Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pěknej večer...

25. 08. 2013
1
1
433

Představte si:

    Vedro jak svině i v podvečer, vlezu v takové zapadlé vísce do maličké hospody a 

vítá mě sympatická, asi 40ti letá hospodská. V putyce má snad jen 20 míst, 

lokál působí sympaticky, z repráků nehraje dechovka, nebo rádiopop, 

ale nějaká německá  gotika. 

    Hnedka se zeptám: Copak točíte paní vedoucí?

No a ona odpoví: Tak pane, na první pípě mám nefiltrovanou desítku co vaří starosta, 

na druhý koutskou dvanáctku, pak černý chýňský a kdyby to nestačilo, tak na čtvrtý mám 

rauchbier z německa, ale co je to za pivovat vám teď neřeknu. 

    Tak jsem zalapal po dechu a spíš z legrace se ptám: a lahvový by nebylo? 

No, podívala se na mě divně a řekla:,,Tak když nestačí točený, tak mám ještě nějaký IPA, trapistický a pár druhů anglickejch pale, ale doporučuju tu dvanáctku, čistím trubky každej den a nikdo si nestěžoval"

    Objednal jsem si, krásně kroužkovala, pěna perfektní no a ta cena! 25 kaček za dvanáctku, paráda. Dostal jsem hlad a koukám na lístek. Pečený koleno, žebra, taliány, domácí uzený s křenem, 

bramboráky, jehněčí koleno, bylo toho dost. 

    Těch dvanáctek bylo víc, tak jsem po prolustrování peněženky radši udělal mezisoučet a při placení se ptám, spíš z legrace:,, A stravenky byste paninko nebrala?" Překvapila:,, No jasně, beru, klidně i kartu a kdyby bylo zle, tak i paypal, ale s tím je papírování, to se musím kouknout na počítači, jestli to fakt přišlo" Tak tím mi vyrazila dech! 

    Začal jsem testovat i ostatní píva, ten rauchbier byl super a k tý kačeně s červeným zelím a chlupatejma knedlíkama sednul dokonale. Snad bavorský? 

Vůbec se mi už nechtělo pryč, tak jsem se zeptal, jestli náhodou nemají ubytování. Bylo už kolem půlnoci a tak mi docela bodlo, že paní vedoucí (Martina, jak jsme si při panáku domácího kalvadosu potykali) mi sdělila, že za 200 mají nad lokálem pro hosty útulný pokojík.

    Když jsem po finálním placení odcházel nahoru, Martina na mě zavolala: ,,Hele, kdyby na tebe někdo ťukal, tak neotvírej! Dvojčata jsou dneska ve vedlejší vsi na diskotéce a v tom telecím věku jsou hrozně na chlapy, nerada bych ještě před jejich maturitou byla bába!

   


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru