Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sami sobě vrahy

21. 02. 2013
3
6
960
Autor
Damné

Sníh je městem přikrytý

Rozprostírá se jako

Mé tělo pod Tvým

 

A i přes tuto ochranu

Jej vraždí páry bot

Stejně jako já Tebe


6 názorů

chci_uverit
03. 03. 2013
Dát tip

šak botům se nedá věřit...známí recidivisti*


Damné
27. 02. 2013
Dát tip

V tomto ohledu s Tebou souhlasím. takže bude-li nějaké příště: "you're welcome" :)


Oldrich
26. 02. 2013
Dát tip

To okoukané a trapné jsem myslel pouze na vraždění sněhu botami. Snad nedošlo k nedorozumění.

Takhle. Je mi líto serverů (jako je tento), kde průměrná délka komentáře je asi 5 znaků. (většinou se lidé spokojí s " * " ). Podle mě by literární servery měly fungovat trochu jináč. Sloužit jako zpětná vazba nás amatérských pisálku navzájem si, tak abych se na základě této zpětné vazby mohli zlepšovat. Hodnocení Líbí/nelíbí nikoho nikam neposune. Takže se snažím psát komentáře smysluplné a argumentovat, proč něco považuji za zdařilé a něco za méně. Vycházím pouze z toho, jak bych rád literární server měl.

Pokud o zpětnou vazbu nestojíš a příjde ti zbytečná, rozhodně není problém, abych tě napříště vynechal :-) Nechci obtěžovat ;-)

Hezký den


Damné
26. 02. 2013
Dát tip

na to, že je to tak trapné a okoukané, jsi tomu věnoval až přespříliš pozornosti, nezdá se Ti? Musím se smát :D


Oldrich
22. 02. 2013
Dát tip

Název dobrý. V něm se jistá pojmová nadnesenost dá zkousnout.

I ta pointa vrazi / malá smrt, by se asi dala brát. Jenže pro je to jaksi málo. Je to jediné jak ho vraždíš? To slovo totiž je ošidné svými bočními konotacemi a člověka k tomu napadá řada dalších asociací. Leč v předchozím textu tam není žádný náznak, kterak by čtenář (zřejmě nebohý) mohl uvažovat. Takže jsem posledním veršem hozen do vody. Nevím, co si myslet a přesto říkáš jen to samé jako v názvu, ačkoli název předpokládá jistou tajemnost, napětí a mnohoslibnost, pointa už by nic z toho mít neměla. To je vyvrcholení.

Předchozí text pak žádnou spojku neudělal. Prostě se dostáváš od někud k tomu, kam se dostat chceš, ale aniž by to s tím předchozím dávalo jakousi souvislost. K tomu svému zavěru se můžeš dostat libovolným způsobem a tohle je jeden (okolnostmi) náhodně zvolený.

A ještě teda dílčí věci. Nechápu, jak může být sníh přikrytý městem. To je logický lapsus, který se jen zajímavě a chytře tváří. A stejně tak vraždění sněhu botami, promiň, ale už po druhém čtení je to okoukaná a trapné... 


prost
21. 02. 2013
Dát tip

člověk by prej neměl dělat vážný rozhodnutí když je smutnej. brzy bude jaro.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru