Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínky co nemáme

21. 09. 2010
5
12
1480
Autor
Chalí

Po schodech scházejí stíny lidí, kolem běhají děti v ozvěnách času.

Přes keře na trávník skáče míč, skáče za křikem od nás pryč.

Sedíme a vzpomínáme na věci co stali se, než jsme žili.

V temném větrném ránu sedíme a čekáme,

v opojení,

unavení a smějeme se času za námi.


12 názorů

nostalgie*

Alegna
27. 09. 2010
Dát tip
zanechalo to ve mně takovou vzpomínkovou náladu T*

Chalí
22. 09. 2010
Dát tip
No, nechal bych té strkanice... Je pravda, že něco může působit jako klišé, ale je to spíš o úhlu pohledu.Kdybyste viděli a věděli co mě inspirovalo... Byla to nádhera, ten můj pokus nahoře o báseň, ten zdaleka nemůže popsat ten pocit, jako živý sen... Jinak děkuji za kritiky, ať už kladné či záporné.

Max Hutar
21. 09. 2010
Dát tip
Víš, já považuju za slušnost poslat někomu avízo, aby se mohl obhájit, když o něm píšeš. Kdybys na mě nereagovala, tak by sis mohla dovolit říct, že mi můj názor nebereš, ale ty užs mi ho dávno vzala. Což není nic špatného, kdyby si lidi nebrali názory, tak to půjde do háje. Ale chce to trochu víc slušnosti.

Max Hutar
21. 09. 2010
Dát tip
cha, sám jsem avi zapomněl dát.

Max Hutar
21. 09. 2010
Dát tip
Jara Agnes: posílej avíza. Ano, jistě, že takové situace jsou, ale o těch je pak zbytečné psát básně, které by ten kýč v situaci nezobrazovaly (a to se tu neděje). Já si dokonce myslím, že úkol poezie by měl být objevovat nové (po)city, které se, až ta poezie ovládne svět, stanou všeobecně známými, takže psát o nich bude klišé. Samotná situace nebo pocit není nikdy klišé, ale nejde říct, že báseň je totožná s tím, o čem je. Klišata zde: děti v ozvěnách času sedíme a čekáme v opojení smějeme se času (Stánky!) Nehledě na to, že je tam pravopisná chyba.

Max Hutar
21. 09. 2010
Dát tip
Obrazy to jsou spíš klišovité než pěkné. Je to jenom vrstvení slov, která jsou v básnění zavedená, navíc ještě místy s říkankovými rýmy :-(.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru