Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

25. SUPERKOULE - dílo č. 2

03. 08. 2011
0
19
928

Tak Tě zdravím, mé druhé já. 

Přála bych Ti, aby jsi tu bylo se mnou. Konečně jsem doma. Máma peče koláče a voní to po celém domě. Ať prý nikam neodcházím, za chvíli budou hotové. Potěší tím určitě i tátu, ten koláče miluje. Když je dobře naladěn, tak mě občas pohladí po hlavě a usměje se na mne. To je, jako by se rozsvítilo slunce. Vsadím se, že proto si ho máma kdysi vzala. 

Za chvíli se vrátí i bráškové. Snad zas neprovedli nějakou lumpárnu. Strašně ráda bych si ten dnešní den hezky užila, abych Ti o tom mohla napsat a potěšit Tě trochu v té mizérii, ve které žiješ. 

Už je slyším, jak dupou přede dveřmi. Štěpán, Jožka i Jeníček, náš benjamínek. Však víš, jak ho všichni milujeme. Máma říká, že by ho nedala za nic na světě. Hrozně odsuzuje ženy, které se svých dětí vzdají. Já bych to také nedokázala. I když, někdy asi nastanou situace, které se jen tak lehce řešit nedají. Ale, máma je máma a ta musí za své děti bojovat do posledního dechu. Ještě, že ta naše je tu s námi a tady nás má moc ráda. 

Škoda, že jsi nemohla s námi odjet. Máma v Tvé dimenzi se nechovala zrovna vzorně a táta, ten tenkrát odešel a ani se nerozloučil. Tady jsou oba a je to fakt nádhera. Jsou úplně jiní, než jak je zažíváš Ty. Snad se Ti podaří dostat se brzy za námi. Přála bych si to z celého srdce, abys mohla poznat štěstí v té pravé podobě. Poznat, co to znamená mít svoji rodinu pohromadě a mít se všichni rádi. 

Představ si,že mám dovoleno chodit i do knihovny. Kdy se mi zachce. A víš, jak to máma nesnášela. Jak mě bila utěrkou po hlavě, když mě nachytala s knihou. Neuznávala to. Pro ni byla důležitá jen práce. Tady se úplně změnila. Přeje mi to a já se vždy tak těším, že zase budu moci zažívat ta krásná dobrodružství. Tady je mám možnost doslova osobně prožít.

Tak se snaž nějak přežít. Věřím, že brzy najdeš cestu, jak se za námi přesunout. Zajdi do toho ústavu, kde to dokáží. Já myslím, že v rámci toho zkušebního projektu to umožní i Tobě.
Ahoj a těším se.


19 názorů

avox
03. 08. 2011
Dát tip
rozdvojení osobnosti nebo druhé z jednovaječných dvojčat? Ať už jde o kterýkoli prostor a čas, spíše by mne zajímalo, proč se nepřesunulo i to "druhé já", když se úspěšně přesunula šestičlenná rodina...

heartrate
03. 08. 2011
Dát tip
taky jsem si mohla předtím zagooglovat :) už to budu dělat důsledně, děkuji

dimension je v němčině rozměr... i u nás běžně ten význam používáme.

heartrate
03. 08. 2011
Dát tip
já se jako naprostý neodborník odvážím pípnout, že čas je jedním z rozměrů, nikoli z dimenzí - dimenze = prostor (trojrozměrný)

sice je ve vyhlášení zmíněný "čas" a ne "prostor" ale jiná dimenze snad může značit oboje, ne? čas je jednou z dimenzí - nebo se pletu?

sveřep
03. 08. 2011
Dát tip
to je moralitka nebo co? vzhledem k zadání jsem čekala něco jiného...

první dílo jo, druhý ne - já myslím že se to inzerovat nemusí a za hodinu mizím a vrátím se až po 19 hod.. tak esi budeš chtít odpolední šichtu, je tvoje :o)

a kritiku nemusíš avízovat :o)

myslím že interpretaci můžeme nechat na čtenářích - je nutné abych já vyznačovala A nebo B? zeptám se na názor spolupachatele.. já bych nic nevyznačovala (=nepodsouvala čtenářům) a chyby a nedostatky si pak autoři o/upraví ve vlastní režii koník

Není poznat, zda jde o zadání A nebo B. Nemohla by to zde KOULE vyznačit? poznámka - "aby jsi" ne - "abys" je správně.

Zin
03. 08. 2011
Dát tip
Chudák holka bláznivá...

nebo že by Nový prostor? :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru