Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O mestských holuboch

11. 12. 2009
2
6
1397
Autor
HenryP
Nervózne som šliapal do betónu na výprave medzi dvoma vnútrajškami stavieb a ako si tak zotrvávam v tomto omyle, stretávam špinavého holuba. Introvertne si tam sedel, bokom pritisnutý k múru, s privretými viečkami a zobákom na chodníku, ako keby vyznával úctu tomu všetkému naokolo - Skrátka, bol beznádejne mŕtvy. Neskôr, som ešte z protiidúcich okien zbieral svoje obrazy, s nádejou žmurkal na ženy s tikom v oku, platonicky ľutoval bezdomovcov s časopismi v rukách, a ešte, keď sa naň práve všetci pozerali, šliapol do psieho výkalu. Takže som chvíľu vyzeral ako úplný idiot.

6 názorů

R!So
04. 05. 2010
Dát tip
trocha rozvlacne..napad s holubom fajn ale tiez trocha rozvareny..ale koniec to poztivne zaklincoval

sepiolite
16. 12. 2009
Dát tip
první je fajn

zajímavé. připadá mi ale, že o sobě bys měl mluvit jen na začátku. litovat bezdomovce a vypadat jako idiot by měl holub. platonicky ľutoval?

Háber
12. 12. 2009
Dát tip
to raz za čas každý*

avox
12. 12. 2009
Dát tip
nejvíc se mi líbí sbírání vlastních obrazů z protijdoucích oken... takový pocit uvědomění si sebe sama... a vadí mi (trochu) kontrast s druhou půlkou, kterou vnímám jako přílišnou závislost na mínění druhých... ztrácet sebevědomí pro psí výkal? :-)) Možná vnímám celek jinak, než bych měla... */

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru