Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

65. SUPERKOULE - eMZeťáci & ET - dílo č. 1

25. 04. 2013
0
4
688

zcela a úplně nesoutěžní dílo 

Škrouplroupltas (do koule, kdyby nebyl tvůj intelekt natolik vyspělej, aby to pochopil)

Kdysi dávno, v dobách kdy ještě neexistovaly anální sondy a muselo se sondovat pouhou dutou trubičkou a baterkou, kdy se místo v létajících talířích létalo v nevzhledných doutníkových útvarech a kdy když jste chtěli zavolat domů, nestačilo zvednout prst, museli jste zvednou zadek, jít a spustit ten zatracenej kvantovej komunikátor, žil byl galaktický imperátor a ten měl tři parazity. První parazit se jmenoval Mozkožrout, protože se rád lidem zažíral do mozku a pak je ovládal jako loutky. Druhý se jmenoval Hruďolez, protože měl ve zvyku vyskakovat lidem z hrudníku a třetí se jmenoval Škrouplroupltas a toho neměl nikdo rád.
Jednoho dne se galaktický imperátor pomyslel, že už je příliš starý, neustálé bolesti hlavy, hrudníku a střev nejsou pro něj, a že by si jeho paraziti měli najít nové hostitele a usednout na trůn. Jenže jak známo, tři paraziti na jednom trůně by nedělali dobrotu, a tak musel imperátor mezi nimi vybrat toho nejvhodnějšího. Nejdřív pomýšlel na testy DNA, které by ukázaly všechny klady a zápory každého z parazitů, predispozice k vládnutí a tak, ale pak si řekl, čert to vem, rychlejší bude se zeptat kdo z nich mě má nejradši. Zavolal si tedy všechny tři své parazity k sobě a položil jim tuto otázku.
„Mám tě rád jako mysl génia, kterou nosíš v hlavě,“ řekl Mozkožrout. Imperátor uznale zabručel a pokynul na druhého parazita.
„Já tě mám rád jako silné tyranské srdce, bez kousku citu, jaké bije v tvojí hrudi,“ řekl Hruďolez. Imperátor opět uznale zabručel a pokývl na posledního z parazitů.
Škrouplroupltas se zamyslel a vykoktal ze sebe: „Já tě mám rád... mám tě rád jako sračky, kterých jsi plný!“ Imperátor vytřeštil oči a vzedmul se na trůnu. „Tak jako sračky povídáš? Protože sraček má každý dost? Aha, tak ty mě máš dost?“ vyštěkl, sedl si na imperiální mísu a vytlačil Škrouplroupltase do kanálu. 
Škrouplroupltas smutně plaval a plaval, až doplaval do malého létajícího pekáče, kde žilo sedm zelených mužíčků. Mužíčci si nejdřív nevšimli, že mají v domě vetřelce, ale když jim začalo ubývat stolice, přišli na Škrouplroupltase a protože k nejbližšímu doktoru to bylo deset světelných let, rozhodli se, že se spolu nějak sžijí.
Jak běžel čas, zelení mužíčci a Škrouplroupltas spokojeně přežívali, i když někteří z nich značně ubyli na váze, a jak už to tak s šeptandou bývá, celá tahle záležitost se donesla až k imperátorovi, který jak se to doslechl, příšerně se rozzuřil. Povolal k sobě imperiálního genetického inženýra a nechal se zmutovat ve starou vetřelčí královnu. Pak vytlačil otrávený bobek a šel za Škrouplroupltasem.
„Vem si hovínko, parazite, podívej jak je krásně hnědé,“ řekl mu. Nic netušící Škrouplroupltas zmutovanému imperátorovi sedl na lep, a hned jak spolkl první sousto, zkroutil se na zemi do klubíčka a bylo po něm.
Když se to dověděli zelení mužíčci, oplakali svého přítele a zavřeli ho do průhledného kryoboxu, který vystavili v imperiálním muzeu biologických zvláštností. Náhodou však okolo cestoval vůdce rebelů, a jak viděl krásného Škrouplroupltase, zamiloval se do něj. Otevřel tedy kryobox, stáhl si kalhoty a políbil ho. Škrouplroupltas se nějakým biologickým zázrakem probral a vůdce rebelů si ho chtěl vzít za symbionta. Jenže Škrouplroupltas se nenechal sbalit jen tak kde kým, a tak si dal podmínku: „Pokud do tří dnů neuhodneš moje jméno, nevezmu si tě za hostitele.“ Byl to hrozná primadona. Vůdci rebelů se to nelíbilo, ale co mohl dělat a tak první den hádal Hovňousek. Druhý den Prdoušek a když se blížilo třetí hádání, napadla ho spásná myšlenka. Rozhodl se, že zaletí za Škrouplroupltasovo babičkou do temné galaxie a zeptá se jí. A tak nastartoval nadsvětelný pohon a letěl.
Cestou ho ovšem vlečným paprskem zastavil blob z vlčího souhvězdí a protože byl lepkavě dotěrný, vyzradil mu vůdce rebelů svůj plán, aby mu dal pokoj. Blob ho tedy pustil, ale sám se rozhodl že vůdce rebelů předběhne, Škrouplroupltasovu babičku pohltí a sám se za ní bude vydávat. Těžko říct co tím sledoval, ale tak se stalo.
Když vůdce rebelů viděl zelenou babičku v posteli a taky na stěně a částečně odkapávající ze stropu, nedalo mu to. Musel se zkrátka zeptat: „Babičko, proč máš tak dlouhé molekuly?“ A blob převlečený za babičku nabobtnal a pokusil se vůdci rebelů ukousnout hlavu. Ten ale nezaváhal, hbitě uskočil, sdělil blobu že je jeho otec, a s ukradeným rodinným albem odletěl zpátky za Škrouplroupltasem. Cestou si přečetl popisek fotky, na které byl jeho vyvolený a pak mu triumfálně nahlásil, jeho jméno. Škrouplroupltas uznal porážku, píchl se do prstu o osten kritrsáka a usnul na sto světelných let. Vůdce rebelů pak svrhnul imperátora a v galaxii zavládla ekonomická krize. A pokud nezemřel, nezmutoval nebo nezmrzl na horizontu událostí, snaží se o revoluci dodnes.


4 názory

Hernajs, co mi to jenom připomíná.


Kočkodan
25. 04. 2013
Dát tip
Za totality by skrouplroupltase nejspís zavreli pro prízivnictví.

jméno Škrouplroupltas vzniklo asi nějakou náhodnou kombinací písmen na klávesnici...ostatně jako celý náš pozemský svět. Pravděpodobně...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru