Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Démon sytosti

15. 08. 2014
0
1
412
Autor
bruselka

Když se zážitek prodral do obraznosti, sama si vybrala kompozici a jazyk,  vymaněná z "nadvlády autora", který je sám zděšen....

 

Šedivé válečky cigaretového popela tvoří orientační mapu události.

Jak nevídaná bezcitnost se skrývá za maskou herce, vžívajícího se do role milovníka, když s úsměvem a starostlivostí o blahobyt druhého přichází. Ten, cítě se zajištěn pozbývá všechnu sebevůli, než aby pochopil své pravé určení. Být objektem věčného hladu. Nemá dostatek prozíravosti ani fantazie, neboť musel by jinak uvidět strašlivost tváře, ověšenou cetkami lásky a soucitu. To nenasytnost se oděla do svatebního kostýmu, když přišel čas, sytit se. Bezmezná krutost se odhalí v klamu, jenž v tušení kořisti milostnosti pozorným a citlivým se staví. A jaká to potřebnost dokáže zaslepit, aby oči neviděly  pletence zpřetrhaných cév, talisman čouhající z kapes úhledného obleku? Nad takovou žalostností by se i nebe ustrnulo. Hladový snad ze slabosti přišel o rozum, když z vlastní vůle odevzdává stvůře kromě svého těla i poslední zrnka z přesýpacích hodin. To nejdrahocenější co má, jen aby se nakrmil! Ne. To nenasytnost setkala se s nenasytností. Dva netvoři vzájemně se požírající i poté, kdy jeden pozřel druhého, sytí se jeho útrobami až do úplného konce.

Hromádky popela v trajektoriích paprsků nového dne zlatě září. 


1 názor

StvN
20. 08. 2014
Dát tip

Ok. Prijde mi to, jako by sis zkousela, kolik kombinaci poskladas z urciteho souboru dostupnych frazi. Je patrna napaditost, to je fajn. Mne osobne chybi celistvost. Neprijde mi, ze by to nekam plynulo. Ale jako hrani si se slovy, proc ne. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru