Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

promarněná

01. 09. 2014
1
11
547

Dnes jsem se o Tobě poprvé dočetl Lucie K. Raději bych se tomu seznámení vyhnul.

Od první chvilky, co jsem si uvědomila, kde jsem, to cítím. Tu zlobu a strach. Lepí se na mě a nemůžu se jí zbavit. Cítím, že mě tu nechceš. Nerozumím tomu a jsem zmatená. Ani nedutám a chovám se tak tiše, jak jen to dokážu. Odpočívám a čerpám sílu. Budu ji potom všem potřebovat. Vím, že se trápíš a máš obavy, ale stejně tak to prožívám i já. Jednou si o tom popovídáme. Zasmějeme se a popláčeme si. Všechno bude v pořádku. Když se o tom přesvědčím, dokážu zase v klidu spát.

A potom znova, takový zápach odporu a studu. Stydíš se snad za mě? Uvědomuješ si jak moc mi ubližuješ? Nevím, jestli budu schopná to odmítání vydržet. Vždyť k sobě patříme. Je to tak správné a přirozené. ... To mě zase na chvíli uklidní a dokážu spát. Dáváš mi přece teplo a život. Přece mě musíš milovat.
To čekání se zdá nekonečné a já nevím, jak se Ti zavděčit. Co mám udělat víc? Jsem maličká  a moc toho nezmůžu. Nerozumím tomu, copak necítíš to pouto mezi námi?
Pak přijde čas. A já se strašně bojím.

Jsem celá bolavá a vystrašená. Je mi zima, ale jsem s tebou. Chce se mi hrozně brečet, ale bojím se, že bych se ti hnusila. Jsem statečná. Nebrečím. Koukám na tebe a snažím se zaostřit na tvoji tvář. Usmála bych se, kdybych to uměla, řekla bych Ti, jak moc Tě potřebuju a jak se ti v budoucnu odvděčím všemi těmi drobnostmi. Prvním slovem, krůčkem, pohlazením. Koukám na rozmazanou šmouhu tvého obličeje a v duchu si přísahám, že tě nikdy nebudu zlobit. Jen mi dej šanci. Bereš mě do náruče, tiskneš mě k sobě a jsem šťastná. Jdeme domů.

Tak rychle jsi mě odložila na zem, že jsem ani nestihla otevřít oči. Teď koukám do tmy a je mi strašná zima a smutno, tak strašně smutno. Nezmůžu se k jediné slze.

Můj další spánek pro mě bude ten nejlepší.

 


11 názorů

StvN: v některých ohledech budu klidně baba :D ovšem jen v některých!


StvN
05. 09. 2014
Dát tip

Bud chlap. 


Když jsem včera četl ten článek (byla tam ještě trošku jiná formulace textu) a dostal jsem se až k části výpovědi "Nebrečela, ale koukala se na mě.", strašně mě to zasáhlo - hned jsem tam viděl holčičku, která se nám má brzy narodit.

S manželkou na ten pohled čekáme a neskutečně se těšíme ...


Lakrov
02. 09. 2014
Dát tip

Odkaz, který jsi přiložil(a) do komentáře, tomu dává úplně nový rozměr. Stává se z toho burcující svědectví o (marném) boji o život a dochází mi, že "pointa" (v dné souvislosti se mi slovo pointa trochu příčí užít) je teď, při druhém čtení a po drobném nakopnutí zcela jasná. Omlouvám se za svou předchozí nechápavost (to asi to počasí) a děkuji za -- pro mně poněkud trapné -- poodhalení námětu.


http://www.novinky.cz/krimi/346483-narozene-dcery-nechala-zemrit-hrozi-ji-az-vyjimecny-trest.html


Lakrov
02. 09. 2014
Dát tip

První odstavec přináší napětí a probouzí zvědavost, ale jak jde text dál, začíná být znát, že se nejspíš jedná o sladkobolné líčení zhrzené lásky. Až do konce čekám, nepřijde-li nějaké překvapení, tvořící pointu téhle miniatury. Poslední věta (ale nejen ona) obsahuje nadbytek zájmen.


A prostě se nedokážu tak nějak popasovat s tím, co se skutečně někde stalo.


Já vím ... za měsíc čekáme vlastní, první, holčičku ... rozplývám se nad ultrazvuky, jsem nadšení z kopání a povídám si s ní ... tak to asi prožívám kapku víc, ale stojím si za tím  :)


Odpusťte, je-li to příliš patetické ...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru