Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vajíčka nebo děti

30. 01. 2012
0
8
385
Autor
Tereskaa

 

Včera jsme se s přítelem bavili na dost ožehavé a v naší situaci (díky bohu) neopodstatnělé téma – potrat. Jasný, každý z nás si pod slovíčkem potrat vybaví to své. Přítel si za tím svým bezpodmínečně stál. Přirovnával oplodněné vajíčko k vajíčku slepice se slovy: „byla bys sama proti sobě, rodičům a proti mně“. Já sice vajíčka miluju, na měkko s kečupem i bez, ale přirovnat dítě ke slepici je trošku sadistické a zvláštní (nikdy bych nesnědla svoje dítě, že ano). Podle něj je to prý ten samý akt, jako když si vezmu pilulku antikoncepce a zabiju tím několik tisíc malých spermií, tedy potencionálních dětí a tím pádem se podílím na potratu n.1.

Hlavní mou myšlenku vám vysvětlím na jednou nevelikém příkladě – na mém životě.

Žila jednou (ani to není dávno) jedna mladá dívka – moje babička. Měla jednoho syna a kvůli oné kruté a zlé době potratila druhé, díky čemuž je moje drzá maličkost na světě. Vysvětlím. Jelikož ono druhé dítě potratila, má statečná a odvážná babička otěhotněla znovu a přivedla na svět krásnou malou Haničku, ano, mojí matičku. Už jistě chápete, o co mi jde. Kdyby babička nepotratila, neměla by skvělou dceru, dvě úžasné vnučky, jejich kluci by nemohli žít bez svých jedinečných přítelkyň a v neposlední řadě by si taťka vzal ošklivou, tlustou a asociální ženu a nikdy neměl děti (beztak!) Tomu ale říkáme osud.

Naši rodiče nás všechny měli ve 20-21 letech. V té oné zlé době nebyly potraty v módě, ale stejně tady ta možnost byla. Tak a teď přichází ten moment, kdy si v duchu řeknete „díky mami!“ Děkujeme za to, že naše matky nevyslechly flegmatické názory svých životních lásek: „ Vlítni na potrat, budeme si moct užívat ještě dalších několik let a já ti potom nějaký to dítě udělám!“  a rozhodli se zvířata jako jsme my, vychovat.  Ano, jsou to naše matky, kterým můžeme děkovat za to, že jsme na světě, který se podle nich žene k záhubě.

V závěru bych řekla, že je na každém páru jak tuto ošemetnou situaci vyřešit, když nastane (i my bychom se možná shodli). Jít na potrat, dát si smažená vajíčka bez kečupu a nadále si užívat život a nebo ve dvaceti dát život novému jedincovi a vychovávat ho jako své dítě.

Já jen doufám, že se do téhle situace nedostanu, ve 26 opustím tuto malou bezvýznamnou republiku a až ze mě bude milionářka, porodím šesterčata.

I love you, mum. Ámen.

 

 

 


8 názorů

Pelleron
04. 02. 2012
Dát tip
Přijde mi to jako nesourodě seskládané odstavce. Aby to byl pořádný fejeton, chybí tomu trocha nadsázky a nemá to "šmrnc". Držím palce, aby se to příště povedlo líp!

tou "zlou dobou" myslíš první republiku? TO SEDÍ!

Zuzulinka
31. 01. 2012
Dát tip
příšernost, promiň....tohle téma by se dalo zpracovat mnohem citlivěji, možná dokonce i s lehkým nadhledem, tohle, jak jsi to pojala je takové nedospělé /promiň, nevím kolik Ti je/ život novému jedincovi ...tenhle patvar, to je základní škola, skloňování slov:) a jen tak mimochodem, mě přijde stejně zrůdné přirovnávat lidské vajíčko k vajíčkům s kečupem jako embryo ke kuřeti

MazLenka
30. 01. 2012
Dát tip
Jdu si dát panáka (vaječňáku).

Honzyk
30. 01. 2012
Dát tip
co je to "neopodstatnele" tema.?-) existuje takovy adjektivum vubec?.)...no sry, ale takovej blafanec uz jsem dlouho necet...o)))

Fouraix
30. 01. 2012
Dát tip
tak, editor je vyzkoušený, dílka vkládat jdou, tak příště něco už na ostro :-)

podle odstavce s babičkou, která potratila, se zdá že je to vlastně pozitivní jev... a ten konec to celé spíš shazuje, sorry.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru