Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neznámo co není v mé moci

10. 12. 2009
4
6
1004
Autor
Buklopos
Pomerančový vzduch se miloval s klidem a pokojem za míň než jedno mrknutí oka sesypal do náručí tisíce svobodných obrazů přetavených v totožných plodech jako před miliardami nenávratných realit asi o vteřinu dřív Ani jeden vlas co Spočítal nemáš ve své moci jen se dívej vnímej a doufej za nás za oba Doufej za oba… Mám strach z nezměřitelné hloubky nenávratna

6 názorů

sepiolite
30. 12. 2009
Dát tip
asi bys to, co jsi sem psal jako překlad, měl dávat do prologu, nebo udělat něco jako doslov, protože bez toho jsem dopadla stejně jako Water Lily:) ale když jsem si to přečetla, tak to není špatný, ale evidentně k tomu potřebuji nápovědu

katugiro
11. 12. 2009
Dát tip
není to zlé, jen pozor, aby ses nezamotával do komplikovaně rozvíjených přívlastků

sklenář
10. 12. 2009
Dát tip
začít tak posledníma čtyřma řádkama úplně jinou báseň mohlo by to bejt super (to není míněno jako urážka!)

Buklopos
10. 12. 2009
Dát tip
Překlad: Atmosféra místa, která ‘‘vytváří‘‘ vnímání prostoru který nás obklopuje, který je na nás celkem nezávislý. Projevuje se pokaždé rozlišně ale pořád ve stejných tělech – hmota. Čas ukazuje, že je to nenávratný, jedinečný. Ani jeden vlas co Spočítal... – navazuje to na jeden biblický verš. Znamená to, že všechno plyne tak nějak samovolně i bez nás a my to můžem jen sledovat a doufat, že to dopadne jak má. Na konci je vyslovená obava, že z tohohle fungování mám velký strach a mám k němu velkou skepsi.

Water Lily
10. 12. 2009
Dát tip
Pomerančový vzduch se miloval s klidem a pokojem za míň než jedno mrknutí oka sesypal do náručí tisíce svobodných obrazů přetavených v totožných plodech jako před miliardami nenávratných realit asi o vteřinu dřív dál jsem to nějak nepobrala.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru