych tě ale poprosila hned z kraje. Víš, my většinou dáváme přednost slovu lesba. Jistě už je ti jasné, kam tím mířím a co bych ráda viděla ve tvém příštím vzkazu. ;-)
Ale k věci! Jistě už netrpělivě očekáváš, kdy ti odpovím na tvé zajímavé a podnětné dotazy, které jsi mi, jakožto zástupkyni henté oné menšiny položila. Nuž, směle do toho!
Takže předně bych tě chtěla ujistit, že nemám žádný názor na ženy obecně. Neexistuje totiž žádná obecná univerzální žena! Jen Ženy! A ty jsou každá jiná! A - čímž se plynule dostáváme k tvé druhé otázce - ne každá je svatá.
Neurazíš se, když si dovolím také maličkost o tvé osobě? Probouzíš ve mně totiž jistý dojem. Jako bys v sobě chovala spoustu předsudků. O ženách, o mužích o vztazích vůbec...
Jeden takový, mezi heterosexuálními ženami velmi oblíbený se týká lásky, a myslím, že bys udělala dobře, kdyby ses přes něj přenesla. Muži se přeci jenom nechovají pouze jako parchanti a ženy zase nejsou vždy andělé. Naopak, někdy mohou být i ony zlé, podlé, agresivní, bezcitné, do sebe zahleděné, sobecké či poživačné. A vůbec, mohou disponovat celou řadou dalších zajímavých špatných vlastností. Věř mi, že ten, kdo podvede, obelže nebo zneužije nemusí být vždy jen muž a bolest nemusí pociťovat vždy jen žena. Jistě, ženy o tom více mluvívají. Nevím, proč to tak je. Snad je to dáno tou hloupou tradicí, která nutí muže zamknout své city hluboko v sobě a dál kráčet jako hrdina, nesehnut, světu vstříc. Nebo snad, že se muži za svou „slabost“, za to, že si nechali ublížit, tak trochu stydí? Nebo je to ještě jinak? Kdo ví!? Každopádně, má báseň o proradných milenkách je pravdivá. Věz, že citové upírky existují a jsou přesně takové, jak o nich píšu. Zeptej se kohokoliv, kdo kdy miloval ženu.

Také tě zajímalo, jak je to s lesbickými vztahy a moc hezky jsi psala o tom, jak je vnímáš ty. Zvláště pak ta pasáž o mužském prvku se mi líbila...
Dovolíš, abych se tě taky na něco zeptala? Čemu vlastně říkáš mužský prvek? Nemá to být náhodou to něco, co tě na mužích přitahuje? Co se tě na nich vzrušuje? A když už s nějakým takovým přitažlivým mužným fešákem jsi, nechybí ti žena? Víš, takový ten ženský prvek...
No, budu hádat, nechybí! Naopak, typuji, že kdybys po onom tajemném nedefinovaném „ženském prvku“ přeci zatoužila, nebudeš hledat jeho, nutně nedokonalou, náhražku u chlapa, ale pořídíš si ho sakum prdum i se ženou.
Tož, tak!
Mimochodem, tento předsudek, který ve své vulgárnější podobě zni asi nějak jako: „Když jsou spolu dva stejného pohlaví, tak jeden(jedna) hraje ženskou a druhý(druhá) chlapa.“, je samozřejmě naprosto nesmyslný a pochází od heterosexuálů bez fantazie. My ostatní si dokážeme jistě představit i jiné modely soužití, než je ten „tradiční“.
Puzzle, kdybys skutečně, jak píšeš, chápala přitažlivost mezi ženou a ženou a to z emocionálního, tak z duchovního i fyzického hlediska (Co to, sakra, znamená, copak láska jde rozporcovat na kousíčky?) neptala byses po mužském prvku, ale chápala bys, nebo lépe řečeno, cítila, že na to, aby žena milovala, nic takového tam prostě být nemusí.
Z toho vyplývá i takové malé resumé. Nepíšu jako zhrzený muž, ale jako žena. Zhrzená ženou!



S pozdravem, Yersinia

 

Jěště maličkost! Puzzle na mou zprávu reagovala a já jí slíbila, že její reakci zveřejním a přesně to taky udělám. příště! Se svou odpovědí!

 


6 názorů

Puzzle, ujišťuji tě, že pokud jsi snad nabyla dojmu, že jsem tě "sprdla"(což jsem neudělala), a tudíž že jsem "drsná", učinila jsi tak pouze proto, že neznáš mojí babičku! Má milá babička by ti teprv předvedla, co to znamená někoho sprdnout. Ačkoliv... když tak o tom přemýšlím, není ona vlastně spíš dědeček?

Puzzle
15. 01. 2009
Dát tip
Puzzle musí zde reagovat a děkuje lag-n.lol za vnímavost, přesně tak... Připadala jsem si hrozně, když se Rána do mě pustila takovým radikálním způsobem a vyloženě mě zprdla za můj zájem...Je taková hodně drsná na ženu...a pak kdeže je ten mužský prvek...nicméně pokračujeme v komunikaci dál a já doufám, že se sporům vyhneme... V poslední zprávě slibovala, že bude hodnější, tak já jí to budu věřit :-)

Dáváme přednost slovu lesby. Ne, nepotřebujou, jinak by to nebyly lesby. A falus zas tolik neváží, ať už se to skloňuje, jak chce. Takže se klidně pusť do sporu, zjímá mě, jak to vidíš.

jH
15. 01. 2009
Dát tip
nebo falem? kdo ví

jH
15. 01. 2009
Dát tip
to jako lesbičky nepotřebujou chlapa jo? :D připadal sem si při čtení jako nechtěný voyer...mám dojem, že si to Ráno dost s interpretací těch pár vět, který ti Puzzle poslala, přehnala, jakobys jí kárala za její zájem, nechápu, jak můžeš z tak mála vyvodit tolik závěrů. Jinak se těším na další tvoje básně, tuhle korespondenci dál radši číst nebudu, nerad bych se s tebou dostal do zbytečného sporu, cítím se na to prostě moc zatížen svým falusem :D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru