Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lhaním se zlo nevyžene

25. 03. 2012
2
5
842
Autor
Lieskovec

Amnézie. Někdy se ke mně přitoulí. Zvláštní, že dokážu posoudit, jestli přichází. Cítím ji. Ovšem zvrátiť ten stav již nedokážu, valí se jako mrak, který se musí stůj co stůj vypršet.

Že chybí příběh? Vůbec ne. Tohle je příběh hlavy, myšlenek a pocitů.

Mám teď úkol, velmi napjatý a jsem z něho adekvátně uvolněna. Docela úleva. Najednou neviditelná ruka vzala bordel a shrnula ho někam do vesmíru a mám najednou tady den, slunečný zcela normální den. A cíl. Beru léky a jsem pod dohledem … jak se budu chovat. Jako v domácím vězení. Musím se chovat slušně, tak nějak to pociťuji. Žádné voči vampýra po cestě z práce, žádné malování květin do vzduchu, žádné šomrání si v metru, již žádný autistický výlet do sebe a konec mozkových horeček v práci, konec všem ujetým myšlenkám, konec pocitu božstva ve mně, konec konec... konec, je konec! Teď je to lepší! Dělej!

“Všiml si někdo z Vašeho okolí nějaké změny, Adriano?”
“Ne, ani ne.”
“Máte pocit, že jste se změnila?”
“Ano, výrazně.”
“Tak jakto, že si nikdo ničeho nevšiml?”
“Protože lžu.”

Kdy lžu? Jestli teď nebo předtím? Haha, je to i i.

“Nebo nelžu? Nejsem si jista. Nechápu jak se mám identifikovat.”

Válka je daleko. Nejsem tím, co jsem v ní byla. Nejsem již já, mé ego se rozplynulo, rozštěpilo do více fází vědomí a do více podlaží nevědomí. Každý den několik minut, téměř hodin brouzdám těmi rychlými schody do metra a z metra. Viděli jste mě někdy? Taková divná.


5 názorů

martinez
24. 05. 2014
Dát tip

asi chci.. být zasvěcená  :o)

ba ne, líbilo se mi to - pro mne je to o hlavě.. a tam se dá cestovat, bloudit, nalézat a ztrácet.. úplně libovolně - a nebo nuceně.. 


Narvah
25. 03. 2012
Dát tip
prima!

Lieskovec
25. 03. 2012
Dát tip
toje srozumitelne jen pro ty co chteji nebo pro zasvecene ;)

Diana
25. 03. 2012
Dát tip
Taková divná...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru