Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zadání 45. SUPERKOULE - konečný počet děl v soutěži: 3

23. 05. 2012
0
1
810

Omlouvám se všem koulařům, kteří se zase nejméně jednou marně těšili na další zadání - snad už se trošku stabilizuju (v čase) a najedu konečně po stěhování do pravidelných kolejí koník



Soutěžní díla postupně naleznete přehledně pod nickem soutěž KOULE. Pokud ho máte v oblíbených, budou vám na všechna soutěžní díla chodit avíza. Paráda, ne? :)

 

<< soutěžní díla >>

 

Kdo si tentokrát bude chtít zasoutěžit a "zatvořit", tady je zadání: stačí si přečíst úryvek / závěr (z) knihy Jonathan Livingston Racek  a něco zajímavého, krásného, chytrého.. čtivého pro nás ostatní napsat 


Téma: Ve zlomku vteřiny byl Jonathan ve vzduchu, začal se třpytit a rozplývat ve světle. "Nedopusť, aby o mně šířili nějaké pitomosti, anebo aby ze mě dělali boha. Slyšíš, Fletchere! Jsem racek. Mám rád létání, a to je všechno..."

"JONATHANE!"

"Nevěř svým očím, Fletchere. Ukazují nám jen naši vlastní omezenost. Dívej se mozkem, hledej, co už znáš, a tak se naučíš létat."

Třpyt zhasl. Jonathan se celý rozplynul ve vzduchu.

Za nějaký čas Fletcher donutil sám sebe vzlétnout a narazil na skupinu nových žáků, zapálených pro první lekci létání.

"Hned na začátku si musíte uvědomit," soukal ze sebe namáhavě, "že racek je ničím neomezená myšlenka svobody, podoba Velkého racka a celé vaše tělo, od jednoho konce křídla po druhý, není nic jiného než vaše vlastní myšlenka."

Mladí rackové po něm nechápavě pokukovali. Tak už přejdi k věci, mysleli si, tohle přece není návod na looping.

Fletcher si povzdychnul a začal znovu. "Tak teda... jak bych... no dobře," soukal ze sebe a kriticky si je přeměřil. "Začneme vodorovným letem." Jakmile to řekl, uvědomil si, že na Jonathanovi nebylo nic nadpřirozeného stejně jako na něm, na Fletcherovi.

Tak podle tebe meze neexistují, Jonathane, říkal si v duchu. V tom případě se ale brzy vynořím z řídkého vzduchu na tvém břehu a předvedu ti pár maličkostí z létání!

Fletcher se nutil před žáky do přísnosti, ale najednou je uviděl novýma očima, takové, jací byli, a ačkoli to trvalo jen okamžik, měl je za to rád, moc rád. Říkáš, že meze neexistují, Jonathane, pomyslel si a usmál se. Začal svůj vlastní zápas s učením.

 

Forma: libovolná (od úvahy po poezii cokoli, za co se pak jako autoři nebudete stydět  )


Čas:           Příspěvky zasílejte do neděle  27.5.  do 22:00,  

                   hlasovat bude možno do úterý 29.5. do 22:00.

 

 

Důležité informace:

Pozor!!! Soutěžní text nezveřejňujte pod svým nickem, ale zašlete zprávou na nick soutěž KOULE, který jej zveřejní za vás (hned jak si všimneme došlé zprávy, takže ve 2:00 asi ne).

 

Všechna soutěžní díla budou uveřejněna s použitím jednotného fontu (takže zapomeňte na vlastní svéráznou úpravu – tu si pak můžete dopřát po skončení soutěžního kola na vlastní stránce). SUPERKOULE je totiž „anonymní KOULE“, více ZDE.

 

Autory zároveň chceme upozornit, že v průběhu soutěže ani po jejím ukončení nebudeme na přání autorů zaslané texty vymazávat, důvody naleznete v klubu. Pište proto s rozvahou.

 

Soutěžní texty můžete po skončení hlasování zveřejnit pod svým nickem.

 

Pod svými díly samozřejmě nemůžete během hlasování reagovat jako autoři, nezapomínejte na to, prosím!!!


1 názor

Sněžka
24. 05. 2012
Dát tip
Mazec... :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru