Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez snů

21. 03. 2010
2
20
1747

Ve světlem prozářené místnosti,

zdi svírají se kolem.

Sny jsou prý plodem hlouposti

a srdce puká bolem.

 

Od vlastních snů se nechat zrazovat,

jak když dítěti hračku berou.

Ty snažíš se s tím bojovat,

vší silou a taky vervou.

 

Čemu věřit, když vlastním snům se nedá?

Snad zkusit dnešní realitou žít.

Proč barva zmizela ti z tváří?

Snad proto, že bez snů nelze být.


20 názorů

Ježíííš děkuju moc :-) Vážně jsi mě potěšil :-)

Max Hutar
27. 03. 2010
Dát tip
Takhle jsem taky psával, když jsem v před čtyřma rokama v 17ti začínal:-)! Stejný jazyk, stejné téma, stejná forma... Na tohle není třeba nic říkat, snad jen: Piš dvakrát tolik a čti dvakrát tolik. Šuplíkuj 85% tvorby. Nikdy neměj strach se vyvíjet, nikdy neaplikuj absolutně žádnou autocenzuru. Neber vážně idioty. (jestli ty věci už dávno neděláš) Jinak už v zásadě všechno děláš správně. Tip.

Děkuji mockrát.. Mám radost, že někomu se líbí :-)

Garay
23. 03. 2010
Dát tip
Tohle je příjemné ke čtení i k zamyšlení.

Pro někoho je psaní víc než si myslíš a tím že zesměšňuješ, rozhodně nikomu službu neprokazuješ. Buď od té lásky a nekaž nám "pepindám" iluze.

Já si to ani neberu. Jen nejvíc přece dokáže pokazit náladu srážka s blbcem.

jH
21. 03. 2010
Dát tip
ale já nechápu jedinej důvod, proč bys to měla řešit, když ti někdo koho vůbec neznáš bude nadávat jinde, tak si to budeš taky brát? vůbeeec, blbce musíš brát s humorem...

Co na to říct? Nedokážu přestat psát, protože v tomhle období, kterým si teď procházím by mě to nejspíš zabilo. Mám v sobě moc pocitů, co potřebují ven a jinak je ventilovat neumím. Kritika vlastních pocitů někdy zabolí, ale nejsem z těch, co ji přijímat neumí. S urážkami se ale srovnávám opravdu těžko, zvlášť od člověka, co o mně neví nic.

jH
21. 03. 2010
Dát tip
chuť přestávat psát ti /pokud budeš psát dýl/ budou idioti brát celej život, s tim prostě nic nenaděláš, musíš bejt připravená na negativní kritiku a pokud je smysluplná, zamyslet se nad ní, pokud je to kec jak tu předvedl vrána, tak se nad tim vůbec nepozastavovat... Po přečtení kritické recenze těžko se to přijímá a tak se rozhlédneš po pokoji kde je ten člověk o kterém mluví. není tam není tady je pryč. v okamžiku, kdy se jim dostane do rukou tvoje knížka už to nejsi ty. ty jsi na další stránce v příští knize. nejhorší je že ani ty staré knihy nechápou správně. připisují ti věci které si nezasloužíš, moudrosti, které tam nejsou. lidé čtou v knihách sami sebe, přizpůsobují si, co potřebují a pouštějí z hlavy, co nepotřebují. dobrý kritik je stejně vzácný jako dobrý spisovatel. a když si přečtu dobrou nebo špatnou recenzi stejně ani jednu neberu vážně. já jsem na příští stránce v příští knize. Bukowski btw. dle mejch zjištění, pokud už člověk někdy začne psát tak prostě úplně přestat nejde, i když si řekneš že UŽ NIKDY, tak se to v tobě stejně zas časem nahromadí...

14 a proč jí nezkazit všechny sny, naděje i snahu? Tak přesně po takových kritikách člověk dostává chuť už nikdy nic nenapsat.

Děkuju :-(

A to je zakázaný ve 14 letech se snažit zlepšovat a věnovat se něčemu, co mě baví? Tobě musí být asi míň než mně, když řekneš něco takovýho.

jH
21. 03. 2010
Dát tip
eddie asi by ses moh trochu klidnit, nebo si aspoň uvědomit, že si na písmáku, tý holce je 14

sepiolite
21. 03. 2010
Dát tip
zdi svírají se - to zní zvláštně a spíš..vlastně trošku nepochopitelně...že zdi svírají prostor by mi přišlo logičtější jinak teda - téma..mno jaro, ale jestli Ti je, kolik píšeš, tak dobrý!

Jenže realita není o nic méně zrádná... Naopak, spíš ještě zrádnější...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru