Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zadání 69. SUPERKOULE - konečný počet děl v soutěži: 3

26. 06. 2013
2
21
938

 

Soutěžní díla postupně naleznete přehledně pod nickem soutěž KOULE. Pokud ho máte v oblíbených, budou vám na všechna soutěžní díla chodit avíza. 

 

<< soutěžní díla >>

 

 

Forma:  prozaická  - povídka, pohádka, miniatura

Téma:  známý literární nebo filmový hrdina (viz níže)        

Čas:           Příspěvky zasílejte do neděle 30.6. do 21:00 

                   hlasovat bude možno do úterý 2.7. do 21:00 

 

Vyberte si hrdinu, který se v literatuře nebo filmu "proslavil" jako dospělý a napište vlastní příběh z doby, kdy ještě "slavný/známý" nebyl

 

Důležité informace:

Pozor!!! Soutěžní text nezveřejňujte pod svým nickem, ale zašlete zprávou na nick soutěž KOULE, který jej zveřejní za vás (hned jak si všimnu došlé zprávy, takže ve 2:00 málokdy).

Soutěžní díla musí být napsaná PO vyhlášení zadání každého soutěžního kola, dříve publikovaná díla nebo "šuplíkovky" - pokud budou zjištěny v průběhu soutěžního kola nebo po něm - budou hodnocena jen mimo soutěž.

Také prosím zapomeňte na vlastní svéráznou úpravu – tu si pak můžete dopřát po skončení soutěžního kola na vlastní stránce). SUPERKOULE je totiž „anonymní KOULE“, více ZDE.

 

Autory zároveň chceme upozornit, že v průběhu soutěže ani po jejím ukončení nebudeme na přání autorů zaslané texty vymazávat, důvody naleznete v klubu. Pište proto s rozvahou.

 

Soutěžní texty můžete po skončení hlasování zveřejnit pod svým nickem.

 

Pod svými díly samozřejmě nemůžete během hlasování reagovat jako autoři, nezapomínejte na to, prosím!!!

 


21 názorů

Makoves
07. 07. 2013
Dát tip

Sakra, škoda, že jsem to propásl. Tohle by mě bavilo.


soutěž si poradí se spoustou věcí, ale strašně nemá ráda, když ze sebe / z ní někdo dělá hlupce - a tak otázky a připomínky, které jí tím zavání, ignoruje (aleši :o )


ano, piš o mladém Raskolnikovovi. Ale do soutěže to už nedávej, protože podmínkou je, že dílo bude vloženo anonymně. Což se zřejmě v tvém případě nepovede, když se prozradíš ještě před startem. Ale není vyloučeno, že už někdo další píše o mladém Raskolnikovovi a po vložení do soutěže bude dílo mylně čtenářem připisováno tobě...takže to asi do soutěže dej, ona už si s tím nějak poradí :o)


oh, děkuju - "systém" jsem tak nějak podědila nebo udržela jako jediná přeživší z několika organizátorů..

a chyb se snažím vyvarovat, hlavně ve vyhlašováních, ale ta čárka a tečka, co mi tu s nimi šermuje Zdenda, mě tentokrát nechaly chladnou  


Lakrov
28. 06. 2013
Dát tip

Soutěž Koule je na poměry (a hlavně s ohledem na organizačně-sdělovací možnosti) Písmáku zadaná a vedená na špičkové "informatické" úrovni. Autorům je jasně a na právě jednom místě sděleno, kam, od kdy a do kdy mají posílat své příspěvky. Hodnotící čtenáři mají přehledný přístup k soutěžním dílům právě probíhajícího kola i k dílům kol předchozích. Využití titulní stránky "autora" (tj. zadavatele) jako startovní a zároveň výsledkové listiny a navíc archivu zúčastněných děl, je totiž skvělý nápad. Takto jasné přehlednosti nejspíš nelze na Písmáku jinými prostředky dosáhnout (smysl "klubů" mi po léta uniká). Zde je vidět, že se zakladatel zamyslel, než začal jednat. Nebo si nechal poradit.

Těch pár gramatických nepřesností (v době, kdy mnozí autoři zapomínají psát čárku i nad záchodovou konstantou) snad můžeme zadavateli odpustit.


Alexka
27. 06. 2013
Dát tip

hele a co Xena? To je správná hrdinka :-)


to vzdávám, jsi prostě vtipnější.


Zdendo, kdybys nevěděl o čem psát, tak zkus třeba o Honzovi, když byl ještě chytrý :o)

Průměrně inteligentní čtenář KOULE zadání pochopil, tvé perfekcionistické poznámky nic na smyslu sdělení nemění.


Zdendo, kdybys nevěděl o čem psát, tak zkus třeba o Honzovi, když byl ještě chytrý :o)

Průměrně inteligentní čtenář KOULE zadání pochopil, tvé perfekcionistické poznámky nic na smyslu sdělení nemění.


máš naprostou pravdu, Zdendo


jsi neobyčejně vtipný a pohotový člověk - tak přidám úvozovky, snad už potom přijmeš mé poselství


Zdendo, fakt výborný postřehy - opravdu jsem netušila, jaký oříšek jsem koulařům předložila - škoda že nemám tvoje vyjadřovací schopnosti

a škoda, že nevidíš tu italiku..


lenkak
26. 06. 2013
Dát tip

No, já to chápu tak, že si máš vybrat hrdinu= postavu, který je dospělý a jeho příběh je právě z dospělosti a napsat dejme tomu něco z jeho dětství, tedy z doby, kdy ještě slavný nebyl. Kdo má děti nebo náhodou pustil telku na dvojce v podvečer, tam dávali pohádku o Herkulesovi, když byl ještě studentem :-D  Tak že by tak?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru