Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Živel

15. 06. 2014
1
2
404
Autor
BarBi28

Vítr. 
Hraješ si se mnou, i když nechci. Vláčíš mě z jedné strany na druhou, jako kdybych v houpací síti seděla. Ve Tvém objetí jsem bezmocná, nemůžu utéct, nemůžu křičet, nebo tedy ne tak, aby mě někdo slyšel, nemůžu se vzpouzet. Nebo nechci? Někdy jsi jemný, něžný, příjemný a osvěžující, jindy rozbouřený, nekontrolovatelný, ničivý. Leť se mnou dál, tam, kam namířeno máš. 

Voda.
Strháváš me svým silným proudem, pluji s Tebou vždy, všude, za každých okolností. Přitahuješ mě, i když vím, že jsi nevyzpytatelný, leckdy bouřlivý, ale zároveň mě svádíš, a to tak, že čím dál tím víc. Utop se se mnou, ale až tehdy, kdy náš čas nastane. 

Oheň. 
Oslňuješ mě svým vášnivým pohledem a svou nespoutaností. Jednou se mé srdce díky Tobě rozhořelo, najednou však uhaslo, a poté zas hořelo...
a hoří. 
Čím blíž jsem u Tebe, tím víc cítím napětí, tlukot srdce a třesoucí se ruce, které sebou kmitají, stejně jako Ty. I když Tě znám, stále jsem s Tebou nervózní. Ale příjemně. Hoř se mnou dál, co nejvýš.

Vzduch.
Držíš mě ve své nekonečné bublině. Byl jsi tu už dávno, ale objevila jsem Tě teprve teď. I když Tě nemůžu uchopit a cítit, jsi se mnou. Vždy, všude, za každých okolností. Jsi to, co potřebuji každý den, to, co mi dává život, důvod, proč tu jsem. Jsi pro mě nepostradatelný, důležitý, a já se Tě dobrovolně nevzdám. Drž mě při životě dál, prosím... 


2 názory

BarBi28
26. 06. 2014
Dát tip

:) děkuju za názor, kritiku, tohle všechno mě poučuje, v dobrém slova smyslu :)


prost
26. 06. 2014
Dát tip

zajímavý téma. hodně o něm už bylo napsáno a proto je těžký neporovnávat. je to trochu jako milostnej dopis, kterej bude mít váhu hlavně pro toho dotyčnýho.

nechal bych ty odstavce otevřený, aby si je každej přiřadil. místo Vítr, Voda... bych dal třeba: I. II. III. IV.

nechci být hnidopich, jen vítr a vzduch je jeden a ten samej živel. chybí ti tam zem.)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru