Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bolest

17. 09. 2014
0
3
497
Autor
eronidrian

Zkoušel jsem napsat něco lyricky a toto je výsledek. Vím, že se mi to úplně možná nepovedlo, ale chci se dozvědět, jestli jsem správně začal.

Bolest.

Bolest spaluje mou hlavu.

Strašlivá bolest.

Tepe v rytmu mého srdce, které jakoby mělo přestat tlouci. Plameny vnitřního ohně mi spalují vědomí.

Žár pekla.

Bolest sedí jako živý tvor, na mé hlavě. Polyká moje myšlenky, sytí se mými nápady. Posilují ji moje černé myšlenky zoufalství.

Stravuje mě.

Kdyby ji šlo vyrvat, udělal bych to klidně i rozžhavenými kleštěmi. Kdyby ji šlo rozbít,udělal bych to klidně i demoliční koulí.

Udělal bych cokoli.

Moje vědomí se zvolna otupuje. Propadám se do černočerné propasti. Vznášímse v černém víru, který pulsuje v rytmu bolesti.

Mé bolesti.

Strašlivé.

Nezastavitelné.

Bolesti.


3 názory

Jozkah
19. 09. 2014
Dát tip

Doporučil bych do toho přidat trochu dynamiky. Pro statické vyjádření pocitů či emocí totiž není zapotřebí až tak mnoho slov - na to by stačily tak první dvě tři věty z tvého textu - ten zbytek už jen opakuje stále totéž a vyznívá to pak kontraproduktivně. Ale kdybys do toho přidal nějakou "akci" - stačí málo, třeba jen nechat ty pocity gradovat od "nepříjemného pálení" po "nesnesitelno" - jakmile by tam byl nějaký "děj", vyznělo by to celkově lépe.


eronidrian
18. 09. 2014
Dát tip

O tom to celé je. O osobní bolesti, osobních pocitech. Chceš tady překopat celou podstatu mého díla. Jinak díky za přečtení a komentář.


Lakrov
18. 09. 2014
Dát tip

Dočteno. Většina slovních obrazů (snad krom demoliční koule) je neoriginální. Celkově to působí dost dosebezahleděně. Jako by se autor litoval a v té bolesti se vyžíval. Napadá mě, jestli by to nešlo nějak "odosobnit" -- změnou mluvnické osoby (z 1. do 2.?) nebo odstraněním osobních zájmen.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru