Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

78. SUPERKOULE - balónky - dílo č. 3

05. 02. 2014
0
3
466

 

Z fyzikálního hlediska působí balónky zcela nezajímavě. A o to tu přesně jde! Nezajímá nás názor Pozemšťanů, co se týče vědy. Jsou tak primitivní, ale část jejich populace zvanou "básníci" nebo třeba "snílkové", kterou laskavě tolerují pro prý naivní a roztomilé vnímání světa, je záhodno z pohledu Vesmíru řádně prozkoumat. 

Pan baron Prášil nás na chvíli svedl z cesty. To přece byla dělová koule, na kterou se vyskočil a v roli špiona získal informace pro velitele pevnosti o postavení nepřítele. Trochu nás zmátlo to létající těleso. Leč po bystrém spojení s naší vesmírnou informační sítí jsme došli k názoru, že to není ono. 

Dalším "pozemským snílkem", který zaujal naše senzory byl jakýsi Jules Verne, leč jeho Pět neděl v balónu se opět nevztahovalo k našemu námětu, stejně jako nevydařený výlet balonem pana Svěráka se svou ženou po té, co ho vyšoupli z okénka, kde lidé odkládali skleněné lahve přesto, že ho to šíleně bavilo. No, asi by mu přinášelo větší radost věnovat se básníkům jako byl třeba nějaký Vrchlický. Napsal něco v duchu: Za trochu lásky šel bych světa kraj... Bohužel je tu spousta Pozemšťanů, co si zaslouží vyždímat houbu na hlavu. To je ale jiné téma a máme to v hledáčku...

Pak jsme ale kápli na jistého Stepfena Kinga. Jeho vznášející se žluté balónky nás ale natolik stresovali, že jeho tlustou knihu s názvem TO, jsme zaklapli a nebýt vesmírnými historiky, letěla by obloukem myší dírou mimo náš prostočas. 

Jo, jsou tu i poetická dílka. Třeba Dva modré balónky, co zpívá jakýsi Pepíček... pardon pan Zíma. A to naši lustraci zaujalo velice. Posuďte sami:


Dva modré balonky
vyšly si do města
a za ruce drží se spolu
jak ženich a nevěsta 
pod modrou oblohou 
skotačí vesele
a sluníčko se dívá dolů 
je hezká neděle
na světě se jim líbí
trápí se však otázkou
proč se nepolíbí
ti dva, co pod nimi jdou
Ty dva modré balónky
napadlo náhodou
že asi jim na obtíž jsou
a proto k nebi odlétli
ať nepřekáží těm dvoum...


Sešla se nás spousta učenců, symboliků, kosminternetových šílenců ba i plagiátorů, ale na tohle fakt nemáme! Když nám dokážou takhle zamotat hlavu pouhé dva modré balónky, co si počneme se třemi? Navíc se barevně nijak nejeví... To fakt může napadnout jen někoho na Písmáku. To je právě taková ta sešlost snílků a bloudů, které je nutno pečlivě prozkoumat a potom zakonzervovat, aby nedošlo k nevratným škodám na této planetě.

 

 

 

 


3 názory

reinka
05. 02. 2014
Dát tip

Snad ne i Pečený medvěd v konzervě? :-)))))))))  No to by byla fakt síla!


Kočkodan
05. 02. 2014
Dát tip
Nez budu zakonzervován, tak doufám jeste stacím precíst vsechna soutezní dílka a rozdat tipy. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru