Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koma

06. 10. 2013
0
0
558
Autor
ratibor

Ahoj jde o bodový scénář, bez dialogů a bez rozepisování akčních bojových scén. Potřebuji si ověřit zpětnou vazbu, zda je to napsáno tak, aby si čtenář mohl udělat ucelenou představu o budoucim filmu, zkrátka jeli to dost srozumitelné.

Děkuji za každý názor

Radek

KOMA


 

1.

OBCHODNÍ CENTRUM- REAL-

Průměrná rodina, MUŽ, ADAM 28 až 35 let, ŽENA, EVA 28 let, jejich děti , chlapec, LUKÁŠ 7 až 9 let, dívka KAROLÍNA 5 až 8 let. Společný nákup a zábava v moderním Obchodním Centru (dále jen OC). V  O.C probíhá výstava z doby ledové, je tu k vidění MAMUT, ŠAVLOZUBÍ TYGR, OBROVSKÝ MEDVĚD a 3 PRAVĚCÍ LOVCI atd. V O.C jsou k vidění auta různých značek.

Děti pobíhají sem a tam, rodiče si prohlížejí různé obchody, výkladní skříně. Všude plno lidí a rodiče po očku hlídají své děti.

 

 

2.

OBCHODNÍ CENTRUM -REAL- OBCHOD S KLENOTY

Dva ZLODĚJI vykrádají obchod s klenoty a dávají se na útěk, potyčka, zmatek, vyděšená PRODAVAČKA

 

 

str.1

 

3.

OBCHODNÍ CENTRUM-REAL- ZMATEK

Zloději prchají, jsou pronásledováni místní OCHRANKOU (3 MUŽI z OCHRANKY), jeden ze zlodějů si při útěku bere rukojmí , starší ŽENU. Adam mu v tom brání, podaří se mu ženu osvobodit. Mezi zlodějem a Adamem začíná boj. Druhý zloděj uniká ochrance a jde na pomoc svému kumpánovi. Adam je přemožen, zraněný na hlavě padá na zem. Vyděšená Eva s dětmi vše sleduje z povzdálí. Oba zloději se dávají na útěk, venku jsou chyceni přivolanou policií. Eva se sklání nad bezvládným tělem Adama, zmatek, pláč Evy a dětí.

4.

NEMOCNICE-REAL-PŘED POKOJEM ADAMA ( JIP )

Od LÉKAŘE se Eva dozví, že je Adam v hlubokém komatu a že má jen velmi malou šanci k uzdravení, vzhledem k jeho poranění na hlavě. Eva chce navštívit Adama na pokoji, ale lékař návštěvu prozatím zakáže. Eva vidí Adama pouze za sklem, Adam je připojený na různé přístroje. Eva s dětmi odchází.

5.

OBCHODNÍ CENTRUM- KOMA-

V prázdném O.C se na podlaze pomalu probouzí a zvedá Adam. Cítí zesilující se otřesy. Rozhlíží se kolem sebe, je napaden běsnícím MAMUTEM, Adam se dává na útěk. Kam se MAMUT dostane vše se bortí a tříští, MAMUTA napadne ŠAVLOZUBÍ TYGR – boj- Adam je stále v ohrožení, když je Adam nejvíce ohrožen je zachráněn KRÁSNOU ŽENOU ( RÁCHEL), společně unikají přes různé obchody, kde jsou napadáni oživlými figurínami ven z O.C

 

 

6.

PŘED OBCHODNÍM CENTREM – KOMA –

Zmatený a vystrašený Adam se od KRÁSKY dozví její jméno RÁCHEL, spolu se vzdalují od O.C. Adam si nemůže vzpomenout kdo je, kde je, nic. Ráchel Adamovi namluví, že je mrtví a že jí musí následovat, protože je v ohrožení, Adam tomu věří a Ráchel následuje.( kolem O.C je ohromná louka na níž se pase stádo koní ) Když se Adam s Ráchel blíží ke koním z O.C s rámusem vychází podivný MUŽ V BÍLÉM ( AZAZEL ) Ráchel nasedá na jednoho z koňů, druhého dává Adamovi ten nasedá a spolu s Ráchel odjíždí pryč.

 

 

str.2

7.

BYT ADAMA A EVY – REAL – VEČER

Eva přikrývá děti a dává dobrou noc. Prochází bytem a prohlíží si fotky s Adamem , ( na fotkách je Adam s Evou jak spolu šermují, jezdí na koních. Seznámily se spolu při šermířských turnajích, kde vystupovaly jako aktéři, dále fotky s dětmi atd.) Eva si na počítači vyhledává články o komatu. Zdá se ale že nikde není nic pozitivního, vyčerpaná pak usíná.

8.

NEMOCNICE, POKOJ ADAMA – REAL – RÁNO

Sedící Eva u postele Adama, drží jeho ruku a pláče. Lékař stojící vedle ní říká jí další špatné zprávy o stavu Adama, Adam je živý jen díky přístrojům a pravděpodobnost že by se jeho stav zlepšil je téměř 0.

9.

BYT ADAMA A EVI – REAL – VEČER

Eva odchází z dětského pokoje a znovu usedá k počítači. Najde odkaz na ženu, která prý za určitých okolností dokáže lidi z komatu vrátit zpět. Eva se s ženou okamžitě spojí. ŽENA se jmenuje ISABEL a s Evou domluví schůzku hned na druhý den. Eva je překvapená jak Isabel rychle reaguje, Evě svítá naděje.

10.

PŘED OBCHODNÍM CENTREM – KOMA –

Azazel sleduje Adama a Ráchel jak na koních mizí k obzoru. Azazel zvedá ruce k nebi a Hebrejsky odříkává kletbu, nad O.C se stahují temná mračna.

 

11.

V LESE – KOMA –

Smečka bezsrstých vlků, obalených pouze svalstvem, celý od krve se toulá lesem, vůdce pojednou zpozorní smečka se zastaví

 

12.

JÍZDA NA KONÍCH ADAM A RÁCHEL – KOMA -

Adam a Ráchel se blíží k temně vzhlížejícímu lesu.U lesa se zastavují. Adam se ohlíží zpět, Ráchel ho pobídne ke vstupu do lesa, oba pomalu a opatrně do lesa i s koňmi vjíždí.

Str. 3

13.

PŘED ŠKOLOU – REAL –

Eva se loučí s Lukášem a Karolínou posílá je oba do školy a povídá jim že si je vyzvedne babička s dědou ( Rodiče Adama ) Pak autem odjíždí domů na domluvenou schůzku s Isabel.

14.

BYT ADAMA A EVI – REAL - DOPOLEDNE

Eva netrpělivě čeká na Isabel. Konečně zvoní zvonek. Eva otevře, vítá Isabel. Když se usadí, Isabel vysvětluje Evě svůj plán. Přivede Evu do hypnozy, ta najde Adama a přivede ho zpět. Má to jeden háček, Eva může v komatu zůstat navždy, může tam umřít. Dál vysvětlí Evě, že čas v komatu a tady v reálu se liší, že čím dál se Adam dostane v komatu tím hůře se bude vracet zpět a že už má Adama lovec duší, který ho vede do města mrtvých a následně před boží soud. Od božího soudu už není návratu. Eva musí Adama přivést zpět do O.C jen tam na místě nehody se může Adam pokud uvěří celým svým srdcem vrátit do života. Eva si Isabel vyslechne a po krátkém váhání souhlasí. Isabel navrhne Evě první seanci, Eva souhlasí. Eva dostane instrukce, pak se usadí pohodlně v křesle a Isabel začíná, Eva se propadá do hypnosy.

15.

PŘED OBCHODNÍM CENTREM – KOMA –

Azazel jde ke stádu koní, ale nad O.C zahřmí, Azazel se otočí a vrací se zpět do O.C, cítí další čerstvou příchozí duši.

 

 

16.

OBCHODNÍ CENTRUM – KOMA –

Eva vidí celou událost v O.C znovu, zrychleně. Hluk, lidi i Adam zmizí. Eva stojí v O.C, které je poničené. Vidí skoleného mamuta a na něm hodujícího tygra. Tygr Evu ucítí a napadne jí, Eva utíká, zachrání jí, až Azazel, ten tygra v boji zneškodní. Po boji Eva a Azazel vycházejí z O.C.

17.

PŘED OBCHODNÍM CENTREM – KOMA –

Azazel s Evou dojdou ke stádu koní. Azazel dva chytí, oba nasednou a vydají se po stopách Adama a Ráchel. Azazel vysvětlí Evě, že on i Ráchel jsou lovci duší a že musí Adama a Ráchel dostihnout dřív než dojedou do města mrtvých.

 

str. 4

18.

V LESE – KOMA –

Adam s Ráchel pomalu projíždí lesem, Ráchel cítí, že jsou sledováni. Sleduje je smečka Vlků. Vlci Ráchel s Adamem napadnou. V – boji – Ráchel spolu s Adamem vlky přemůžou, Ráchel nad vůdce smečky poklekne a utrhne mu hlavu, pak Adam s Ráchel pokračují dál v cestě.

19.

NA KONCI LESA – KOMA

Adam s Ráchel přijedou na konec lesa, před nimi se rozkládá hornitá planina s kamenými valy, troskami hradu. V dálce se tyčí hory. Oba se vydají směrem k troskám hradu.

20.

LES – KOMA -

Eva s Azazelem projíždí pomalu lesem, vidí poražené vlky, někteří leží, jiní zmateně pobíhají, oba koukají na vůdce bez hlavy. Oba pokračují dál v cestě.

 

21.

NA KONCI LESA – KOMA -

Když dojedou Azazel s Evou na konec lesa, Azazel ukazuje Evě v dálce dvě postavy blížící se k hradu. Eva konečně vidí Adama, chce hned pokračovat, ale Azazel jí ukáže okus dál. Eva vidí několik desítek jezdců na koních blížících se z druhé strany k troskám hradu. Azazel jí vysvětlí, že jsou to DÉMONI a napadnou Adama. Eva bez váhání jede za Adamem, aby mu pomohla. Azazel jí následuje.

22.

U TROSEK HRADU – KOMA -

Adam s Ráchel jsou u hradu a slyší dupot koní, Ráchel obhlíží situaci, Ráchel vidí blížící se DÉMONY, rychle se ukryjí v troskách hradu. Démoni je napadají, Ráchel s Adamem – BOJUJÍ – V boji si Adam od poraženého Démona obstará meč. K hradu přijíždí Eva a začíná také bojovat, nakonec se přídá i Azazel. Někteří Démoni se dávají na útěk, někteří tam zůstavají ležet. Eva objímá Adama, ten je nejdříve zmaten a na Evu útočí, útočí i na Azazela. Pak přestane, Eva ho znovu objímá a snaží se mu vše vysvětlit, co se sním děje atd. Adam je zmatený, ale po chvíli Evě začne naslouchat. Ráchel s Azazelem se dohadují a pošťuchují, pak se snaží Adama s Evou proti sobě poštvat.Začíná stmívání, všichni čtyři se rozhodnou v troskách přenocovat. Eva přesvědčuje Adama, aby se spolu vrátili zpět. Adam, ale věří že on i Eva jsou mrtví, Eva mu vše vysvětluje. Adam váhá, skoro nic si nepamatuje, Eva z dálky slyší počítat tři, dva, jedna, Eva mizí, Adam to nechápe a chvíli Evu hledá, Adam o tom, že je mrtví, začíná pochybovat.

Str. 5

23.

BYT ADAMA A EVI – REAL – VEČER

Eva je na Isabel naštvaná, ale pak jí vypráví co zažila, domluví se s Isabel hned na druhý den u Isabel v obchodě na další schůzce.

 

24.

NEMOCNICE – POKOJ ADAMA -REAL – RÁNO

Eva s dětmi, rodiči Adama a s ošetřujícím LÉKAŘEM na pokoji u postele ležícího Adama. Lékař ukazuje snímky hlavy, vysvětluje Evě rozsah poranění. Navrhne Evě odpojit Adama od přístrojů a nechat ho zemřít. Eva nesouhlasí, přesto lékař stanovuje datum. Eva požádá rodiče Adama o pohlídání dětí, ti souhlasí, Eva volá Isabel a poprosí ji o okamžité sezení, Isabel souhlasí. Eva se rozloučí s dětmi a rodiči Adama a odchází za Isabel.

 

 

25.

KRÁMEK ISABEL – OBOD S OKULTNÍMI PŘEDMĚTY – REAL – POLEDNE

Isabel vyprovází zákazníky ven z krámku. S příchodem Evy Isabel vyprovází posledního zákazníka a zaním zamyká dveře. Odvádí Evu do potemnělého pokoje kde je vše připraveno na seanci, Eva Isabel vypráví o všem co jí řekl lékař, potom se usadí do připraveného křesla a Isabel jí zprvu uklidní, aby se hypnoza zdařila. Jakmile se Eva sklidní, Isabel začne. Eva se noří do hypnozy.

 

26.

V TROSKÁCH HRADU – KOMA – RÁNO

Eva potichu budí Adama, vypráví mu co se děje v realitě, vypráví mu o dětech, o společném životě, přemlouvá Adama, aby se spolu vrátili. Adam tomu začne věřit a vrací se mu vzpomínky, cítí, že Evu skutečně miluje a souhlasí s návratem. Probuzená Ráchel část rozhovoru zaslechne, vzbudí Azazela a vše mu řekne. Azazel chytí Adama za ruku a vedeho okus dál, Eva ho brání, ale tu zadrží Ráchel. Ráchel vyčítá Evě její návrat, zatím Azazel Adamovi vyhrozí, že když nepůjdou s ním a Ráchel, že Evu skutečně zabije a připraví jí zde skutečné peklo. Adam Azazela poslechne, Evě Adam namluví, že to nemá cenu, že je stejně mrtví, posílá Evu domů samotnou ta nesouhlasí a pokračuje s ostatními dál. Azazel k obloze opět zaříkává kletbu.

 

Str.6

27.

INTERIÉR CHATRČE – KOMA -

Otočená postava v kápi míchající vařečkou něco v kotly na ohni. Postava se otočí, je to hnusná BABIZNA. Detail na její oči.

 

28.

V ČERNÉM LESE – KOMA -

Všichni čtyři vjíždí do černého lesa, který se pro jejich koně stavá neprůchodným a tak dále pokračují pěšky. Po delší chůzi přicházejí k mítině, na které stojí stará chatrč. S chtrče vychází hnusná Babizna a zve je dál.

 

29.

V CHATRČI – KOMA -

V nevábně vyhlížející chatrči se všichni posadí ke stolu. BABICE v kotli vaří lektvar, pak ho nabídne Evě. Adam Evě zabrání se napít, naštvaná Babizna promění z koutů své chtrče dřevěné bojovníky, začíná – BOJ -Adam vezme z hořícího ohně zapálený klacek a tím vše, včetně dřevěných bojovníků zapálí. Když jsou z hořícího pekla na útěku Babizna chtí Evu a drží jí v plamenech. Adam neváhá a vrátí se pro ní do hořící chatrče, vysvobodí Evu a Babiznu zabíjí, pak spolu s Evou unikají ven.

30.

PŘED HOŘÍCÍ CHATRČÍ – KOMA -

Venku poráží Ráchel a Azazel poslední Dřevobojovníky, ti končí v plamenech chatrče. Všichni čtyři pak pokračují dál v cestě, Eva děkuje Adamovi za záchranu. Adam přemlouvá Evu, aby se vrátila zpět, že pro něj je už pozdě, ale Eva to ani teď nevzdává a pokračuje i přesto, že jí Ráchel dává najevo aby zmizela.

31.

NA KONCI ČERNÉHO LESA – U MOČÁLU – KOMA -

Nad močálem je mlha, kolem do kola podivné stromy a křoviny. Adam se ptá Azazela co dál, ten, že se postará a vhodí do močálu peníze, něco mumlá hebrejsky. Z mlhy se vynoří za děsivého zvuku vor sestavený z lidských koster, vor řídí postava zahalená pláštěm, PŘEVOZNÍK CHÁRON. Vor dorazí ke břehu. Na vor nastupuje Azazel, Ráchel i Adam, kterého prosí Eva, aby tak nečinil, s křikem a přemlouváním nakonec nastupuje i Eva. Charon odplouvá, Eva nepřestává na Adama křičet, to ale už Azazel nevydrží a Evu schodí do močálu. Mezi Adamem a Azazelm vypukne BOJ, na stranu Adama se přidá Ráchel, Azazel Adama udeří a Adam padá na zem k podlaze, adam sleduje topící se Evu.

Str.7

32.

V MOČÁLU – KOMA -

Eva se pomalu propadá hlouběji, je už pokrk v bažině a klesá dál, křičí na Adama, aby se postaral o děti a že ho miluje. Vor se od topící Evy vzdaluje.

 

33.

NA VORU – KOMA -

Adam sleduje jak Eva mizí pod hladinou, zvedne se a skočí za Evou do močálu. Ráchel to vyčítá Azazelovi

34.

V MOČÁLU – KOMA -

Adam se snaží pod močálem nahmatat Evu, ale marně, zoufalí Adam se začne propadat také.

35.

ISABELIN KRÁMEK -REAL - PODVEČER

Isabel si právě vaří kávu, když z vedlejší místnousti slyší jak se Eva dusí, běží k ní a v poslední chvíli Evu s hypnozy probouzí.

36.

V MOČÁLU – KOMA -

Adam, který nepřestává Evu v močálu hledat, se začne také nořit hlouběji, až se nad ním hladina zavře, cítí ruku, která ho táhne ven. Adam je opět na voru, když se vzpamatuje dává Azazelovi pěstí, ten se jen ušklíbne.

37.

IZABELIN OBCHOD – REAL -

Eva vypráví Isabele rychle a zmateně zážitky, když se uklidní chce vrátit zpět do hypnozy, ale nejdříve kontroluje telefon, který měla pro jistotu vypnutý, na dispeji je příchozí hovor, číslo je ošetřujícího Lékaře, který má na starosti Adama. Eva okamžitě volá zpět. Lékař jí popisuje, že Adam měl před chvílí záchvat a že se dusil. Eva se od lékaře doví, že Adama odpojí dnes v noci, Eva nesouhlasí, přemluví Isabel, aby s ní odjela do nemocnice a seanci udělala přímo tam u Adama v pokoji. Isabel souhlasí, obě odjíždí do nemocnice.

 

str.8

38.

NA KONCI MOČÁLU – PŘED MĚSTEM ZATRACENÝCH – KOMA -

Adam s Ráchel a s Azazelem vystupují z voru a vchází do města ZATRACENÝCH, obývaného spoustou podivných bytostí. Azazel po cestě Adamovi namlouvá, že Eva je skutečně mrtvá, že je na druhé straně, protože ona není zbloudilá duše jako Adam. Adam je smířený se svým osudem, stranou si ho vezme Ráchel a prozradímu, že Eva se vrátila mezi živé a určitě se pro Adama vrátí a že má Azazela zdržovat co nejvíce to půjde. Adam navrhne Azazelovi zastávku v krčmě. Ráchel se přidá k Adamovi, Azazel nakonec souhlasí. Adam poděkuje Ráchel a požádá jí o další pomoc. Ráchel ale odmítne, protože by jinak porušila pravidla, kterými se lovci duší musí řídit.Všichni pak vcházejí do krčmy.

 

39.

NEMOCNICE POKOJ ADAMA – REAL -

Eva s Isabel se zabarikádují v nemocničním pokoji u Adama, tak aby je nemohl nikdo rušit a v případě nutnosti mohly doktory zdržet. Eva si lehá na lůžko vedle Adama, Isabel jí přivádí do hypnozy.

40.

V MOČÁLU – KOMA -

Eva je opět v močálu a topí se, zatím má hlavu nad hladinou, ale pomalu klesá, vidí jak kní připlouvá vor s Cháronem, křičí na něj, že už má zaplaceno, Cháron Evu vytáhne na vor a odváží jik městu.

41.

V KRČMĚ – KOMA -

Adam je naštvaný a vzteklý, vyprovokuje Azazela, ten se s Adamem začne prát, postupně dojde k hromadné bitce, každý s každým ( krčma je plná démonů, lovců a podivných bytostí ). Azazel Adama poráží, Ráchel mezi Adamem a Azazelem boj zastaví, chytne Adama, do dlaně mu dá nenápadně dva stříbrňáky a vede ho pryč z krčmy, Azazel je následuje.

42.

NA ULICI ZATRACENÉHO MĚSTA – KOMA -

Když prochází Adam, Ráche a Azazel městem a blíží se k hradu, kde je i poslední soud, slyší Adam z dálky volat své jméno, když se ohlédne vidí v dálce stát Evu. Rozeběhne se za ní, ale Azazel mu v tom začne bránit. Adam se podívá na Ráchel, Ráchel na Evu běžící jim vstříc. Ráchel na Azazela zakřičí, že pravidla jsou na nic, roztáhne křídla a napadne Azazela, Adam jí chce pomoc, ale Ráchel ho odežene, v boji na něj volá, že lhala, že se může vrátit do svého života, že má vzít Evu a utéct až do O.C Tam, že se mu to může podařit, Adam bere Evu za ruku a utíkají krkolomě pryč z města. V útěku jim brání místní obyvatelé. Ráchel a Azazel bojují ve vzduchu, na zemi atd.

Str.9

43.

PŘED MĚSTEM MRTVÝCH – KOMA -

Adam s Evou naskakují do odplouvajícího voru, Adam platí Cháronovi stříbrňáky od Ráchel. Cháron je odváží, vor mizí v dálce, Adam s Evou sledují vzdalující se město.

44.

VE MĚSTĚ MRTVÝCH – KOMA -

Ve městě pokračuje velkolepý boj lovců duší Ráchel a Azazela.

45.

ÚTĚK – LESEM KOLEM SPÁLENÉ CHATRČE – KOMA -

Adam a Eva běží kolem spálené chatrče, pak lesem, až doběhnou ke koním, které tam zanechali, nasedají na ně a odjíždějí směrem k planině s troskami, pořád se otáčejí a kontrolují zda nejsou sledováni Azazelem.

46.

VE MĚSTĚ MRTVÝCH – KOMA -

Po těžkém boji Ráchel nad Azazelem prohrává, Azazel letí za Adamem a Evou, Ráchel zůstává ležet na zemi. Když je Azazel pryč z dohledu je vidět jak Ráchel hýbe nepatrně rukou.

47.

NEMOCNICE – CHODBY -SCHODY - REAL -

Lékaři prochází prostory nemocnice a přicházejí k pokoji Adama.

48.

U TROSEK – V LESE KOLEM PORAŽENÝCH VLKU – LOUKA PŘED OBCHODNÍM CENTREM – KOMA -

Adam s Evou na koních projíždí přez místa, kudy je vedli lovci duší, až konečně přijíždí k O.C

49.

PŘED A V POKOJI ADAMA – NEMOCNICE – REAL -

Lékaři klepají na dveře, ale uzavřená Eva s Isabel neotvírá, lékaři přivolávají ochranku a policii, aby dveře otevřela. Isabel potichu opakuje Evě, aby si spolu s Adamem pospíšili, lékaři s přivolanou ochrankou bouchají na dveře a vyzívají Evu s Isabel k vpuštění do pokoje.

 

 

str. 10

50.

OBCHODNÍ CENTRUM – KOMA -

Eva s Adamem prochází rozbité O.C, až k místu nehody. Eva s Adamem jsou spolu v obětí, všude ticho, oba si přejí návrat Adama zpět do života, nad zamilovanými se objeví kužel světla , Adam začne pomalu mizet, Eva mu poví, aby jí na druhé straně probudili.

51.

NEMOCNICE – POKOJ ADAMA – REAL -

Do pokoje se dobívá policie s lékaři a ochrankou.

52.

OBCHODNÍ CENTRUM – KOMA -

Do O.C vlétá Azazel a mizejícího Adama strhne pryč od světla. Mezi teď oslabeným Adame a Azazelem začíná – BOJ -Eva chce Adamovi pomoc, ale Azazel jí silou odhodí pryč. Azazel na Adama přivolá GRIZLIHO a jde si to vyřídit s Evou, která mu jeho plány překazila. Adam stěží bojuje s Grizlim.

53.

NEMOCNICE – POKOJ ADAMA – REAL -

Policie a ostatní se dostávají do pokoje Adama, Isabel rychle probouzí Evu, nastává zmatek

54.

OBCHODNÍ CENTRUM – KOMA -

Oslabený Adam mezi bojem vidí jak Evu bere Azazel pod krkem a zvedá jí do výšky, ale probouzející se Eva z hypnozy začne Azazelovi mizet z ruky. Adam si oddechne, když vidí, že je Eva v bezpečí. Adam bojuje dál s Grizlim, na pomoc mu přichází tři pravěcí lovci, spolu s Adamem grizliho poráží, Azazel zneškodní jednoho lovce, pak druhého. Adam se pokouší lovcům pomoci, ale Azazel porazí i toho posledního, Azazel pak sráží k zemi Adama, ten zůstává vyčerpaný ležet na zemi.

55.

NEMOCNICE POKOJ ADAMA – REAL -

Eva se probouzí, nadává, pláče, Eva i Isabel jsou odváděny ven z pokoje. Po zmatku se situace sklidňuje.

 

 

 

str.11

56.

NEMOCNICE – CHODBA – REAL -

Na chodbě k Evě běží její děti a přichází Adamovi rodiče. Otec Adama promluví s lékaři a policií, a Evu po chvíli do Adamova pokoje spolu s Isabel a dětmi pouští.

57.

POKOJ ADAMA – REAL -

Doktoři odpojují Adama od přístrojů, Adam pomalu umírá, zhroucená Eva pláče volá na Adama, děti ho hladí po rukou a volají na něho, chtějí, aby se jim táta vrátil domů.

58.

OBCHODNÍ CENTRUM – KOMA -

Azazel táhne Adama za nohu pryč od zářícího kuželu světla, Adam začíná cítit příval ohromné síly. Ví, že doopravdy umírá, proto ta síla, slyší hlasy dětí, Evy, cítí jejich doteky na rukou, vztek a ohromná síla jenž ho zaplavila mu pomůže v poslednim boji proti Azazelovi. Začíná finální – BOJ – Adam nad Azazelem začíná vítězit

59.

NEMOCNICE POKOJ ADAMA – REAL -

Adam zemřel, lékař stanovuje čas a datum úmrtí. Eva, děti, Adamovi rodiče, ale i Isabel pláčí

60.

OBCHODNÍ CENTRUM – KOMA -

Adam cítí přítomnost své rodiny, definitivně přemůže v boji Azazela. Adam se vrací na místo světla to se, ale mění na světlo vedoucí do nebe, Adam odmítá jít do nebe a na dobro se vzdát své rodiny, ve světle se objeví vyčerpaná a oslabená Ráchel, kouká na zoufalého Adama, na zneškodněného Azazela , rozhlíží se po O.C chytí Adama a proti jeho vůli ho strčí do kužele světla.

 

61.

NEMOCNICE POKOJ ADAMA – REAL -

Plačící rodina odchází z pokoje. Eva zaslechne slabě a nezřetelně své jméno, otočí se a vidí jak se prostěradlem přikrytý Adam hýbe a dýchá.Eva se vrací zpět, odkrývá Adama, ten oslabený, ale živý bere Evu za ruku a děkuje, pláč smutku se mění na pláč radosti

 

str.12

62.

OBCHODNÍ CENTRUM – KOMA -

Nehybné, ležící tělo Ráchel se pomalu rozpadá na tisíce kousků, které ve víru mizí v kuželu světla, které pozvolna zhasíná. Pohled na zdemolované O.C které se začíná propadat do země.

63.

PŘED NEMOCNICÍ – O MĚSÍC POZDĚJI – REAL -

Eva s dětmy si odváží Adama z nemocnice, nasedají do auta a odjíždí.

64.

ADAM A EVA – V AUTĚ – REAL -

Při odjezdu vidí Adam mávající ženu, která je velmi podobná Ráchel, poví o tom Evě, Eva zastaví auto, ale tam kde Adam viděl ženu podobnou Ráchel už nikdo není, Adam s Evou se na sebe podívají, po chvilce pokračují dál, nemocnice mizí z dohledu, pak i auto s RODINOU.

 

KONEC

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

2013 RATIBOR SVOBODA

 

 

 

 

 

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru