Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BUDOUCNOST NA KONCI ZAČÁTKU

07. 02. 2012
5
9
1085
Autor
Měrka_out

Na dně jezera Zapomnění leží klíč k vyřešení všech otázek, co jich jen na světě je.

Na dně jezera Zapomnění leží klíč k vyřešení všech otázek, co jich jen na světě je.

 

*

Rozhodl jsem se ho jít hledat. Bylo mi čtrnáct. Obul jsem si tenisky a vyrazil. Všude kolem mě bylo léto. Nad květinami se proháněli pestrobarevní motýli, ptáci usazení v korunách stromů zpívali a Slunce příjemně hřálo. Mohlo být něco kolem třiceti pěti stupňů ve stínu. Z toho důvodu jsem měl na sobě pouze prezervativ pro případ náhlé potřeby sexu.

Někdy se bez sexu neobejdu ani jednu jedinou minutu. Jindy neprojevím zájem o pohlavní styk po celé dlouhé hodiny… Prostě mi nechybí.

 

*

Potil jsem se jako blázen a s jazykem vyplazeným na hruď zaujal místo na lavičce v parku. Urazil jsem přibližně dvě stě metrů a nutně si potřeboval odpočinout a načerpat nových sil. Shodou okolností tam byl i slunečník s obsluhou. Ta se mě zeptala:

„Co si dáte k pití?“

Měla aspoň osmičky kozy, které bezradně, až trapně, laškovaly s gravitací a průsvitné kalhotky, jež navozovaly trapné rozpaky ohledně toho, zda-li jde o mimořádně tenké hedvábí a nebo provokativně rozbujelou celulitidu.

Obě varianty vycházely de facto nastejno.

 

*

Objednal jsem si pivo. Upozornila mě, že pivo nevedou.

„A co tedy máte?“ zajímal jsem se.

„Mezkalin a nebo vitamín C rozpuštěný v teplé vodě. Čemu dáte přednost?“

„Co mi doporučíte? Nerad bych totiž zešílel.“

Vybrala mi mezkalin vzor 34. Přinesla mi ho litr a půl ve vysoké sklenici, která měla kubistický design. Trčela z toho poněkud eklekticky pojatá slámka. Přisál jsem se k ní svými bytostně funkcionalistickými rty a jal se, za projevu mírné dekadentnosti, konzumovat onu psychotropní tekutinu.

 

*

Rozhlížel jsem se kolem sebe a cítil se spokojený. Planeta Země mi připadala jako nádherné místo ve vesmíru. Nemělo to tady chybu. Rostla tu tráva, dřeviny, po lukách se proháněl domestikovaný dobytek a po lesích nahaté, prsaté víly s velkými prdelemi.

Najednou jsem se přistihl u toho, že nedokážu vnímat čas. Respektive, jediná minuta se pro mě stala věčností.

Nacházím se v bodě nula. Uvnitř mě se rozprostírá bezmezno a to obklopuje bezpojmo.

Ztěžkla mi hlava. Krátce nato jsem přišel o vědomí. Netuším, jak dlouho jsem v něm setrval, ale když jsem se probral, zjistil jsem, že jsem někde docela jinde, než kde jsem původně byl.

Jednalo se o místo, které jsem doposud neměl tu čest navštívit. Všechno kolem mne bylo naprosto cizí. Šel z toho na mě strach. Bál jsem se neznámého, ale nebylo před ním úniku… Chtě nechtě muselo dojít k fatální konfrontaci v podobě fyzického kontaktu.

 

*

Postavil jsem se na nohy, oprášil a spatřil v neurčité dálce před sebou město. Vydal jsem se do něj.

Všude jinde kolem mě se rozprostírala nehostinná pustina. Nic tu nerostlo a půda byla příšerným způsobem popraskaná od účinků devastujícího sucha. Tudíž se tu hodně zvedal prach a občas vznikla i Písečná bouře.

Nebe bylo kovově matné a potažené jakousi smradlavou želatinovou hmotou. Tu a tam z něho ukápl humus a zasvinil zemi pod sebou takovým způsobem, že to rozpoutalo ekologickou katastrofu nedozírných následků!

To, kde jsem se ocitl, se mi ani pranepatrně nezamlouvalo. Bylo to tu škaredé a nevlídné.

 

*

I přesto, že jsem šel prokazatelně už několik dní, tak město zůstávalo ode mě stále stejně vzdálené. Začalo mě to rozčilovat. Vtom jsem se přistihl u toho, že to ve mně bublá vzteky a chystám se  každým okamžikem explodovat.

Jsem u toho rudý v obličeji, koulím očima a snažím se je ze všech sil vytlačit z důlků. Kdybych se náhle a bezdůvodně neuklidnil, bylo by bezesporu po mně. Takhle mi šťastná náhoda zachránila život a mohl jsem pokračovat dál ve svém poslání. A tím nebylo nic menšího, než objevit jezero Zapomnění, na jehož dně leží klíč k vyřešení všech otázek, co jich jen na světě je, pro nějž je však nutné se potopit.

Jde o natolik náročný úkol, že ho zvládne opravdu jen málokdo.

 

P.S.

Jakmile se ke klíči dostanu, podám vám o tom zprávu.

 

7. února 2012

Petr Měrka


9 názorů

:))

Měrka_out
10. 02. 2012
Dát tip
vidíš, realita člověka nepřestává přivádět v nepředstíraný úžas, kapso!

Kapsa
09. 02. 2012
Dát tip
Jo, jo, před nedávnem třeba Švédsko uznalo církev s názvem Kopimism - pro které je posvátné kopírování a sdílení informace - více tady: http://www.livingfuture.cz/clanek.php?articleID=10602 No a u nás se přihlásilo více jak 15 000 věřících k náboženství JEDI,což je teď momentálně 3 nejsilnější církev v českých zemích (tolik není ani Svědků Jehovových). :)))

Měrka_out
09. 02. 2012
Dát tip
ano, není nad meskalin a slámku, trauma.

Měrka_out
09. 02. 2012
Dát tip
dík eLko

Měrka_out
09. 02. 2012
Dát tip
konec zůstane otevřený, kapso. jedině, že bych fakt prozřel, to jest mě osvítilo a pak bych nejspíš založil sektu, nebo snad přímo náboženství? doba je na to ideální. lidé jsou zoufalí a deprimovaní z toho světa.

Trauma
08. 02. 2012
Dát tip
meskalin slámkou, to jo :)

eLko
08. 02. 2012
Dát tip
nevím jestli je to mojim rozpoložením momentálním, ale ten první odstavec se mi zdál takový jako, že to znělo úplně jinak než tvoje ostatní úvody.. je to dobrý :-)

Kapsa
08. 02. 2012
Dát tip
Tak tahle opravdu pobavila. Bude opravdu pokračování nebo zůstane otevřený konec???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru