Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hudba

27. 04. 2013
1
1
631
Autor
BarBi28

Netuším, jak se to mohlo stát, nicméně mi tento článek otiskli v Mladé Frontě (studenti čtou a píší noviny), tak mě zajímá, co mi na to povíte vy :)) 
*Vím. že to není úvaha, ale vážně nevím, co vybrat za styl:)

Téma: Jakou roli hraje hudba ve vašem životě? Myslíte si, že to co posloucháte vyjadřuje i váš životní postoj a styl? Je pro vás důležité, co poslouchají vaši kamarádi a partneři?
 

Vášeň

Životní energie, nutnost pro každý den, bušení srdce ve stejném rytmu. To je hudba! Kdybych byla hlavním hercem na podiu, ti druzí by byli právě ona. Je tolik kvalitních kapel -poslouchám spíše jen ty zahraniční- v jejichž textech se nacházím dennodenně.
Posloucháte píseň, zaujme vás, shlédnete její slova a řeknete si: ,,Oni mě znají? Oni ví, jak dezolátně se právě teď cítím?“ Najednou jakoby vás polily kapky úlevy. Úlevy, protože nejste jediní na světě, kterým se děje právě to, co se děje. Ať už jsou to trable v lásce, zklamání v přátelství, ztráta cenného člověka.
Posloucháte píseň, zaujme vás, shlédnete její slova a řeknete si: ,,Oni mě znají? Oni ví, jak mimořádně se právě teď cítím?“ Najednou se vaše tělo promění ve sladké želé a hýbete s ním nejlépe, jak jen umíte! To vše díky vítězství, zisku, neskutečnému štěstí.
Hudba může vyjádřit váš životní postoj a styl, ale někdy může klamat. Cožpak je nějakým pravidlem, že nevinná blondýnka oblečena do růžové barvy nesmí poslouchat rock? Co když má otrhaný „frajer“ v MP3 puštěnou vážnou hudbu? Je to málo pravděpodobné, řekla bych, ale rozhodně ne nemožné.
Pokud by se tito dva dali dohromady, myslím, že by spolu nechodili na koncerty a neměli by doma puštěné stejné CD. Zřejmě by se nemohli bavit o super žhavých novinkách žebříčku či o páté baladě ze sbírky Jezero, ale jsou jiná, důležitější témata, která by měla partnery spojovat. Na koncertu se může blondýnka ,,vyblbnout“ s partou nejlepších kamarádů, stejně jako ,,frajer“ může poslouchat violoncello o samotě. Ale neumím si představit, jak se na takovou hudbu ,,blbne“. Nicméně, oba si svojí vášeň mohou vychutnat plnými doušky po svém. 


1 názor

clovrdik
17. 05. 2013
Dát tip

a co Apocalyptica ?? ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru