Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zadání 72. SUPERKOULE - konečný počet děl v soutěži: 5

04. 09. 2013
0
4
596

 

Soutěžní díla postupně naleznete přehledně pod nickem soutěž KOULE. Pokud ho máte v oblíbených, budou vám na všechna soutěžní díla chodit avíza. 

 

<< soutěžní díla >>

 

 

Forma:      próza  -  miniatura, fejeton, sloupek, povídka (poezii slibuju v příštím kole)

Téma:       svatba / výročí

Čas:           Příspěvky zasílejte do neděle 8.9. do 21:00 

                  hlasovat bude možno do úterý 10.9. do 21:00 

 

 

Důležité informace:

Pozor!!! Soutěžní text nezveřejňujte pod svým nickem, ale zašlete zprávou na nick soutěž KOULE, který jej zveřejní za vás (hned jak si všimnu došlé zprávy, takže ve 2:00 málokdy).

Soutěžní díla musí být napsaná PO vyhlášení zadání každého soutěžního kola, dříve publikovaná díla nebo "šuplíkovky" - pokud budou zjištěny v průběhu soutěžního kola nebo po něm - budou hodnocena jen mimo soutěž.

Také prosím zapomeňte na vlastní svéráznou úpravu – tu si pak můžete dopřát po skončení soutěžního kola na vlastní stránce). SUPERKOULE je totiž „anonymní KOULE“, více ZDE.

 

Autory zároveň chceme upozornit, že v průběhu soutěže ani po jejím ukončení nebudeme na přání autorů zaslané texty vymazávat, důvody naleznete v klubu. Pište proto s rozvahou.

 

Soutěžní texty můžete po skončení hlasování zveřejnit pod svým nickem.

 

Pod svými díly samozřejmě nemůžete během hlasování reagovat jako autoři, nezapomínejte na to, prosím!!!

 


4 názory

já zcela a úplně sama - a nikoho při tom netluču :o)

 

koník martinez


Prosecký
09. 09. 2013
Dát tip

Pro rány Kristovy, kdo tady vymýšlí ta zadání. Já bych nebyl schopen reagovat snad ani na jedno.


Lakrov
09. 09. 2013
Dát tip

Zhodnocení děl tohoto kola soutěže

=============================

 

  dílo č. 1 -- Stříbrná, zelená, modrá...

Na hodnocení básně si netroufám; ať je dobrá či špatná, nedokážu jí přidělit pomyslné pořadí při hodnoceni soutěžních děl. Jediné, co o ní dokážu říci, je, že na mě působí oslavným dojmem.

 

 dílo č. 2 Výročí -- "Kde nic není, ani smrt nebere."

Miniatura, z níž lze od začátku tušit, že jde o "duchařinu", takže v průběhu čtení ani v závěru nepřichází žádné překvapení. Připadá mi, že je to přiliš krátké. Do toho rozhovoru by se dal vnést nějaký obsah, který by tomu celému dával nějaký smysl. Takhle se to celé dá shrnout rozšířením jedné z vět druhého odstavce: Dva duchové se setkávají každý desátý rok v den výročí jejich svatby.

 

  dílo č. 3 - Výročí -- "Marku..."

Zpočátku společenské drama, závěr pak připomíná záznam z "černé kroniky". Když se nad tím zpětně zamysím, vidím cosi jako dramatizaci novinového článku. Z tohoto kola soutěže je tahle miniatura jením z výraznějších děl.

 

dílo č. 4 -- ŽENA, KTERÁ CHÁPALA

Hned od začátku mě to štve -- snad tím přítomným časem, nastoleným v první věťě. Jediná věta, která se mi líbí, je ...Muž poněkud prudším pohybem odloží noviny a vstane od stolu... Pobavila mě. Ale po dočtení si říkám, že všechen ten odpor, vnímaný v průběhu čtení, je možná autorův záměr. Takže to nakonec není tak špatné :-)

 

dílo č. 5 -- Zpráva na chatu Online hry Goodgame empire

Bavím se hned od prvního odstavce :-) Pátá věta je krásná a spolu s ní mi dochází, že jsi první, kdo tohle téma (svatba/výročí) pojal (ač okrajově) netradičně a s určitou invencí. V tomhle kole je tohle pro mě (zatím) nejlepší dílo. Napadá mě ovšem, zda není únikem od tématu.

Svůj hlas dávám dílu č. 5 -- Zpráva na chatu Online hry Goodgame empire, zmíněné povídce dávám tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru