Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

N.Š.

28. 08. 2013
0
3
617
Autor
BarBi28

Jak začít, aby to bylo srozumitelné!? Zkrátka bratr tchána mé pratety z otcovy strany se narodil roku 1898 v Koločavě. Byl největším zlodějem, loupežníkem a vrahem té doby a kdo se domnívá, že opravdu bohatým bral a chudým dával, tak je veliký romantik. K jeho otřesným činům se přidal jeho o dost mladší bratr. 
Když bratr tchána mé pratety z otcovy strany onemocněl, nechal si zavolat lékaře ze vzdálenější vesničky. Ten měl jen dvě možnosti. První - uzdrav mě a pak se ti nic nestane. Druhá - nechoď a zemřeš. 
V roce 1921 byla vyhlášena odměna za dopadení bratra tchána mé pratety z otcovy strany. Téhož roku byl spolu s mladším bratrem zavražďen svými bývalými přáteli v lese, ve kterém se skrývali. Byli opiti a umláceni sekyrami. Jediná dochovaná fotografie je právě z tohoto hrůzného okamžiku. 
Jeho nejmladší bratr Andrej se během 2.světové války usadil v Široké Nivě na Bruntálsku. A právě tam jeden z jeho synů poznal mou pratetu...  


3 názory

BarBi28
28. 08. 2013
Dát tip

plánuji pár kratších příběhů, které prožívala ta má prateta.. :) 


Lakrov
28. 08. 2013
Dát tip

Dalo by se to použít jako úvod k (delší) povídce. Plánuješ nějakou?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru