Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vítej

23. 11. 2010
6
14
1475
Autor
Jan Kapoun

Co je doma, to se počítá
když nepočítáš domov kde nikdy nejsi
Nikdo tě nevítá,
A nikde nejsi zdejší

Doma je tam kde neprší
K tomu ale postačí i deštník,
a dnešní deník,
neříkající nic o dešti

V rubrice domácích zpráv,
Máš inzerát v sekci "hledám"
domov
pro tvé tlukoucí srdce
a rukáv pro tvé ruce

Máš ho tam už věčnost
Paže holé, a srdce bije v pěst
Dal bys za to všechno
Kdyby tě tvé srdce mělo
jakým směrem vést.


14 názorů

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
...to ja jen tak riukam: fraze, chapej...

blbjenka
23. 11. 2010
Dát tip
jo, myšlenku má, ale zpracovat by se to asi dalo zajímavějc. není špatné ale řekla bych běžné.

Taubla
23. 11. 2010
Dát tip
silné - líbí moc

Jan Kapoun
23. 11. 2010
Dát tip
Norsko: Kdybych neupadl do klišé, byla by z toho uplně jiná báseň, a to bych si asi nepřál, jsem si jejich přítomnosti vědom, a beru je jako cenu za surovost, takhle to je tak, jak to je, pětiminutový pocit. I to že by se ti to bývalo bylo líbilo kdybych, mě těší. Díky za čtení a za komentář. Větroplach: Takhle to totiž stačí, takže jen: Díky:) Patetické/ubohé mám fixlé z angličtiny, česky to asi bude něco jako přecitlivělé, bydlet každý rok v jiném městě kolem jiných lidí není zrovna přátelský pocit..:)

větroplach
23. 11. 2010
Dát tip
nejsem kritik, takže jen: líbí :) * ... patetické/podle Tebe/ = ubohé? ..jestli ano, tak nesouhlasím

Jan Kapoun
23. 11. 2010
Dát tip
Jerome: Já jsem za negativní kritiku rád, proto to sem dávám, snad jen slovo patetické mi zde nepřipadá na místě, to že se něco někomu nelíbí ještě neznamená že je to ubohé. Díky za podporu! :)

Norsko 1
23. 11. 2010
Dát tip
kdybys neupadl do klišé..

Takže nudná patetická vata????? No, na to jsou tady na Písmáku odbornící. To jsou komenty Edmude, Honzyku. Za mě dobrý. T.

Jan Kapoun
23. 11. 2010
Dát tip
Honzyk: Proč by tě měl text urážet?:) Jinak srdce bijicí v pěst je pro mě zaťaté srdce. Garay: O jakém písničkáři mluvíš? Docela rád bych si ho poslechl zda se mi to taky připomene. Každopádně ti děkuju za komentář. Edmund Elat: Díky moc za názor, i to že sis dal práci mi napsat že to není nic pro tebe mě těší.

Garay
23. 11. 2010
Dát tip
Takže: rytmus a spád a nakonec i děj mi připoměl jednoho známeho písničkáře. Je můj oblíbený. Taky píše o tom, kde právě je (bod A), co je norma (B), do něhož by se chtěl dostat, ale okolnosti (běžný život) mu to neumožňují. Tolik k mému pochopení... A jinak fajné... :)

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
p.s., a ten nazev - mi pripomina Simpsonovy, na kery porad nedam dopustit, kde na DOMOVE DUCHODCU natlucena velka cedule: " DEKUJEME NAVSTEVAM ZE NERIKAJI NASIM KLIENTUM JAKE JE TO VENKU !!!" :P

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
........památníckový, no, kdyz mrknu z vokna, jak upi ma zizkovska ulice...."srdce sice nebije v pest", ale text me nijak neurazil, - v lete bylo by to horsi:DDDD

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru