Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hlad

03. 01. 2011
7
4
618

Hlad.

Lačnost.

Znáte to.

V hlavě máte prázdno a na nic nemyslíte, jen běháte po místnosti a ani nevíte co hledáte. Ale jste si stoprocentně jistí, že až to najdete, poznáte to.

 

Stejnětak jsem se po místnosti pídil já. Bezmyšlenkovitě vzal hrnek z kuchyňské linky, popošel pár metrů dál a položil ho na stůl k počítači. Pak jsem se hrabal v poličkách až jsem došel k oknu a zastavil se. Na malinkou chvíli se mi z okna mého bytu ve třetím patře zdály mé problémy malicherné.

 

Viděl jsem lidi, jak venčí psy. Viděl jsem lidi, kteří na sebe byli nasupení. Viděl jsem auta, jak jedou kamsi za svým cílem. Snažil jsem se přemýšlet, co dělají druzí a jak se mám vlastně dobře, ale nadlouho to nepomohlo. Měl jsem hlad.

Hlad po ní!


4 názory

Anetah
03. 02. 2011
Dát tip
po budoucnosti? :-)

ohhh tak tohle se opravdu povedlo...Líbí...díky..

Taubla
03. 01. 2011
Dát tip
Tenhle pocit znám, když se člověk přestane soustředit na své já a podívá se "zvenčí", zdá se mu náhle být jeho problém o něco menší. Ale vše je pomíjivé, stejně tak jako tahle iluze... Jinak držím palce, ať svůj hlad nasytíš a doufám že - ONA - není tlačenka. ;-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru