Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zadání 22. SUPERKOULE - konečný počet děl v soutěži: 19

21. 06. 2011
3
99
2244

<< soutěžní díla 22. kola >>

 

 

Metresa ve snech alchymie

Muž vyšel na dvorek a bez výrazu pozoroval psa, uvázaného ke stromu. Potom uvolnil řetěz a vrátil se do domu. Pes, který byl ze dřeva, zůstal bez hnutí a tiše pod stromem. Řetěz se pomalu protáhl a odplazil se mezi oblázky pryč...

Pedro Antonio Valdez


Téma:     fantasmagorie

 
Forma:    prozaická miniatura nebo volný verš
 
Čas:        příspěvky zasílejte do pátku 24.6. 20:00, hlasovat můžete do neděle 26.6. 20.00 

Soutěžní díla naleznete přehledně pod nickem soutěž KOULE. Pokud ho máte v oblíbených, budou vám na všechna soutěžní díla chodit avíza. Paráda, ne? :)
 
Pozor!!! Text nezveřejňujte pod svým nickem, ale zašlete zprávou na nick soutěž KOULE, který jej zveřejní za vás (hned jak si všimne došlé zprávy, takže ve 2:00 asi ne). Všechna soutěžní díla budou uveřejněna s použitím jednotného fontu (takže zapomeňte na vlastní svéráznou úpravu – tu si pak můžete dopřát po skončení soutěžního kola na vlastní stránce). SUPERKOULE je totiž „anonymní KOULE“, více ZDE.
 
Prosíme 1 soutěžní dílo na 1 soutěžícího (další případně už jen mimosoutěžně), proto si rozmyslete, jestli jste opravdu už spokojeni a nezasypávejte nás čím dál lepšími díly.
 
Autory chceme upozornit, že v průběhu soutěže ani po jejím ukončení nebudeme na přání autorů zaslané texty vymazávat, důvody naleznete v klubu. Pište proto s rozvahou. Soutěžní texty můžete po skončení hlasování zveřejnit pod svým nickem.
 
Pod svými díly samozřejmě nemůžete během hlasování reagovat jako autoři, nezapomínejte na to, prosím!!!



99 názorů

ó, to já si dycky umím nějakou pochvalu vynutit :o)

v KOULI nebejvaly

v pohodě.. dyž si je dělával ty :o)

heartrate
26. 06. 2011
Dát tip
však se zrovna chystám, abych tě pochválila :)

a já zas umím hezký vyhlášení a tabulky! :o)

heartrate
26. 06. 2011
Dát tip
MDavy, ó díky, Tys to pochopila! o tuhle větičku si celou dobu marně říkám a ztrapňuju se non puls ultra, on to člověk občas potřebuje slyšet :))

heartrate
25. 06. 2011
Dát tip
a Forreste - s tou ukecaností jsem to myslela ironicky, víš :)

heartrate
25. 06. 2011
Dát tip
tak jsem splnila svoji občanskou povinnost a vše zodpovědně ohodnotila a udělila tipy.. jaká jsem? :))

počet děl v tomto kole se definitivně ustálil na devatenácti - a do neděle 20.00 máte šanci rozhodnout svým tipem o vítězi takže čtěte, komentujte nebo kritizujte a občas aj tipněte :o)

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
jo, my dva jsme děsně ukecaný jedinci :)

myslela sem mimořádně sama.. a Forrest mě pochopil.. a další to pochopili taky a někeří po svým - mně přišlo úplně mimo jen jedno dílo a to sem s díkem vrátila - ostatní sou tu k přečtení :o) ale máte výdrž vy dva :o)

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
mně se zdá, že tady vrtá kdekdo do kdečeho a kdekoho a ropa zatím žádná, tady se najde maximálně pramen vody, možná by mohla být léčivá a možná taky ne

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
v pořádku, říkám jen, že jsem špatně pochopila zadání, proti fantasy nic nemám, naopak.. prostě kdybych to pochopila tak, jak jste to vy dva mysleli, napsala bych asi něco jinýho, a už se v tom nechci vrtat ímrvére furt

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
omlouvám se, včera jsem měla hodně špatnej den a nebylo to kvůli vám dvěma, a tak tam to dílo nechte, jestli je mazání proti pravidlům, vždyť je to jedno, tohle jsou všechno tak nedůležitý věci

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
a jo, jestli pro někoho znamená fantasmagorie fantasy literaturu, tak to jsem byla absolutně mimo, PROSÍM O SMAZÁNÍ SVÉHO DÍLA!!!

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
asi mě k tomu vedlo to, že jsi napsala "o těch slovíčkách".. ale hele, mě to vaše slovíčkaření vůbec nebaví a na tomhle serveru jsem se zřejmě ocitla naprostým nedopatřením

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
já totiž předpokládala, že Ty s těma slovíčkama reaguješ na mě.. zvláštní, že?

to vím - ale já ne - a myslela sem že reaguješ na mne, ne sama na sebe :o) a já teda du spát, já mám vypráno aj pověšeno a uvařeno taky :o)

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
o chytání za slovíčka jsem mluvila já viz 00:18:12, neasi

heartrate, neurážej se a čti - znovu pro tebe: a o těch slovíčkách to v komunikaci mnohdy je :o) kde máš co o chytání? a neříkej že slova nemají význam a dobrou noc :o)

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
v komunikaci je to o chytání za slovíčka, jo? to by teda být nemuselo a jdu už dělat něco užitečnějšího

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
zajímavý názor, že to nemá být surreal, protože ta ukázka, co dala martinez, byl podle mne čistý surrealismus.. jasně že nepíšu kvůli Tobě, to by přece bylo SMUTNÝ, že jo, ale zkrátka se nepříliš dobře vyrovnávám s negativní kritikou, a takových je nás asi víc, zkus to chápat a brát ohledy, a já musím ještě upéct buchtu a vyprat prádlo, tak pa

blbina mi zavání kategorií "blbůstky" a to sem opravdu na mysli neměla - proto ukázka (která je podle mne dost jasná) a fantasmagorie a o těch slovíčkách to v komunikaci mnohdy je :o)

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
Forreste, Tvé komentáře jsem četla poměrně pozorně, proto mě (a asi nejen mne) překvapilo Tvoje celkové hodnocení děl, ale to je prostě tím tématem, já se svým matematickým myšlením třeba mám k fantasmagoriím daleko, ale dělala jsem, co jsem mohla.. příště si na to dám víc času nebo se na celou soutěž vykašlu, tohle taky nemám upa zapotřebí

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
teď jsem nechtě poslala avizo, tak se moc omlouvám..

heartrate
24. 06. 2011
Dát tip
Kouličko, a co to je MAGORIE? tak jsem asi zadání špatně pochopila, já se dneska nějak nemůžu nikomu zavděčit.. myslela jsem, že fantasmagorie znamená čím větší šílenost, tím je to lepší, pokud to v sobě má ještě trochu něco navíc, třeba vtip nebo nějakou myšlenku.. dobře, tak jsem se vyjádřila nepřesně, nechtěla jsem říct blbina, ale bláznivost, ale "blbinka" je tady na rozdíl od bláznivosti pojem.. přijde mi, že mě dneska furt někdo chytá za slovíčka

pozor: zadání neznělo: blbina!!!

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
já jsem translator: Tomí, on na Tebe nechtěl být ošklivej, chtěl třeba říct, že jsi až moc negativní, lidi se snažili napsat pěkný díla, já např. taky, a byla jsem tak pyšná na to, jak se mi to povedlo - tak je to blbina na entou, ale vždyť to bylo zadání, a Tys nám to tak šmahem strhal.. mně to nepřišlo tak špatný, spíš to většinou nebyly fantasmagorie, ale že by to nestálo za čtení? jdi Ty..

jejdavilda
23. 06. 2011
Dát tip
já se z tebe zblázním, já to myslel upřímně, proč ve všem vidíš útok na svou osobu? Raděj mi neodpovídej.

jejdavilda
23. 06. 2011
Dát tip
Chci být pozitivní ( sakra, na testech ne¨) a proto děkuji Forrestovi, že u mně žádnou stopu nezanechává.

páč su dneska ňáká naměkko, děkuju aj tobě, Syde - tvý kritiky se mi líbily :o)

no ono je to klikátko zapracovaný přece už v zadání (Soutěžní díla naleznete přehledně pod nickem soutěž KOULE..), tak sem si řekla že to není zas tak nutný :o) jinak za nás teda děkuju a s hrdostí známku přijímám :o)

no já si nemyslela že bys to ty nějak těžce nesl - jen mě to štve že ať uděláš co uděláš, furt po tobě někdo startuje a spousta lidí tu používá dvojí metr.. to jen teda pro vysvětlení proč sem se "rozhorlila" :o)

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
ještě ad ".. i když bys měl být jako velký sympatizant a spolutvůrce Koule rád za jeho nadšení pro soutěž.." omlouvám se, správně má být: ".. i když bys, prosím Tě, měl být.." a už fakt mizím..

BigBivoj
23. 06. 2011
Dát tip
Tak to je jenom dobře koníku, my také!

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
omg už mizím

já teda nechápu proč Forrestovi furt někdo něco vyčítá - a většinou věci kerý jim u jinejch nevaděj.. esi je tu na písmáku něco kyberšikana, tak tohle - ale on je to jen starej známej VT.., tak se nic neděje že jo.. někdy mě vážně štvete ano, globalizuju ale snad si to přeberete koho se to týká neavízuju záměrně jinak ze soutěže mám i v tomto kole radost :o) koník

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
v tomhle případě se mi právě zdálo, že se Bivoj postavil za dobrou věc a Tys na tom našel jen chybu, i když bys měl být jako velký sympatizant a spolutvůrce Koule rád za jeho nadšení pro soutěž

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
a proč by nemohli, Forreste, vždyť by to bylo hezké? nevěděla jsem, že jsi tak komisní :) to je zajímavý rčení, že jedna věc je hledat a druhá najít, ale já radši používám rčení "kdo hledá, najde"; a co máme pomotané?

BigBivoj
23. 06. 2011
Dát tip
Co zase nemá logiku Gumpe? Já, my se z tebe jednou zvencneme ty lumpe :) Napiš něco do tvorby a přestaň si hrát na přemoudřelého kritika, nesplňuješ ani jeden bod pro tuto činnost.

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
tak nehledej chyby, hledej klady a na světě hned bude o trochu lépe :)

kóza
23. 06. 2011
Dát tip
To věděl i zlý marvínek Forestře!

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
Forreste, poklade, prosím pěkně, neurazíš se, když řeknu, že seš hnidopich? BB určitě ví, co je korektor

BigBivoj
23. 06. 2011
Dát tip
Jo heartrate má svatou pravdu, měl bys to Syde ty nebo jiný korektor posoudit a dobrý by byl i názor fundovaného kritika, jelikož se jedná o anonymní soutěž, bylo by zajímavé sledovat jeho názory a možná bychom byli poté i docela překvapeni, díky!

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
já myslím, že by si nikdo stěžovat neměl, napsal jsi pěkný kritiky, dík :) podle mne je prima, když se najde víc lidí, kteří ohodnotí všechny díla jedno po druhým, takový hodnocení určitě pozvedne úroveň soutěže

heartrate
23. 06. 2011
Dát tip
bolo by pekné prečítať všetky tie diela, keď už, a pokial možno tiež ohodnotiť :)

no.. někerý sou fajn.. a jinak.. celkově to náhodou není nejhorší - vymysli něco na další kolo :o)

sem si oddychla :o)

Zine, pro mne má.. není to jen nesmysl nebo blbůstka.. ale tak to už je na každým :o) Forreste, veršovánky tu nejsou a myslím že je to v solidním poměru jedno k druhýmu :o)

Zin
22. 06. 2011
Dát tip
soutěž KOULE: Neříkám, že ukázka není hezká, jen mi netvrď, že má hlavu a dokonce i patu k tomu!

v tom případě nevím Zine, co ti k tomu víc říct - mně se ukázka líbí moc a trvám na svém názoru :o) tak jak si to teda myslel, Forreste?

Zin
22. 06. 2011
Dát tip
soutěž KOULE: No právě, že mi uvedená ukázka napověděla. :-D

volný verše dyž se povedou fuj nejsou!

Alegna
22. 06. 2011
Dát tip
to se mi líbí

a kolikrát sice hlavu a patu vyžaduju a taky se zhusta nezadaří je najít, pospolu - teda to (pro mne) platívalo hlavně v KOULI poslední dobou - SUPERKOULE se zatím drží :o)

Zine, já myslela že uvedená ukázka ukáže směr nebo napoví.. nepřijde mi že to by byl "výmaz" že je někam vložená fantazie a hravost neznamená že to musí být k ničemu a o ničem Forreste, já měla celej den docela fofry až do večera, tak sem byla ráda že sem sama nezapomněla :o)

Zin
22. 06. 2011
Dát tip
Forrest Gump: No zrovna u tohohle tématu, kdy se po díle nevyžaduje hlava, ani pata, se bude kvalita určovat poněkud obtížně...

Zin
21. 06. 2011
Dát tip
To bude zas jednou totální výmaz! :-D

heartrate
21. 06. 2011
Dát tip
vřele souhlasím s BB :))

BigBivoj
21. 06. 2011
Dát tip
téma pro řadu lidí nebude problém

Garay
21. 06. 2011
Dát tip
Dost dobrý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru