Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bytost č.21: Ghi (2)

23. 06. 2014
0
0
810
Autor
Lieskovec

O duben později ...

 

Život její problematické krabice roste dál. Z temného vnitřku se začalo šplhat k světlu černé leptavé rameno, chlupaté jako plíseň. Ghi ji tak jednoduše říkala - černá plíseň. Nejdřív se po stěnách krabice vytvořili černé žilky, které si hledali cestu dál po zdích. Ghi měla v domečku svůj oblíbený pokoj, o kterém plíseň musela vědět, protože se k němu táhla. Brzy se její ramena plazili uvnitř pokojíčku. Ghi v něm sedávala vždy na pravé straně a tuto stranu si i plíseň vybrala za svou. Jakmile se však Ghi přemístila nalevo, divnorost se obrátil též. V domě bylo postupně víc a víc kreseb rozvětvených černých řek. Zdálo se, že plíseň Ghi vnímá, že je s ní záhadným  způsobem propojena.

Dny malé Ghi byly pořád smutnější a plné představ přemnožených děsivých chapadel po celém prostoru, jak se vlečou přímo k ní schoulené ve svém pokoji, kradou světlo až ji celou obklopí a stráví sporami naplnených záští. Nakonec ji zaroste nohy, ruky, pohltá vlasy. Ghi musí něco vymyslet.

 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru