Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

72. SUPERKOULE - "svatba / výročí" - dílo č. 2

05. 09. 2013
1
5
744

 

Výročí

 

Motto: "Kde nic není, ani smrt nebere."

 

Odbíjela půlnoc. Bim, bam, bim, bam… Na ochozu věže se něco pohnulo, zašramotilo, a ve dveřích se objevila zahalená postava. Pomalu, volně odkráčela po točitém schodišti. Její kroky zněly po chodbách jako nekonečně tikající hodiny. Za chvíli se k nim přidaly druhé kroky, pomalejší a hlasitější. Dvě postavy vešly do rytířského sálu a usedly k protilehlým stranám dlouhého stolu. 
Dlouho bylo ticho.
„Tak dlouho jsme se neviděli, a ty nic neřekneš?“ Začal hovor on. Ona jen pokrčila rameny a dál se na něj dívala. Opravdu se dlouho neviděli. Tak dlouho, že nevěděla, co říct. Má mu vyprávět, co celou tu dobu dělala? Nebo se ptát, co dělal on? To je přece zbytečné. Oba to vědí. Setkávají se každý desátý rok v den výročí jejich svatby. Je zbytečné říkat si stále totéž.
„Tak zase za rok.“ řekla a chtěla vstát od stolu. „Tos to teda vzala hopem.“ odpověděl on a rozvalil se ve své židli jako za starých časů. Sedla si zpět.
„Proč se tu vlastně pořád scházíme?“ zeptala se. „Asi si máme něco říct, co jsme si ještě neřekli.“ odpověděl on.
Dlouho se na sebe dívali.
S prvním slunečním paprskem se oba rozplynuli. 


5 názorů

tady jsem se smál pod vousy, protože mi to trochu připomnělo naše divadelní představení, kde hraju rytíře, co vystupuje před půlnocí z obrazu a těsně o půlnoci se tam zas vrací, přičemž v tutéž chvíli vystupuje z vedlejšího obrazu jeho milá...to se opakuje 500 let,nikdy se nemůžou vidět, až jednoho dne se konečně setkají :o)

Antonín8
06. 09. 2013
Dát tip

Jsem na rozpacích. S tipem budu rozmýšlet.


Janina6
06. 09. 2013
Dát tip

Souhlas s Lakrov. Co se mi líbí, je, že si to stejně zase neřekli... to je takové lidské :-)


to bych viděla tak na Bílou paní


Lakrov
06. 09. 2013
Dát tip

Miniatura, z níž lze od začátku tušit, že jde o "duchařinu", takže v průběhu čtení ani v závěru nepřichází žádné překvapení. Připadá mi, že je to přiliš krátké. Do toho rozhovoru by se dal vnést nějaký obsah, který by tomu celému dával určitý smysl. Takhle se to celé dá shrnout rozšířením jedné z vět druhého odstavce: Dva duchové se setkávají každý desátý rok v den výročí jejich svatby.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru