Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

64. SUPERKOULE - dopis - dílo č. 3

11. 04. 2013
7
37
1017

 

Nepříjemně dlouho odkládaný dopis

Ahoj Maruše, 

ne že bych do tebe chtěla nějak rejpat, ale už se to prostě nedalo vydržet. Každej máme nějaký ty limity, a ty moje byly překročený včera, když jsi mi už poprvé dala najevo, že jsi zcela opačnýho názoru na věc. Jsme svobodný lidi žijící ve svobodný zemi, názorová různorodost je dovolená, ba co víc, prospěšná naší kultuře, ale všechno má svý meze, viz ty limity. Jakožto správná křesťanka se cítím být urážená tím, že pracuješ v neděli, a neodpočíváš jako my ostatní. Pochop, i Bůh v neděli odpočíval a my musíme dělat to samý, i když tejden před tím nestvoříme žádnej svět. Jde mi jenom o tvoje dobro, protože Bůh je láska a tak tě chci uchránit před věčným utrpením v pekle, který pro nás stvořil.
Včera na schodech jsi porušila hodně mých práv. Právo na svobodný projev, když jsi nechtěla slyšet o Ježíši. Moje právo na svobodu vyznání, když jsi mi utekla a já tě tak nemohla pokřtít. Ano v té petlahvi byla svěcená voda. A v neposlední řadě moje právo na spravedlivý soudní proces, když jsi řekla že na mě podáš trestní oznámení, protože něco takovýho je zcela nespravedlivé.
Až si budeš číst tyhle řádky, věz že jsem se dlouho rozmýšlela zda ti mám napsat, protože jsem nevěděla zda jsi vůbec hodna mých slov, ale pak jsem si řekla, že pokud nejsi, bude to pro tebe velký dar a pokud jsi, pak je všechno v pořádku. Nemůžu dopustit, abys přišla o příležitost svobodně se rozhodnout konvertovat ke křesťanství. Ostatně, Bůh nám dal svobodnou vůli, abychom jí používali tak, jak on chce.

S láskou, tvá sousedka Erna

 

 


37 názorů

Makoves
15. 04. 2013
Dát tip

Ty Erno, ty si tu z nás ze všech děláš prdel, to je fajn. Jenže my to tady, bohužel pro tebe, myslíme všichni tak nějak vážně.  


Může existovat něco nádhernějšího než je tohle? Krvácejí mi oči úžasem.

Dílo, které se zapíše do historie písmáku.

zdá se, že jsme se nechtěně stali účastníky besídky žáků zvláštní školy...


Panejo, jsem to už ale oblíbená! A sobec novák chtěl abych to smazala!

Musíš mít spousty fandů, protože píšeš úžasně.

když tě to baví, posluž si


Bezkonkurenční.

Dneska jsem tu poprvé, ale tohle dílo mě zaujalo tak, že mu musím dát tip, i když vlastně nevím co to je, protože jsem tu poprvé, jak už jsem řekla.

Já nastavuji zrcadlo hlavně agresivnímu ateismu, třeba jako tenkrát, když mě úřednice na úřadu odmítla vzít dřív, i když jsem jí vysvětlovala, že jsem křesťanka a že když mě veme přednostně, bude jí mít ježíš o něco radši a ona na to že je nevěřící a musela jsem tam čumět do zdi ještě dvě hodiny.

Janina6
12. 04. 2013
Dát tip

Díky za avízo, Sněžko. Sračka to podle mého názoru není, ale určitě to obsahem naštve pár lidí. Souhlasím, že tipovat vlastní dílo je hloupé. Možná je to Ernin způsob, jak na sebe víc upozornit. Je dobře, že dílo je nakonec nesoutěžní, myslím, že tím byla sjednána dostatečná náprava. Tím se ale nechci zabývat, já nehledám, s kým se tu kamarádit, ale kdo napsal zajímavý text. Chyby v interpunkci jsou, zvláště tady na Písmáku, běžné, ale nastavit vtipné zrcadlo náboženskému fanatismu se nepovede každému. Proto ten můj tip.


Sněžka
12. 04. 2013
Dát tip

To, že v tomto díle chybí čárky mezi skandálně dlouhými větami, bych pominula. Nějak jsem se nemohla soustředit ani na myšlenkové pochody autorky. To bude asi tím, že punk je jinde. Ale ani po přečtení diskuze pod dílem jsem nezměnila názor, že je to prostě sračka.Je to poprvé a doufám, že i naposledy, kdy jsem zde na Písmáku toto slovo použila v souvislosti s výplodem nějakého autora.A co se týká tipování vlastních děl, tak to je trochu ubohé...Ne, nebojím se, že půjdu do pekla. Ne, nebudu pykat za své hříchy. Já nehřeším. Prostě si to tady užívám!!!


někdo na sebe musí vzít to břemeno říkat lidem pravdu

bať bať - eště žes mi.. vlastně všem v tom udělala jasno, milá Erno 

 

 


Sobě určitě ne, protože ty na rozdíl ode mě lžeš.

a tos mi, Erno, do zprávy psala, že nelžeš.. komu já teď budu věřit, když už ani tobě nemůžu?!


Co čeká hříšníku určitě víš, takže ti to tu nebudu vysvětlovat.

Homer Wells
12. 04. 2013
Dát tip

Pravdu díš. Já hřeším rád.


Pokud děláš něco rád a víš o tom, tak je to hřích.

Homer Wells
12. 04. 2013
Dát tip

Kde jsou ty časy, kdy jsem tuto soutěž sledoval rád...


No právě.

na tom není nic arogantního. Pokud se mi od počátku zdají pravidla hry špatná, není přeci důvod, abych se takové hry účastnil. Ale ohleduplnost vůči fanouškům chápu :o) dali tvému "vítěznému" dílu z minulého kola spoustu tipů, to je velký závazek...


To je velmi arogantní požadavek. Je to jako když chtěli aby Fisher odešel z voleb. Přitom mu věřilo tolik lidí a kdyby se jen tak sebral a odešel, bylo by to vůči nim bezohledný, protože by tak znehodnotil jejich volbu. Já taky neodstoupím, abych tak neublížila svým fanouškům.

to sice nebyl moc vyčerpávající popis, ale doplňující otázka: proč teda na protest neodejdeš ze soutěže? Klidně si to dílo přeci můžeš dát do svého archivu...a nebude tu spousta otrávených lidí.


Soutěž nejdřív zcela bez mého vědomí změnila dílo, což beru jako zásah do svých autorských práv a když se mi to nelíbilo, vyřadila dílo ze soutěže. Praktiky které se tu vedou považuju za skandální.

tak to celé popiš, ať si to můžeme porovnat.


A soutěž samozřejmě lže, celé to bylo úplně jinak.

Je jedno zda je to mimo soutěž, já se spokojím s tím, že budu nejelpší, klidně i mimo.

aspoň že tak...:  nicméně zdá se, že vítěz kola je už teď naprosto jasný, že? :o)


aleši - mimo soutěž jsem to dala až později, ne hned - ze dvou důvodů - Erna odmítla změnit podpis v dopise za jiný - prý není zvyklá lhát - a tím výrazně ubrala na anonymitě díla a pak když jsem zjistila, že si to zase tipla - "zakázaný" to není ale jako snad většině tady mi přijde samozřejmé vlastní dílo netipovat


Janina6
12. 04. 2013
Dát tip

Je to sice provokativní, ale místy dost "přesné" a vtipné.


Dělám jako že nic nevidím.

Whitesnake
11. 04. 2013
Dát tip

Erno fuckin´ Němečková, ty si zase dáváš tipy k vlastní publikaci??? Jdi do prdele, nádhero malovaná :-((


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru