Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

silonky

21. 01. 2009
4
11
2158
Autor
chanach

Jenom tak PRÁÁÁSKNOUT do bot...

to by byla krása!

Ale já nemám sil

...

SIL

...

sil

...

sil

...

SILONKY! Nemám silonky!

nemůžu nikam jít

 


11 názorů

johanne
25. 01. 2009
Dát tip
Připadá mi, že nápad je dobrý (to navázání mezi slovem "sil" a "silonky"), ale zasloužilo by to víc rozpracovat (ano, natáhnout ten text a vyzdobit jej ještě dalšími nápady). Tohle je asi takovej fór jako lexikalizované (nebo jinak znormalizované) slovní hříčky. Třeba: To je zlosyn! - Ale on není z Losin, on je z Jeseníku! (A hlavně to dál do omrzení opakovat a být pyšný na svou originalitu a invenci.)

houby_nasla
22. 01. 2009
Dát tip
i když ´prásknout do bot´evokuje od něčeho utéct, (v čemž je paradoxně, vzhledem k zamýšlenému obsahu, předpokládám, cítit něco neodvážného), dílko myslím jednoduše, vtipně vyjadřuje svoje téma* Připomnělo oblíbené pořekadlo mojí babičky : kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. ...(na svůj věk, zdr. stav, atd..je babička, musím říct, moc šikovná, aktivní..)

Jarouch hodnotil som dielo podľa samotného označenia autora..., keby si dal autor označenie blôstky, alebo ako to je tak by som hodnotil inak.. ja som proste výchadzal s daného čo mi poskytol autor...Toto nie je miniatúra...naozaj. Proste každý žáner ma určité pravidla a tak ako kritik, tak aj autor by mal vedieť aké sú v jednotlivých žánroch tieto kritéria, samozrejme, keď tam bude označenie epika, tak to musí vypadať inak ako lyrika, lebo keby tak tomu nebolo tak načo by sa to delilo, tak je to aj s volným veršom, viazaným veršom, striedavým veršom..resp. s baladou, slovnou hračkou, miniatúrou, vážne myslenou poéziou, drámou, alebo komédiou...a ako kritik nemôžem za autora zaraďovať a škatulkovať jeho dielo...to je výhradne právo autora. Ja som hodnotil len na základe zaškatuľkovania samotným autorom, a ako aj ty priznávaš, to zaradenie určite nie je presné....

jarouch
21. 01. 2009
Dát tip
No jo avi.

jarouch
21. 01. 2009
Dát tip
Joj, parádní blbost :) :) J_W_M_A: Díváš se na text určený k něčemu úplně jinýmu než mluvíš, chce to si uvědomit že neexistuje jen jeden styl kterým se tu píše. Podívej se na některý Havlovy přednormalizační výtvory psaný na stroji. Pointu to má podobně velkou jako tohle, ale prostě... se zasměješ... pobavíš, usměješ... zasměješ se a uznáš tohle dílo, když bys věděl, že ho napsal Havel? (vím, blby přirovnáni :) ) Pravda je ale že bych spíš dal "jen tak pro radost"... i když potom už by v tom člověk hledal vtip a vtip je v tom že ten člověk tu ten vtip nečeká :)

Z pohľadu ostrého kritika... nevidím žiadnu pointu, atmosféru....teda podstatu, takže musím zhodnotiť dielo, ako pokus, ktorý nevyšiel.. teda ľudovo povedané ako brak.. Problém je v tom, že ani leda lepší autor by s tohto nedokázal vytesať dielo....lebo je založené na jedinej informácii na prasknutej silonke a báseň je súzvuk viacerých informácii....a to tu nie je... je to blbosť. Autor predsa nemôže dielo s minimalným počtom slov označiť len tak ako miniatúru..., lebo je síce pravda, že miniatúra ma minimálny počet slov, ale má atmosféru,pointu... preto jej písanie je náročnejšie, lebo je umenie ju začať, vytvoriť a dotiahnuť v obmedzenom počte slov....to určite nie je miniatúra.!!!!!!!!!

adrift
21. 01. 2009
Dát tip
to je blbina! :-D super!

chanach
21. 01. 2009
Dát tip
díky za tip (na nylonky :))

moorgaan
21. 01. 2009
Dát tip
zkus nylonky.-)) /*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru