Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŽIVEL 31

18. 06. 2010
2
4
1590
Autor
Měrka_out

Znovu ožil Živel, tentokrát s pořadovým číslem 31. Najdete v něm:

Znovu ožil Živel, tentokrát s pořadovým číslem 31. Najdete v něm:

 

txt: morten

Nové číslo stále ještě na papíře a mimo jiného se tam dočtete:
Exkluzivní rozhovor s vlkodlakem československé fotografie Janem Saudkem, legendou tuzemského komiksu Milanem Resselem (ano, je to autor Krakena a Desetiokého) a dvěma hudebními personami par excellence Pavlem Zajíčkem (DG 307) a Ivo Jay Pospíšilem (Garáž). Kromě toho pořádná nálož ze světa a to: Chuck Palahniuk od našeho NY dopisovatele michala nanoru, Ana Matronic (ano, ta kypřejší ze Scissor Sisters), David Sylvian a zpověď na téma jeho geniálního alba Manafon, ale taky Dan Deacon, Kazety, Peťo Tazok, Britpop, Fuck Buttons. Ale abychom nebyli jen u muziky, ztěžejní článek z pera Shaddacka o podstatě trollismu, internetových guerillách, které jsou schopny rozvrátit každé internetové fórum a mají to jako plán, o zradě celibátu v zákulisí křesťanských církví, o teroristické organizaci zvané Meteorologové , o současném českém komiksu od A do Z (tedy téměř). A jinak o teorii svinstva, jak jinak, tedy: cenzurovaná verze na téma Potíže s logem České televize, Retro v médiích (Benjamin Slavík) atd. Kromě jiného si počtete například pornonovely Petra Měrky (Totalita zvrácených vztahů) nebo naopak uměřenou benátskou idylu z připravované knihy Nokturna Kazuo Ishigury. A to vše za zvuků originálního CD experimentálně elektronického projektu Magnetik (Moimir Papalescu, Petr Van Krbetz), který vychází jako regulérní řadovka pod igelitem Živlu a má název Projektor. Pozor! Živel vychází ve dvou mutacích obálky, ideologická a typografická. Tak příjemné léto s Živlem. Letos má patnáctiny... a vystupuje (téměř) z puberty. Jo, a má 184 stran!

Více na: www.zivel.cz


4 názory

Měrka_out
22. 06. 2010
Dát tip
myslím, že ho seženeš v knikupectví, určitě by měl být k mání přes kosmas a nebo se dá objednat přímo na stránkách živlu, které jsou zde uvedeny. živel přišel na svět v pátek. ale tento týden by se měl dát už koupit.

To zní velice chutně! Zvláště na Zajíčka jsem zvědav. Popravdě, netušil jsem, že ještě žije :)

pane jo...Měrku čtu sice tak jednou za rok, ale tenhle seznam je dost lákavý...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru