Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Prosinec 2010 - Nominace

02. 01. 2011
3
50
2709
Autor
StvN

Do konce dne 9.1.2011 je možno nominovat povídky za měsíc prosinec, tj. takové, které byly v prosinci publikovány zde, na písmáku.
Svou nominaci pošlete StvNovi,Tragicovi, Beed, VT Marvinovi nebo Lady de Winter nejlépe avízem přímo od povídky, jíž chcete nominovat.
Již nominovaná díla naleznete v klubu Povídka měsíce v kategorii Nominace - 010_12_Prosinec , popř. i pravděpodobně přímo zde s jistým, logickým a pochopitelným, zpožděním.
Nominovat můžete libovolný počet povídek, jste-li autorem jedné, není vám bráněno nominovat i sám sebe.
10.1.2011 bude započato hlasování publikováním Události "Povídka měsíce - Prosinec 2010 - Hlasování", kam budete moci vkládat své hlasy.

Seznam zatím nominovaných povídek:

- KAPITÁN SVOU SKŘÍŇ NIKDY NEOPOUŠTÍ - autora VT Marvin 
.recall. autora .duke. 
Devětačtyřicet autorky Lady de Winter  
Jak jsem potkal Háre Krišna autora Matthew Whitecrow 
PODOBAL SE KLAVÍRU autorky Lan  
První podzimní den autora FAE BOMB
Sousedka má NOVOU KAMARÁDKU autorky brackenridge 
Velký poprask v malém lese autorky sepotvkorunachstromu 
VYKASTROVANÝ INTELEKTUÁL autora Měrka_out 
Zatím to zvládáme autora Bohouš Krejza

Slabošští muži a vylepšené ženy autora jsk

 

 

Zde je možno diskutovat nad povídkami uplynulého měsíce. Další a doplňující informace na hlavní straně klubu Povídka měsíce.


50 názorů

Děkuju, Marvine.

Můžu požádat ještě o jendu nominaci? Autor souhlasí. Posílala jsem avíza, ale vzhledem k tomu, že je dnes uzávěrka, tak píšu i sem. http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=374565 Děkuji :-)

StvN
09. 01. 2011
Dát tip
Hlasovat budeme až zítra a v novém díle.

..děkuji..Lakrov..:)))

Lakrov
09. 01. 2011
Dát tip
1. KAPITÁN SVOU SKŘÍŇ NIKDY NEOPOUŠTÍ autora VT Marvin 2. PODOBAL SE KLAVÍRU autorky Lan 3. Velký poprask v malém lese aut. sepotvkorunachstromu KAPITÁN SVOU SKŘÍŇ NIKDY NEOPOUŠTÍ: Líbí se mi tenhle -- spíš vnitřní monolog, než povídka. Líbí proto, že je to (na Písmáku) jeden z nemnoha textů, které, krom toho, že se v nich autor zabývá sám sebou, zároveň něco sdělují. Zde je navíc ono 'zabývání se sám sebou' jen prostředkem k čitelnosti sdělení, umocněným oním neobvyklý podáním ve 2. osobě. Spatřuji v tomhle textu příznivé zjištění -- návrat zdejších autorů k realitě, životu a snaze využití jazyka jako prostředku pro určité sdělení; narozdíl od (zde) často preferovaného 'psaní pro psaní', psaní o ničem. PODOBAL SE KLAVÍRU: Těžko říci, ze je to povídka; spíš poeticky podaná vzpomínka s nádechem nostalgie a snad i hořkosti. Líbí se mi i pro svůj místy nezvyklý (a pro autorku typický) slovosled, navozující náladu snu. Velký poprask v malém lese: Zprvu nezřetelná paralela postupně získává zcela konkrétní tvary. Tak konkrétní, až pro zasvěcené přestává být dvojsmyslným sdělením. Nepatřím mezi zasvěcené a mám slabost pro dvojsmysly. Hodnotím jako aktualitu a taky za "dodržení kategrie"; z mnou vybraných textů je jedině tenhle jednoznačně povídka.

VTM: Zde došlo k drobnému nedorozumění... Rozhodně jsem neměl v úmyslu napadat StvN, podle mě je v tomhle ohledu zcela nevinnen. Ta "číča" mi nepřijde prvoplánově vulgární, prostě ho tento bonmot napadl a basta. Mě spíše zajímala ta: Strhující povídka, která ještě nikdy nebyla na Písmáku napsána... Rád bych si ji přečetl...

StvN
05. 01. 2011
Dát tip
To je jasný. Navíc tady je blbost bavit se o někom jiném. Autorka se k tomu vyjádřit nechce, tak bych do toho už neryl. Máš pravdu v tom, že autoři tu mažou pořád něco, stává se mi to furt. Je pak vidět, jak vážně to psaní berou. V podstatě jim nejde o psaní, ale o je samotné. Všechno to jsou sobci bohužel.

StvN
05. 01. 2011
Dát tip
Myslím, že Dero (a dassler) může obnovit smazaná díla (i smazané autory).

Otázka zní, jestli je možnostech admina vyhledat dílo smazané autorem, a toto obnovit. Pak by odpadly spekulace...

.duke.
04. 01. 2011
Dát tip
Už jste to s tou číčou uzavřeli, nebo to bude pokračovat? Je to po dlouhé době něco fakt zábavnýho tady. Měli byste pokačovat.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Trochu máš pravdu.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Co je na číče neslušného? Víš, k některým lidem musíš promlouvat jejich vlastním jazykem, aby ti rozuměli. Bohužel tohle si kritik musí zvolit, jestli chce být někde na obláčku a psát si své názory, kterým nikdo nebude rozumět, nebo jestli půjde mezi prostý lid a bude hovořit stejným jazykem jako on. Nejsem si jist, jestli si vzpomínáš, jak a o čem ta povídka byla, ale hlazení číči byl oproti tomu jen velice roztomilý výraz.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Co by kritik měl a neměl, to tady vědí úplně všichni - tedy až na kritiky, jak příznačné.

.duke.
03. 01. 2011
Dát tip
nerad bych byl někdy stržen tím, čím růžena nováková..

Norsko 1
02. 01. 2011
Dát tip
Jak se ti dnes mazalo, stývne? Máš pocit zadostiučinění?

blbjenka
02. 01. 2011
Dát tip
co blbneš Stýve? To byl normální dotaz. (a ano, jsem schopa pochopit větu "autorka smazala")

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
My jsme nic nemazali a kdybys sem nepřišla s pocitem, že mi to musíš nandat za chudinku Garay, tak by se tu nikdo nehádal. Nechápu, kde se v tobě bere tolik nenávisti.

blbjenka
02. 01. 2011
Dát tip
dobře, tak "Takto strhující povídka na Písmáku ještě nikdy nebyla napsána" - teď by to mělo být přesně. Marvinovy výroky si taky pamatuju - na mě si s nějakým mazáním nepřijdete - a právě proto by bylo zajímavý, kdyby to tu zůstalo, no. Tak nic, však se můžete pohádat u něčeho jinýho :))

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
Dá se citovat přibližně?

blbjenka
02. 01. 2011
Dát tip
pouze přibližně cituji Lakrov

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
To je dobrá otázka. Co kdyby ses na to zeptala autorky?

blbjenka
02. 01. 2011
Dát tip
to vidim, já myslela jestli třeba nevíš proč. tip to mělo spoustu a Lakrof říkala, že je to ejlepší povídka v dě´jinách písmáka - otázka tedy měla znít KDO naštval autorku až tak, že to smázla.

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
Garay svou povídku smazala.

blbjenka
02. 01. 2011
Dát tip
mimochodem, co se stalo s Garay - Alibi?

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
Dost pochybuji o tom, že jakékoliv hlasování je objektivní. Vždyť už jeho princip je založen na subjektivitě. Jinak bychom nemuseli hlasovat. Chrouste, ty mě poslední dobou dost překvapuješ. Byl bych rád, kdybys byl lepší než Norsko a trochu víc přemýšlel, než něco napíšeš. Díky.

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
Proč?

Tragicus
02. 01. 2011
Dát tip
To sis vsiml brzy, kdyz PM jede dva roky...

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
Dik, za pripomenuti.

Winter
02. 01. 2011
Dát tip
jsem nominoval povídku od autora jsk. Hoch asi pořád mlčí, je to škoda, protože ta povídka je poměrně dobrá. http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=374424

StvN
02. 01. 2011
Dát tip
Bojim se, ze nerozumim.

Winter
02. 01. 2011
Dát tip
jsk pořád nic?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru