Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kořeny Lásky

Výběr: StvN
13. 06. 2013
5
9
1151
Autor
Jan Kapoun

Nejsilnější odrůda lásky která se vyskytuje zcela přirozeně v našich útrobách ať se nám to líbí čí nikoliv, ať jsme lidé zlí, nesnášenliví, vybíraví, nerozhodní, nebo jací zrovna jsme nebo nejsme, je láska na první pohled. Láska na druhý pohled je hloupost, i na třetí a všechny ostatní číslice, stejně jako neexistuje láska lesní, obecná, polyuretanová, nebo falešná s knírkem. Kromě tohoto druhu lásky již existují pouze věci které se nám prostě jen líbí nebo docela líbí, věci co nás baví nebo jednou třeba začnou bavit, či něco co máme rádi, zvykli jsme si na to, nebo si to jinak oblíbili. Láska je v tomto velmi jednoduchá, dá se popsat pár slovy, buď jí cítíme a nebo necítíme nic. Dá se poznat na druhých lidech, dokonce i když jsou úplně cizí. Žádné přídavné jméno z ní neudělá lásku konkrétnější. Podpultové varianty lásky ve formě Možná, Pokud, Jestli, a Jestli Komfort Plus, jsou jako problém posledních dvou dekád způsobeny převážně nudou, přehnanou mírou možností a výběru, dočasným rozpoložením, věčným rozpoložením, a nikdy nekončícím množstvím vlastních chyb. Jinak samotná láska na první pohled nestojí víc než být ve správný čas na správném místě. Ano, měli bychom v daný okamžik být trochu upraveni a mít na sobě aspoň kalhoty, ale není to bezpodmínečně nutné. V zásadě se asi lásce daří lépe na místech kde kalhoty či mýdlo nehrají důležitou roli, ale kdo tyto věci doma má, ví že se docela hodí. 

Ona ovšem láska dokáže býti i dosti zrádná a tedy vcelku podobná sáčku od brambůrek, kde nadutý lesklý obal slibuje nejlepší domácí ingredience, tradici, zkušenosti, a krásné dozlatova pečené lupínky, zatímco brambůrky uvnitř jsou těm na obalu podobné pouze tím že vypadají také jako brambůrky - a navíc je jich podezřele málo. Většinu balení tvoří vzduch a všemožné složky popsané v tolika jazycích kterým nerozumíme, že se pak můžeme pouze domnívat co všechno se skrývá pod příchutí mořská sůl. Sůl je prostě slaná, a moře voní jinak. A někomu se u moře líbí, a jinému vadí že je slané.

Každý z nás ihned po narození dostal od života ochutnávku, jak má pravá láska vypadat. Láska která nemusí nikdy vzplanout ani vyhasnout, která na světě existuje stejně jako moře nebo slunce. Pokud netušíte, poradím vám. Matku jako novorozené dítě poznáte velmi snadno, je to jediná osoba v místnosti se kterou vás spojuje pupeční šňůra. Nejbližší roky vás bude milovat a bude v tom pokračovat tak dlouho, dokud nebudete dospělí a nebude vám to připadat divné, ale to na tom vůbec nic nezmění. Jako nemluvně tedy nakonec budete v nejvyspělejším věku, ve kterém se dá samotná láska vůbec pochopit, a všechno ostatní co bude následovat bude jedno velké a neznámé dobrodružství.

Kdybyste se někdy v životě cítili ztraceni, vzpomeňte si že udělat si v hlavě jasno není jednoduché, ale je to zdarma.


9 názorů

StvN
25. 08. 2013
Dát tip

Libi se mi tvuj pristup k vecem. Laska Jestli Komfort Plus, rekl bych. Sedi. 


Annabella
15. 06. 2013
Dát tip

Tohle není bezduchý tlachání, myslím, že je prostě potřeba to pochopit správně, po svém. Je to explicitní a přitom mám pocit, že mám stále dost prostoru pochopit to jak chci. (Tip.)

A myslím, že to chápu. Zrovně teď mám v hlavě čisto - bylo to zdarma, nicméně pozdě. Láska nerezaví, ale asi se na mě nedíval


Janina6
15. 06. 2013
Dát tip

První odstavec mě příjemně překvapil. Místy to sice vypadá jako takové plácání, co slina na jazyk přinese, ale jako celek působí poměrně svěže a vtipně, nakonec ona láska, co si budeme povídat, je často taky pěkně praštěná záležitost.... :-)  Druhá polovina textu už mi ale vyznívá spíš do toho plácání. Vtip se kamsi vytratil.


Fruhling
14. 06. 2013
Dát tip

Mně usměv ztuhl.


oracullum
14. 06. 2013
Dát tip

no,, zasmála jsem se,, :))))))  ,,T ,,


Nami 99
14. 06. 2013
Dát tip

Dávám tip,protože semi to líbí a je to zdarma.



.duke.
13. 06. 2013
Dát tip

jak si na to všechno přišel?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru