Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A to prý všechny cesty vedou k lidem

02. 10. 2012
5
16
1535
Autor
Grunge

 

Byl jsem na nedělní oslavě. Byla decentní, jak jinak v neděli. Jen oběd, blahopřání a chvilku posedět. Nemělo to být nic náročného, trocha nezávazné konverzace, pár zdvořilostí a zase jít. Ale někdo začal vyprávět příběh o návštěvě, jak byli kdesi grilovat beránka, u lidí s prasečími nožkami a pračkou od okurek. Beránka! Ti lidé vždy na jaře koupí beránka. Jen na spásání louky. Místo sekačky nebo kosy. O srpu nemluvím, na louku bych se s ním asi taky nevydal, ale beránek??? Na podzim, až splní svůj úkol, tedy celé jaro a celé léto spásá luční trávu, snědí ho. Není prý, kdo by se o něj přes zimu postaral.
Když jsem to slyšel, jako by to bylo jasné, musel to být on a mně bylo líto toho chlapce se zlatavými vlasy, který nikdy neopustí otázku, kterou položil, dokud na ni nedostane odpověď. Musel to být jeho beránek. Musel to být on! Jak jinak?! A možná spásl i tu růži. Ale co na tom. Je po všem, snědli ho.
Přešla mě chuť k jídlu, bylo to tak smutné. A řekl jsem jim to! Že to musel být on! Nikdo neodpověděl. Řekl jsem to tedy ještě jednou, nahlas, ale jakoby nikdo neslyšel, co říkám. Nikdo neslyšel, jak je ten příběh smutný. Pak mi to došlo. Jen předstírali, že mě neslyší. Byl jsem za blázna. A to prý všechny cesty vedou k lidem.


16 názorů

Ta dívka dělá mnohem víc než že tančí v dešti a dává kytkám jména. Ona totiž JE. A to je věc!


Grunge
11. 10. 2012
Dát tip

Nakreslím. Jsem rád, že tančíš, znám dívku co tančí v dešti, a dává kytkám jména. Všichni bychom měli.


Je bohatý, má tu nejkrásnější růži. Prosím, nakresli mu znovu beránka...


zvedavec
10. 10. 2012
Dát tip

:(


Grunge
08. 10. 2012
Dát tip

Ti lidé nejsou hezcí, mají tlusté nohy a perou okurky ze zahrady v pračce. Dělá se to tak asi, jen jsem o tom před tím neslyšel.


VH64
07. 10. 2012
Dát tip
* Co je pračka od okurek?

Grunge
02. 10. 2012
Dát tip
o tom to není Juno, to není povzdech na tím, že lidé jedí maso, jím všechno maso, je to přirozené. Svět je tak zajímavý, jak ho vnímáš, je nekonečno způsobů. Je to povzdech spíše nad lidmi. Já nikdy neslyšel o tom, že by někdo griloval beránka. Znělo to tak hrůzostrašně a smutně, a jaký jiný beránek by se mi mohl vybavit? Viděl jsem obraz, ten nejsmutnější obraz, a chtěl se o něj podělit, s nimi, a proto mě zklamalo, že dělali, jako by mě neslyšeli, byl jsem za blázna..

Grunge
02. 10. 2012
Dát tip
Nemyslím si, že to tak zní StvN, jako nedostatek zásoby. Díky za poznámku redaktora prózy, nepíši ji téměř, a málem jsem zapomněl jak je nebezpečné sloveso "být". Je ho tam opravdu asi nadbytek, ale funguje mi tam jako jakási naléhavost. Nevím, nevadí mi to tam, sedí mi to tam. A hlavně by tu mělo jít o víc, možná úplně o všechno... ...nebo alespoň o lidi.

Alebo to vyhoď celé, strč si prsty do zadku a už nikdy s nimi nič nenapíš. Ľudia to aj tak nechápu.

StvN
02. 10. 2012
Dát tip
Byl, byla, byt.... Vsechny obmeny slovesa byt prosimte vyhod a nahrad nejakym vhodnejsim. Takhle to zni tak, jako kdybys nemel zadnou slovni zasobu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru