Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bytost č.21: Ghi (1)

23. 06. 2014
0
0
641
Autor
Lieskovec

Bytost Ghi se zazdila, opak byl však jejím cílem. V domečku jí zůstalo několik krabic. Jedna z nich se probouzí k životu, nikoli však k štěstí rozkvetu, ale k rozkladu. Její sílící pach vstupuje do všech místností. Bytost Ghi zapaluje v domě pořád víc vůni, no nikdy to neni dost. Tajemný vnitřní proces krabice brzy zaplňuje každý moment její existence.

Ghi ten objekt opakovaně otevírá a prohledává, studuje jeho zvuky, no i přes to že vše v domě sama vytvořila, žádnou z věcí v něm ukrytých nepoznává. Obsah je temný a těžký jako rtuť, slepen dohromady. Silné aroma traví její mysl. Dveře v domečku sice jsou, ale od krabice příliš vzdálené, navíc tato je stejně tak těžká, že s ní útlá Ghi nehne ani o píď.

Ghi potřebuje pomoc, avšak je němá. Její řeč existuje jen mezi elementy kmitu času a dorozumí se tak jen s těmi, co jsou v rovnaké vrstvě pomalosti. Venku je prakticky nemožné tento typ bytostí najít.

Co má s krabicí udělat? Jak se jí zbavit nebo jak odvrátit její rozklad? A co skutečně ukrývá?

 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru